Gudboj píše:Zkusil jsem si udělat v nlite instalační CD i s ovladačema, ale asi jsem si stahnul špatnou verzi, protože při instalování mi to pořád hlásí, že nemůže nalézt žádné disky
Pokud máš CD dobře udělané a nejde to, tak máš špatně nastavené RAID pole v BIOSu SATA řadiče...
Shit píše:Pokud máš CD dobře udělané a nejde to, tak máš špatně nastavené RAID pole v BIOSu SATA řadiče...
Děkuju za odkaz, přesně tyhle ovladače ale už mám. Přidal jsem v nlite soubor z adresáře NT4 i NT5. CD z nlite se snad ani špatně udělat nedá, takže mi už zbývá asi jen ta poslední možnost. Mohl bys mi prosím vysvětlit, jak nastavit to pole v BIOSu SATA řadiče? Nebo stačí zase nějaký šikovný odkaz...
cpu: Intel Core 2 Duo E8400 @ 4.2 GHz, 1.35V, AC Freezer 7 Pro mb: Gigabyte EP45-UD3R ram: A-Data Vitesta EE DDR2 800+ MHz 2x 2048 MB 4-4-4-12 2.06V gpu: ATI Radeon HD4870 TOXIC (512MB) @835/4240 MHz hdd: Seagate Barracuda 7200.12 500GB + 1TB mechanika: NEC ND 4550@4551A Labelflash psu: CoolerMaster SilentPro 600W case: Thermaltake Tsunami Dream silver system: Windows 7
Teď jsem našel tvoje rady na jinym threadu: V BIOSu satana musíš přiřadit zařízení na pozici M1-Ch0 pro bootování - většinou šipkami a pak klávesou "B" a u tohoto HDD na prvním místě se Ti zobrazí hvězdička (z pozice M1-Ch1 to v RAIDu 0 nenabootuje).
Já se do biosu sata dostanu klávesou TAB, ale nic nastavovat nejde, neukazuje mi to žádnej nalezenej hardisk a jediná klávesa co funguje je escape
cpu: Intel Core 2 Duo E8400 @ 4.2 GHz, 1.35V, AC Freezer 7 Pro mb: Gigabyte EP45-UD3R ram: A-Data Vitesta EE DDR2 800+ MHz 2x 2048 MB 4-4-4-12 2.06V gpu: ATI Radeon HD4870 TOXIC (512MB) @835/4240 MHz hdd: Seagate Barracuda 7200.12 500GB + 1TB mechanika: NEC ND 4550@4551A Labelflash psu: CoolerMaster SilentPro 600W case: Thermaltake Tsunami Dream silver system: Windows 7
Gudboj píše:Teď jsem našel tvoje rady na jinym threadu: V BIOSu satana musíš přiřadit zařízení na pozici M1-Ch0 pro bootování - většinou šipkami a pak klávesou "B" a u tohoto HDD na prvním místě se Ti zobrazí hvězdička (z pozice M1-Ch1 to v RAIDu 0 nenabootuje). ....
Tohle platí pro nForce chipsety - pro VIA chipsety tohle neplatí...
Gudboj píše:Já se do biosu sata dostanu klávesou TAB, ale nic nastavovat nejde, neukazuje mi to žádnej nalezenej hardisk a jediná klávesa co funguje je escape
Šipkami to "proklapej" až na spodní volbu, nechej si zobrazit HDD a až pak to ulož.
Chci moc poděkovat, podařilo se mi přijít na to kde je zakopanej pes Zkusil jsem zapojit SATA kabel do jinyho slotu, předtim byl v SATA_RAID0, teď to mám v SATA1. Počítač jsem už takhle dostal, tak mě nenapadlo něco měnit, když to předtim fungovalo. Ovladače fungují, windows běží
Nazdar Vám všem,potřeboval bych poradit od těch co maj tuto desku a vše jim šlape jak má.Nemohli by jste mi napsat jaké všechny ovladače potřebuji k správnému běhu desky(jejich verze).Mám totíž problém,dnes sem desku rozchodil a vypalovačky mi něchtěj mazat CD/DVD-RW.Taky by se mi hodilo vědět kterej ovladač VIA HYPER je nejlepší.Všechno to rozběhat aby to chodilo OK není zrovna taková pohoda jako u mé starší desky s Nforce2.
