Gigabyte 965P-DS4 (775, P965 + ICH8R)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukke »

Milinko píše:Tak to je super....Win mám už nainstalovaný a zatím sem "jel" na IDE emulaci, přitom mám SATA II disk...jsem zvědavý jak se to promítne na výkon (myslím,že ale nic moc)...díky
Na výkonu se to samozřejmě nijak nepromítne, protože disk nevyužije ani rychlost standardního IDE. Spíš pro pocit, využitelnosti hot swap a NCQ (což je diskutabilní). Rychlejší bude jen komunikace z cache disku, takže na HDtach bys nějaké zlepšení poznat měl.

Btw: Pokud máš Windows nainstalovány normálně na IDE zařízení (ať už emulovaném), tak je nutné systém přeinstalovat, pokud chceš jet na AHCI/RAID! Je nutná změna v biosu a reinstal systému. Mluvil jsem o situaci, kdy jen aktualizuješ ovladače RAID/AHCI - tam nutný reinstal není.
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
Milinko
Nováček
Nováček

Příspěvek od Milinko »

Lukke píše:
Milinko píše:Tak to je super....Win mám už nainstalovaný a zatím sem "jel" na IDE emulaci, přitom mám SATA II disk...jsem zvědavý jak se to promítne na výkon (myslím,že ale nic moc)...díky
Na výkonu se to samozřejmě nijak nepromítne, protože disk nevyužije ani rychlost standardního IDE. Spíš pro pocit, využitelnosti hot swap a NCQ (což je diskutabilní). Rychlejší bude jen komunikace z cache disku, takže na HDtach bys nějaké zlepšení poznat měl.

Btw: Pokud máš Windows nainstalovány normálně na IDE zařízení (ať už emulovaném), tak je nutné systém přeinstalovat, pokud chceš jet na AHCI/RAID! Je nutná změna v biosu a reinstal systému. Mluvil jsem o situaci, kdy jen aktualizuješ ovladače RAID/AHCI - tam nutný reinstal není.

aha, tak to je nemilé, přeinstalovávat Win sa mě zrovna 2x nechce....díky za upozornění
CPU:Intel Core2 Duo E6300@3.0Ghz+AC Freeze7Pro. GPU:X1800GTO2+Zalman VF-900CU. RAM:Corsair DIMM 1024MB 800MHz. MB:Gigabyte DS3(F10)HDD:SpinPoint SP2504C.Case:CoolerMaster C5.Zdroj:Seasonic 430W.LCD:Samsung 931BF
krucinal
Začátečník
Začátečník

EasyTune5

Příspěvek od krucinal »

Zdar.Nevíte někdo pls proooč mi nejde nainstalovat EasyTune5??? :cry: Zkoušel jsem to už asi 146krát a nic :-D .Taky bych potřebova na SZ poradit ohledně nastavení BIOSu,tak pokud by se našla trpělivá,ochotná duše,byl bych moc rád. :) Děkujuuuu.
MB : Gigabyte 990FXA-D3
CPU : AMD Phenom II X6 1090T
CPU Fan : COOLER Noctua NH-C14
GPU : NVidia 275 GTX Gigabyte
RAM : Kingston HyperX Genesis Grey 2x4GB DDR3 1600 MHz CL9
HDD : SSD Kingston HyperX, SATA III - 120GB, upgrade kit (system)
HDD : Samsung SpinPo​int F3 - 1TB
PSU : OCZ ZX Series - 1250W, 80+, 140mm fan
Case : NZXT H2
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Problemik

Příspěvek od Highlander »

jaba píše:Dnes som vymenil Opteron 144 Ghz, 1GB Ram Corsair, Geforce 7800 GT,MSI Neo4 Platinum, Thermaltake 500W Watt Viewer, 2x WD 120 GB v RAID + 1x 160GB Maxtor + SATA DVD Samsung, za Conroe E6300, Gigabyte DS4, 1GB DDR2 800Mhz (ostatok zostal rovnaky). Vsetko islo v poriadku, instalacia win na RAID pole, pretaktovanie z 1,83 na 2,8 GHz. Problem je s grafickou kartou. Predtym isla na 400@450 a 1000@1200. Teraz sa sprava pri pokuse o pretaktovanie velmi cudne, niekedy sa da dat na hodnoty z predoslej zostavy ale po restarte hodi modru obrazovku s NVdisp.dll, ale na male chvilky tuhne PC tuhne az zatuhne uplne. Ked skusam rozne hodnoty pretaktovania tak sa zrazu stane ze hodi, ze test zlyhal a potom sa uz neda taktovat ani o 1mhz, az po restarte. Predosla zostava rozhybala NWN2 uplne v pohode, tu je to slideshow na tych istych nastaveniach. Ovlace Nvidia rovnakej verzie. Mam zapojene pomocne 6pinove napajanie do grafiky aj ten molex na doske. Upgrade BIOSU z F6 na F7 beta odstranil modru obrazovku, inak stale to iste :-( Neviete nahodou poradit ???
asi nebudes mit stabilni procak nebo ramky a nastav PCIE na 102 mhz treba
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

