Mac OS X na x86

Linux, Unix, Solaris, OS/2 atp.
Odpovědět
fikus.kukis
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Mac OS X na x86

Příspěvek od fikus.kukis »

Čo sa týka iných OS ako Windows som úplná lamka, takže sa mi prosím nesmejte :wink:

Dá sa nainštalovať Mac OS X na bežné PC?
next_ghost
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od next_ghost »

Když teď Apple přechází z PowerPC na Intel x86, tak už se dá.
fikus.kukis
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

A nevieš kde by sa dal zohnať?
Axis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Axis »

Pokiaľ myslíš že si nainštaluješ Tigra na tvoje klasické PC, tak sa nedá..

Apple nepoužíva na Inteloch BIOS, ale jeho novšiu náhradu... Takže smola
fikus.kukis
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

To o tom biose som vedel, ale keď na macoch sa dá rozbehať win xp, tak som myslel že by to mohlo ísť aj naopak. Škoda :(
nanuk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nanuk »

da sa to pokial mas komatibilny PC hw, navod bol na http://kyberia.sk/id/1857521 ale momentalne nejde server
CPU: Intel C2D E6550 + AC Freezer7 Pro - MB: MSI-P6N SLI Platinum VGA Saphire Radeon HD 4670 RAM: DDR2 6GB 800 MHZ RAID0 2xHDD: SAMSUNG 500GB SATA2 16MB HD501LJ - CD-RW: MSI - CD-RW 52x32x52x - DVD-RW: LG GSA-4163B - LCD: Samsung 204B - Samsung 2243nw - Samsung LE40A656 - Keyboard: Logitech Iluminated Keyboard - Mouse: Microsoft Wireless Lase Mouse 6000 Case: Thermaltake Armor JR WC3000SWA - Notebook: HP Pavilion DV6670 - Handheld: BlackBerry 8900 - Phone: Apple iPhone 3GS 32GB - Operator: O R A N G E
Jerry.one
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jerry.one »

existuje myslim i nejakej emulator PearPC, videl sem ho v CHIPu, ale nevim, nezkousel jsem
Gentoo Linux user
Axis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Axis »

Boli všelijaké emulátory, aj warez verzie.. Avšak to všetko nie je plnohodnotný systém, len emulácia ;-)
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

No ak sa niekto zaujíma tak na www.osx86project.org (v záložke wiki pod Installation Guides) by niečo našiel, keďtak nech mi napíše PM, lebo to nie je zrovna legálne prevádzkovať Mac OS X na PC, ikeď to ide plnohodnotne aj sú ovládače na GK nvidia aj ATi s akceleráciou aj zvukovka v nforce funguje. Keď to niekto chce skúšať tak najlepšie pod vmware a až keď to pôjde tam inštaľovať na disk. Mne osobne to ide bootnuť priamo cez grub.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

OSX za to nestoji... vlastne, nestoji zanič.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
XeZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od XeZ »

ktory najnovsi MAC sa da pre obycajne PC ???

sry za lamskost, som proste v tomto lamqa ;)
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

XeZ píše:ktory najnovsi MAC sa da pre obycajne PC
Nerozumiet rec tvojho kmena...
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
swarm
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swarm »

Já mám nainstalovaný plnohodnotný MacOS X na notebooku DELL D600 (P-M 1.5GHz, 1GB RAM,...)....hledejte na torrentech správně hacknuté instalační DVD a můžete si ho taky zkusit. Doporučuju mít nějakou novější Intel grafiku. Tam máte pak jistotu plně 3D akcelerace a pak už vlastně máte plnohodnotný systém. Jinak teda ještě tuším není dořešené zjišťování stavu baterie a mojí wifi to taky nenašlo.
Jinak je to systém v pohodě a běhá velmi svižně.
Diagon Swarm -> Můj NB blog viz. [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
Houska
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Houska »

swarm píše:P-M 1.5GHz, 1GB RAM ... Jinak je to systém v pohodě a běhá velmi svižně.
rekni mi jakej system na tyhle masine nebude behat svizne :)
---- DIE YOU SON-OF-A-BITCH ----
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Houska píše:rekni mi jakej system na tyhle masine nebude behat svizne :)
..Vista.. :wink:
swarm
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swarm »

Houska píše:
swarm píše:P-M 1.5GHz, 1GB RAM ... Jinak je to systém v pohodě a běhá velmi svižně.
rekni mi jakej system na tyhle masine nebude behat svizne :)
Ja to beru tak, že to je malý notebook, co neváží ani 2kg a nemá v sobě ani CD mechaniku, takže na výkon si u toho asi nikdo nehraje (i disk tam má jen 5400rpm). Ono je to už i skoro 3 roky starý.

Maxtor: Visty jsou v pohodě. To nej rozhranní si tam sice neužiješ (má to jen Pixel Shader 1.4), ale jinak to běží možná líp než XPčka.
Diagon Swarm -> Můj NB blog viz. [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
peťák
Nováček
Nováček

Příspěvek od peťák »

zdravim vas...nemate nahodou nekdo mac OS x pro intel?
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

peťák píše:zdravim vas...nemate nahodou nekdo mac OS x pro intel?
Je to warez takže tu ti ho nikto nedá, ak ho chceš hľadaj na torrentoch a na www.osx86project.org , ale nestojí to zanič, a na PC už vôbec nie, ak chceš alternatívny systém tak Linux alebo FreeBSD.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Linux a podobné“