Petr Štejnar: zrovna dnes jsem instaloval windows XP a jediné co mi chybělo z ovladačů pro tuto desku byla zvukovka a LAN. Jinak vše ok. Nejsem si tak jistej, že za mazání RWček může právě deska --> podle mě to je buď tou vypalovačkou nebo softwarem...
Ahoj lidi nevim jestli to patri sem ale snad mi poradite mam tudle desku + Winchestra3000+2*1GB Corsair XMS 500Mhz
zatim jsem zvedl FSB na 250 / Pci lock mam zaplej / HTT 800 todle vypada funkcne
ale pak jse dostavam k nastaveni pameti zatim jsem jel memtest pri danem nastaveni a pameti mam na 5:3(333) takze pri danem FSB mi to ve windowsech hlasilo 450Mhz
ale kdyz jsem skusil dat 2:1(400) pri FSB 250 by to tedy mnelo byt 500 tak mi to zacalo delat psi kusi do winu jsem se ani nedostal jinak vsechna ostatni nastaveni jsem nechal na AUTO
dotaz tedy zni da se stoudle deskou dostat na 500MHz DDR nebo je to otazka spis na procesor
Petr Štejnar píše:Bohužel jsem nikde v BIOSu tu možnost nenašel.
V biose pod nasledovnimi polozkami
Advanced->configure system frequency/voltage (3..polozka od spodu) -> AI Overclocking nastavit na manual -> pak nastavit CPU Speed/Voltage na manual
jinak kdybys napsal ze nemas manual tak by jsem te nan neodkazoval totiz spousta lidi takovou vec i ma ale ji nikdy nepouzije a nejdriv se pta
Tak bohužel,abych mohl taktovat tak sem samozřejmě přepl na manual a zvedl frekvenci,ale nikde není možnost měnit napětí pro CPU.Tak nevím o čem to mluvíš?Možná máme jinej BIOS.Já mám poslední tuším 1018
Petr Štejnar píše:Tak bohužel,abych mohl taktovat tak sem samozřejmě přepl na manual a zvedl frekvenci,ale nikde není možnost měnit napětí pro CPU.Tak nevím o čem to mluvíš?Možná máme jinej BIOS.Já mám poslední tuším 1018
no kdyz tedy si vtom menu kde se da menit frekvence FSB pak hned pod tim by mnela byt polozka cili treti od vrchu CPU Voltage/Speed Seting nastavena na AUTO tu je zapotreby zmenit na MANUAL odekriji se dalsi dve kolonky (nasobic a voltaz) mnelo by to tam byt jdu kouknout jestli to neni tou verzi biosu ale i tak by to tam mnelo byt
tak ja mam 1017.002
Nevím jak to mám napsat,ale žádnou takovou položku tam nemám.Přeflashnul sem na BIOS 1017 a taky nic,otevře se mi pouze možnost nastavit napětí na RAM,sběrnici V-link,a AGP/PCI.Jinak pouze možnost měnit frekvenci CPU po 1MHz.
Takže problém je v tom že kde se Tobě jako třetí položka zobrazuje CPU Speed/Voltage ,tak mě se tam zobrazuje nastaveni frekvence AGP/PCI.Právě sem na Webu našel zobrazení BIOSu tak jak popisiješ Ty ale mě se to zobrazuje jinak.Jo a já mám revizi 2
Tobě se to zobrazuje asi takto:
a mě takto:
Tak a teď babo raď
no kdyz tedy si vtom menu kde se da menit frekvence FSB pak hned pod tim by mnela byt polozka cili treti od vrchu CPU Voltage/Speed Seting nastavena na AUTO tu je zapotreby zmenit na MANUAL odekriji se dalsi dve kolonky (nasobic a voltaz) mnelo by to tam byt jdu kouknout jestli to neni tou verzi biosu ale i tak by to tam mnelo byt
tak ja mam 1017.002
nevim co je natom tak nepochopytelneho nebo kde je tam nejaka zasadni chyba
jedine co jsem se sek je ze jsem prehodil voltage a speed (taky kdo to ma vedet z pameti a porad lozit do biosu se mi nechce)