urcite bych to vydel spis na 96MHz PCI-E, me to napr. pomohlo v OC grafiky a strata vykonu mezi 100 a 96MHz je 0.00 nic, naopak grafika jede bez Vmodu na 460MHz bez artefaktu a pameti na 1250MHz bez Vmodu, ale je to jen muj pripad, muze to byt treba FWckama?? opravdu nevim...
jaba
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Vyriesenie

Příspěvek od jaba »

Dik za pomoc. Zmena napatia PCI E ani jej nastavenie na 96, 102, ci 110 vsak nepomohlo. Zvlastne je vsak ze pomohla instalacia starsich driverov na grafiku. Verzia 91.47. Ale na starej zostave to behalo aj na tychto novych 93.71. Neviem, zvlastne... Skusil som znovu odinstalovat a nainstalovat nove a tie iste problemy. U kamarata to s tymito drivermi a mojou kartou, chipset 975X Asus doska ide pretaktovat bez problemov. Bude to teda problem asi s mojou doskou alebo pamatami...skusim sa s tym este pohrat, ale zase ked to ide s tymi starymi drivermi..no neviem
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

spis konflikt driveru od desky vs drivery od grafiky ....:X
Lukes
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukes »

Mam zakladni desku ds4 a cpu e6400 mam zapnute EIST Function a CPU Enhanced Halt C1E
ale stale nemam u multiplieru ( 6-8 ) mam tam jen x8.0

Obrázek
Ghost_svk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ghost_svk »

To je uplne normalne.Novsie vezie CPU-Z (1.36), rozsah nasobica nemusia vzdy zobrazovat.
Ak chces inac pouzivat EIST tak musis spravit este jedno nastavenie, a to vo wine:
Ovladaci panel -> Moznosti napajania -> Schema napajania -> Nastavit Portable/Laptop
Potom by ti to malo frcat.Cau
Ulysses
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ulysses »

Předtím než si tuhle desku koupím, bych potřeboval potvrdit, vyvráti nebo objasnit následující slova: "Pikantní bylo, že pro flashování těchto BIOSů bylo potřeba instalovat některý ze starších procesorů. Popis a fotografie odpovídají nedávno oficiální verzi D20 - tento BIOS neumožnil, abychom na základní desce provedli testy s novými procesory (počítač nové procesory nedetekoval správně)." (viz recenze desky Gigabyte, ovšem Gigabyte GA-965P-DQ6 na http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=4). "
Rozumím-li tomu dobře, tak na původním Biosu D20 se deska s CoreDuo nerozeběhne, je třeba ho flashnout na Bios F1 či F4e nebo podobně; není ale jisté, zdali pro toto není třeba do desky osadit starší procesor CeleronD, Pentium4, který ovšem nemám, a svůj starý dobrý Barton tam asi nanacpu :D (jeden si prostě nevyčistí brejle krémem na boty).

Na oficiálních stránkách Gigabitu (jak mě upozorni palec123) se ovšem o Biosu D20 vůbec nepíše (jako first release je tam uveden F1 z 14. června) .

