Zkušenosti Logitech Z-4

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

jo, ukonči to. já ty svý taky přesunu k posteli na věčerí poslech a navedu signál do věže se sloupákama.. :-D
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Macro099
Nováček
Nováček

Příspěvek od Macro099 »

Hoši co takhle k tématu ? já bych si ty Z-4 rozmístil následovně: repráky vedle monitoru a basák vedle na stůl ,připadne mi že na zem to nemá smysl dávat jednak se ošidím o basy a jednak ten basák je docela malej.......
Barell
Nováček
Nováček

Příspěvek od Barell »

No praveze ja som bol nuteny dat basak vedla stolu, lebo ked bol polozeny na stole (na policke pri nohach) tak aj minimalne basy priserne vibrovali celym stolom, z uvodu sa mi lubilo ale ked pri sa vam pri hrani bfka pri kazdom vystrele otrasie stol na ktorom mate klavesnicu a mys tak to skoro omrzi...

Teraz je vedla stola na podlahe a je mu dobre :)
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

citace ze stereomagu:
Konečné umístění reprobeden ve vaší "poslechovce" je posledním martýriem, které vás čeká. Rozestup soustav by měl být mezi 1,5 - 2,5 m (samozřejmě případně i více - podle velikosti místnosti). Pravidlo rovnostranného trojúhelníku (vy - levá bedna - pravá bedna) bych doporučil modifikovat na "vy+0,5 až 1m vzad - levá bedna - pravá bedna. U soustav s basreflexem dbejte dostatečného odstupu od zadní stěny, respektive přibližovaním k ní ovlivníte převážně intenzitu basového spektra (ale pozor na různé difrakce). Reprosoustavy nikdy neumísťujte příčně do rohu! Berte v úvahu i zatlumení místnosti - čím je méně zatlumená, tím by reprosoustavy měly být blíže u sebe. Pozor na odrazy od bočních stěn, které dobře řeší např. zavěšené obrazy, poličky či gobelín. Změny v umístění reprosoustav provádějte postupně, proveďte nejprve jednu změnu,porovnejte rozdíl a pak pokračujte. Tuhle zásadu byste měli mít pokaždé na paměti.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

když dáte soustavu do rohu tak je jasný co se teoreticky stane. ale v tom je ten problém - prakticky to bejvá trochu jinak, takže žádnej univerzální návod až tak neplatí.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“