kerio

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
007.tom
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

kerio

Příspěvek od 007.tom »

Zdravím.Mám na vás dotaz.Tahám přes bitlorda (moje max je 30KB/s(Po nainstalování keria ve verzi 4.2.2. mě to jede jen okolo 5-10KB/s.Vím že torenty jedou rychleji čím víc je uživatelů,ale je jich připojeno asi 40.Do té doby mě to jelo kolem těch 30.Chtěl bych se tímto zeptat jestli to nejde náhodou nějak upřesnit v nastavení toho keria.Myslím jestli náhodou neomezuje nějak ty kila pro více aplikací nebo tak něco.Předem dík za odpovědi
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: kerio

Příspěvek od Stano K. »

aj mne sa zda ako by to islo horsie :shock: , mozno len fakt zda!!!
taham s utorrentom
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ono to je tím že Kerio je sračka... tím že na některých konfiguracích zpomaluje síťový provoz je už proslulý. doporučuji jiný firewall (komerční Outpost Pro 4, freeware Comodo... možností je hodně)
ignorelist: kremrole a dezoláti
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

To se mi moc nezdá, že by to byl problém Keria, že by to nějak zpomalovalo provoz. Ostatně je to firewall, ne nějakej net limiter.

Jinak Kerio rozhodně sračka není, používám ho k plné spokojenosti už několik let.
show must go on..
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

shadow píše:Ostatně je to firewall, ne nějakej net limiter.

Jinak Kerio rozhodně sračka není, používám ho k plné spokojenosti už několik let.
to je možné, ale zkušenosti hromady uživatelů mluví samy za sebe. jak jsem napsal, na některých konfiguracích kerio zlobí, na jiných ne ;-)
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Znám jen spokojené uživatele Keria :).

Jinak problém může být v tom, že Kerio může blokovat příslušné porty (které je třeba případně povolit). Viz v uTorrentu položka "otestovat NAT - přesměrování portu". Ale to není problém Keria, jako jeho (očekávané) firewall funkce.
show must go on..
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

taky pouzivam kerio uz nekolik let a jsem plne spokojeny. to ze dela problemy na jistych konfiguracich je pravda a i ja jsem s tim mel problem, ale da se to vyresit (ale uz nevim jak, protoze to bylo davno). problem u torentu je ten, ze pokud nepovolite pro program komunikaci v obo smerech, tak se program chova, jako by nemel otevrene porty a hlasi chybu NAT.

vyresi se to tak, ze bud si nastavis paketovy filtr, nebo jednoduzsi je, kdyz v zalozce "sitova bezpecnost" nastavis pro libovolnou aplikaci u vsech smerů "ptat se - otaznik". potom pokazde, kdyz se nejaka aplikace chce komunikovat, tak to ty sam musis povolit, ale nesmis byt lama a povolovat komunikaci pro spyware a viry.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

shadow píše:Znám jen spokojené uživatele Keria :).

Jinak problém může být v tom, že Kerio může blokovat příslušné porty (které je třeba případně povolit). Viz v uTorrentu položka "otestovat NAT - přesměrování portu". Ale to není problém Keria, jako jeho (očekávané) firewall funkce.
v tom případě tady máme funkci Hledat. zkus tam zadat Kerio AND problém ;-) případně google, je tam toho plno... Kerio není nijak zázračnej firewall, jen průměrnej (dokazují to testy). přechodem třeba na Comodo (pokud už to musí bejt freeware) se dá jedině získat.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“