Lze k tomu něco dodat? Z celého threadu mám pocit, že s tím nikdo problém nemá a neměl. Na druhou stranu se při koupi desky někdy dost špatně zjišťuje, jaká je verze jejího Biosu. :D
Lukes
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukes »

Ghost_svk píše:To je uplne normalne.Novsie vezie CPU-Z (1.36), rozsah nasobica nemusia vzdy zobrazovat.
Ak chces inac pouzivat EIST tak musis spravit este jedno nastavenie, a to vo wine:
Ovladaci panel -> Moznosti napajania -> Schema napajania -> Nastavit Portable/Laptop
Potom by ti to malo frcat.Cau

zkousel sem verzi 1.35 a taky tam nemam tu zavorku ( 6-8 )
Lukes
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukes »

Ulysses píše:Předtím než si tuhle desku koupím, bych potřeboval potvrdit, vyvráti nebo objasnit následující slova: "Pikantní bylo, že pro flashování těchto BIOSů bylo potřeba instalovat některý ze starších procesorů. Popis a fotografie odpovídají nedávno oficiální verzi D20 - tento BIOS neumožnil, abychom na základní desce provedli testy s novými procesory (počítač nové procesory nedetekoval správně)." (viz recenze desky Gigabyte, ovšem Gigabyte GA-965P-DQ6 na http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=4). "
Rozumím-li tomu dobře, tak na původním Biosu D20 se deska s CoreDuo nerozeběhne, je třeba ho flashnout na Bios F1 či F4e nebo podobně; není ale jisté, zdali pro toto není třeba do desky osadit starší procesor CeleronD, Pentium4, který ovšem nemám, a svůj starý dobrý Barton tam asi nanacpu :D (jeden si prostě nevyčistí brejle krémem na boty).

Na oficiálních stránkách Gigabitu (jak mě upozorni palec123) se ovšem o Biosu D20 vůbec nepíše (jako first release je tam uveden F1 z 14. června) .

Lze k tomu něco dodat? Z celého threadu mám pocit, že s tím nikdo problém nemá a neměl. Na druhou stranu se při koupi desky někdy dost špatně zjišťuje, jaká je verze jejího Biosu. :D
tak stary bios uz nekoupis ja sem kupoval desku 20.9 a mel sem tam F3 a
rev.C2
Onion
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onion »

Ulysses píše:Předtím než si tuhle desku koupím, bych potřeboval potvrdit, vyvráti nebo objasnit následující slova: "Pikantní bylo, že pro flashování těchto BIOSů bylo potřeba instalovat některý ze starších procesorů. Popis a fotografie odpovídají nedávno oficiální verzi D20 - tento BIOS neumožnil, abychom na základní desce provedli testy s novými procesory (počítač nové procesory nedetekoval správně)." (viz recenze desky Gigabyte, ovšem Gigabyte GA-965P-DQ6 na http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=4). "

recenzenti meli k dispozici pravdepodobne nejakou rannou revizi desky s preprodukcnim BIOSem ... skutecne bych se neceho takoveho nebal :)
CPU Core 2 Duo E6300 @ 3.15GHz (7x450MHz)/1.28V (CoreTemp: Load->52°C / Idle->40°C ) :: Cooler Scythe SCINF-1000 Infinity :: MB Gigabyte GA-965P-DS4 (BIOS: F6b) :: RAM 1024MB DDR II PC800 Corsair TWIN2X1024A-6400 @ 5-5-5-15/1.9V :: GPU Asus GF7900GS :: CASE Thermaltake Armor 8000BWS :: HDD WD2500KS (250GB WD) + ST3120026A (120GB seagate) :: PSU Seasonic S12-500
Lukes
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukes »

PROC TAM MAM TEN VYSTRAZNY TROJUHELNIK
Obrázek
DALE
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DALE »

Lukes píše:PROC TAM MAM TEN VYSTRAZNY TROJUHELNIK
Obrázek
Protoze se ti to toci pomalu, resp. vubec (zkus posunout limity pro varovani)
rebx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rebx »

