Hledal jsem k tomuhle nejake FAQ, ale nenasel, tak me prosim nekamenujte..
mohl by mi nekdo polopaticky vysvetlit jak na prijem digitalni TV ? - bydlime v prizemi druztevni bytovky, kde je nemozny dat si na strechu antenu, takze pripada v uvahu jenom neco jako "ufo" disk na balkon, nebo oblibena parabola.
Stejne tak netusim jak zjistit jestli u nas uz dokazu naladit digitalni pozemni vysilani (podle mapy pokryti tak 50/50, ale kupovat kvuli tomu zarizeni, antenu a vse mozna zbytecne se mi taky nechce).
Nebo jinak - pokud bych poridil domu parabolu a satelit, da se zadarmo, nebo za nejaky symbolicky peniz sledovat ceske stanice a radio (tam cestinu nepotrebuju ) ?
Jestli se ptam blbe tak se omlouvam, prolezl jsem tri mistni prodejny satelitni techniky a nikde mi to nebyli schopni jasne rict. Vsude mi cpou jenom letaky k nejakym placenym kartam, to me nezajima - nebudu platit X-stovek mesicne za to, ze si jednou za vikend pustim film a obcas zpravy.
(navic bych to rad mel jako kartu do PC, vetsinou nemam cas sedet u bedny v obyvaku)
mohl by me nekdo uvest do obrazu ?
dik
Digitální TV, satelit, pls. info
- Aigor
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Patton
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tak za zprávy na zpravodajských kanálech platit nemusíš, ovšem za filmové kanály si už platit budeš (nákup+vysílací práva nejsou zdarma)nebudu platit X-stovek mesicne za to, ze si jednou za vikend pustim film a obcas zpravy.
Digitální vysílání (DVB-T) je mnohem jednodušší, než analog. U DVB-T neexistují taková rušení, jako u analogu. Pokud do určitého procenta je signál, není problém se zachycením. Pokud se signál dostane pod ono procento (neumím ho definovat), tak buď obrázek "kostičkuje", nebo se sekne a pokračuje až po "zvýšení" signálu. Různé pruhy, vlnění, duchy, apod., neexistují.mohl by mi nekdo polopaticky vysvetlit jak na prijem digitalni TV ? - bydlime v prizemi druztevni bytovky, kde je nemozny dat si na strechu antenu, takze pripada v uvahu jenom neco jako "ufo" disk na balkon, nebo oblibena parabola.
Pokud je dostatečně silný signál, stačí prutová antena.
Ten, kdo nezná svojí minulost, je odsouzen si ji zopakovat.
Kdo dává přednost bezpečí před svobodou, ten je po právu otrokem.
Diktatura je moc opírající se o násilí a neomezená žádnými zákony. V.I. Lenin
Ignore list: Dex_Holland, facility
Kdo dává přednost bezpečí před svobodou, ten je po právu otrokem.
Diktatura je moc opírající se o násilí a neomezená žádnými zákony. V.I. Lenin
Ignore list: Dex_Holland, facility
- Aigor
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Nemyslel jsem tim samozrejme nejakej extra kanal, vystacim si s CT1-2, Nova a Prima. Vic by me zajimalo to radio. Pamatuju si, ze u jedny bejvalky se jeji bracha chlubil satelitem a predvadel na tom snad 30 radiostanic s nonstop hudbou..
V obchode me zacnou cpat nejaky balicky na prirodopisny a zpravodajsky stanice, ale nic jinyho z nich nevyrazim.
Otestovat teda jedine koupit a ev. vratit ? Myslel jsem ze existuje treba nejakej server s podobnejma info vo mestech a pokryti v nich...
V obchode me zacnou cpat nejaky balicky na prirodopisny a zpravodajsky stanice, ale nic jinyho z nich nevyrazim.
Otestovat teda jedine koupit a ev. vratit ? Myslel jsem ze existuje treba nejakej server s podobnejma info vo mestech a pokryti v nich...
- off
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Na české kanály (ČT1, ČT2, ČT24, ČT4 Sport, Prima, nova tam není) Musíš mít czechlink, to je cryptoworks karta pro příjem, kterou si koupíš (asi za dva tisíce) a pak nic neplatíš. Nebo si můžeš pořídit něco na způsob UPC kde platíš měsíčně (minimálně asi 600) ale zase tam sou takový programy jako třeba discovery (fakt super).
Novu přes satelit nechytneš, tam bych to viděl buď DVB-T nebo televizi přes internet (i-když O2 jsou pěkný svině ). Jinak na satelitu by měli bejt nějaký rádia ve standartu (neplacený) ale neznám je a v tom ti fakt neporadím.
Novu přes satelit nechytneš, tam bych to viděl buď DVB-T nebo televizi přes internet (i-když O2 jsou pěkný svině ). Jinak na satelitu by měli bejt nějaký rádia ve standartu (neplacený) ale neznám je a v tom ti fakt neporadím.
- JendaLinda
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- AigorW
- Začátečník
Super, začíná mě to bejt malinko jasnější. Ale pokud sem to dobře pochopil, tak podle těch stránek na Astře nevysílá jediná radiostanice anglicky ?
Pro vysvětlenou - na TV fakticky nemám čas, Discovery jsem viděl, vím že je super, ale k bedně se dostanu tak 1-2h týdně, z 99% mám raději puštěný rádio jako pozadí a díky tomu že si nesmíme dát na střechu antény, naladím jenom pár místních blbin. A poslouchat jenom zprávy, reklamy a 10 dokola se opakujících songů mě nebere. Takže pro sebe bych využíval rádio a pro zbytek rodiny bych to zdůvodnil kvalitní TV (ten základ by s přehledem stačil). Němčinu ovšem dvakrát nemusím, předpokládal jsem že na satelitu najdu něco jako obdobu MTV, k tomu třeba BBS a pár stylovejch stanic podle hudby a jsem totálně happy.
PS: Přes internet to bohužel nejde, mám dost pomalou linku a rád bych poslouchal i bez PC.
..možná pokud bych se dostal do 3k s pořizovacíma nákladama, oželel bych i tu TV a vzal to jen pro sebe..
Pro vysvětlenou - na TV fakticky nemám čas, Discovery jsem viděl, vím že je super, ale k bedně se dostanu tak 1-2h týdně, z 99% mám raději puštěný rádio jako pozadí a díky tomu že si nesmíme dát na střechu antény, naladím jenom pár místních blbin. A poslouchat jenom zprávy, reklamy a 10 dokola se opakujících songů mě nebere. Takže pro sebe bych využíval rádio a pro zbytek rodiny bych to zdůvodnil kvalitní TV (ten základ by s přehledem stačil). Němčinu ovšem dvakrát nemusím, předpokládal jsem že na satelitu najdu něco jako obdobu MTV, k tomu třeba BBS a pár stylovejch stanic podle hudby a jsem totálně happy.
PS: Přes internet to bohužel nejde, mám dost pomalou linku a rád bych poslouchal i bez PC.
..možná pokud bych se dostal do 3k s pořizovacíma nákladama, oželel bych i tu TV a vzal to jen pro sebe..