Lukes píše:PROC TAM MAM TEN VYSTRAZNY TROJUHELNIK
Obrázek
V nastaveniach sa dajú nastaviť minimálne hodnoty monitoringu otáčok ventilátorov. Takže ak máš nastavené napríklad že ťa začne upozorňovať keď otáčky klesnú pod 300 tak tam budeš mať ten vystražný trojuholník. Keďže program má defaultne nastavené hodnoty, ktoré nekorešpondujú s niektorými súčasnými chladičmi osadenými pomalobežnými veľkými ventilátormi treba si to nastaviť ručne (teda ak máš originál BOX tak to nechaj tak ale ak tam máš niečo iné tak to nastav podľa potreby). Základ je sledovať telpotu, ak je tá v norme tak je úplne jedno aké otáčky bude ventilátor mať - samozrejme keď máš nastavenú automatickú reguláciu v BIOSE.
A k tej položke system: tu si nastav minimum 0 pretože nemáš pripojený žiadny ventilátor do konektora SYSFAN a program to takto detekuje ako chybu.
MB: ASUS P5Q DELUXE| CPU: Intel Core 2 Duo 6300 (1,86 @ 2.80GHz, LGA775, 2MB cache) | CPU Chladič: AC Freezer 7 PRO | RAM: 4GB DDR2 KINGSTON 800MHz CL5 | VGA: Inno3D GeForce 7300GT 256MB DDR3 (500MHz/1400MHz) | VGA Chladič: Zalman VF700-AlCu | HDD: 2xSEAGATE 320GB (7200rpm, SATA2, 16MB) + 2xSamsung 750GB (7200rpm, SATA2, 32MB)| DVD-RW: PIONEER DVR-212/SATA | Zdroj: LC POWER GREEN 6550GP rev.2 550W | Skrinka: Thermaltake Mambo Black | Monitor: 19'' LCD Samsung SyncMaster 940B | strih: Dazzle Video Creator Retail
predaj PA/rapidshare,megaupload píšte SS, rýchlo a najlacnejšie v celej SR/ČR
Lukes
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukes »

Jeste se chci zeptat pres co muzu regulovat otacky rucne?
Onion
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onion »

Lukes píše:Jeste se chci zeptat pres co muzu regulovat otacky rucne?
Neprisel jsem na zadny jednoduchy zpusob, takze jsem to vyresil hardwarove - pomoci polovodicovych regulatoru s trimrem (nekde tady na foru se povaluje navod podobny tomu co mam ja)
CPU Core 2 Duo E6300 @ 3.15GHz (7x450MHz)/1.28V (CoreTemp: Load->52°C / Idle->40°C ) :: Cooler Scythe SCINF-1000 Infinity :: MB Gigabyte GA-965P-DS4 (BIOS: F6b) :: RAM 1024MB DDR II PC800 Corsair TWIN2X1024A-6400 @ 5-5-5-15/1.9V :: GPU Asus GF7900GS :: CASE Thermaltake Armor 8000BWS :: HDD WD2500KS (250GB WD) + ST3120026A (120GB seagate) :: PSU Seasonic S12-500
rebx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rebx »

Onion píše:
Lukes píše:Jeste se chci zeptat pres co muzu regulovat otacky rucne?
Neprisel jsem na zadny jednoduchy zpusob, takze jsem to vyresil hardwarove - pomoci polovodicovych regulatoru s trimrem (nekde tady na foru se povaluje navod podobny tomu co mam ja)
JJ ešte nieje soft, ktorý by vedel obslúžiť reguláciu na tejto doske a cez dodávaný program funguje len regulácia ventilátora na CPU.
MB: ASUS P5Q DELUXE| CPU: Intel Core 2 Duo 6300 (1,86 @ 2.80GHz, LGA775, 2MB cache) | CPU Chladič: AC Freezer 7 PRO | RAM: 4GB DDR2 KINGSTON 800MHz CL5 | VGA: Inno3D GeForce 7300GT 256MB DDR3 (500MHz/1400MHz) | VGA Chladič: Zalman VF700-AlCu | HDD: 2xSEAGATE 320GB (7200rpm, SATA2, 16MB) + 2xSamsung 750GB (7200rpm, SATA2, 32MB)| DVD-RW: PIONEER DVR-212/SATA | Zdroj: LC POWER GREEN 6550GP rev.2 550W | Skrinka: Thermaltake Mambo Black | Monitor: 19'' LCD Samsung SyncMaster 940B | strih: Dazzle Video Creator Retail
rebx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rebx »

jirimi píše:Tak lidicky, problem jsem vyresil, dalo to kupu hledani, ale na nemeckem diskuznim foru jsem se docetl o betaverzi ovladacu pro ICH8R na francouzske strance :-)
Nainstaloval jsem tedy windowsy s temito ovladaci a svete div se: disk se pri restartu nevypina, jede v SATA II a v modu AHCI. Juchuuuuuu. :razz: :razz: :razz: :razz: Jo, abych nezapomnel: odkaz : http://www.station-drivers.com/page/intel%20raid.htm a stahnete si verzi: drivers version 6.2.0.2002 WHQL & beta pour Windows 2000/Xp/Vista 32/64bits/2003 server (Drivers & utilities) + info
Super takže už som to nahodil a ide to super bez vypínania HDD pri reštarte PC. :D
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“