Jak sdílet připojení k Internetu ve Windows na více PC
Moderátor: Don
- opaQue
- Nováček

-
Mam takovy dotaz. PC1(inernet), PC2, PC3. Potrebuju s PC1 dostat internet do PC2 a PC3. Z PC1 to potrebuju vect bezdratove. Pokud koupim AP ktery bude prijmat signal s PC1 mohu ho normalnim lan kabelem(ne wifi) rozvest z AP do PC2 a PC3? Nebo AP posila signal jen bezdratove? A bude mozne sdilet na PC2 i PC3 internet zaroven? Predem moc diky za pomoc:)
- pavduf
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Potřebuješ mít u PC1 APčko v režimu AP a u PC2 a 3 AP v režimu Klient nebo v každém PC wifi pci kartu..opaQue píše:Mam takovy dotaz. PC1(inernet), PC2, PC3. Potrebuju s PC1 dostat internet do PC2 a PC3. Z PC1 to potrebuju vect bezdratove. Pokud koupim AP ktery bude prijmat signal s PC1 mohu ho normalnim lan kabelem(ne wifi) rozvest z AP do PC2 a PC3? Nebo AP posila signal jen bezdratove? A bude mozne sdilet na PC2 i PC3 internet zaroven? Predem moc diky za pomoc:)
Toshiba Satellite
- opaQue
- Nováček

-
pavduf píše:Potřebuješ mít u PC1 APčko v režimu AP a u PC2 a 3 AP v režimu Klient nebo v každém PC wifi pci kartu..opaQue píše:Mam takovy dotaz. PC1(inernet), PC2, PC3. Potrebuju s PC1 dostat internet do PC2 a PC3. Z PC1 to potrebuju vect bezdratove. Pokud koupim AP ktery bude prijmat signal s PC1 mohu ho normalnim lan kabelem(ne wifi) rozvest z AP do PC2 a PC3? Nebo AP posila signal jen bezdratove? A bude mozne sdilet na PC2 i PC3 internet zaroven? Predem moc diky za pomoc:)
Neslo by u PC1 mit antenu a u PC2 a PC3 AP? Musim mit opravdu u PC1 AP?
- pavduf
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No musel bys sehnat Wifi PCi kartu, která umí režim AP...opaQue píše:pavduf píše: Potřebuješ mít u PC1 APčko v režimu AP a u PC2 a 3 AP v režimu Klient nebo v každém PC wifi pci kartu..
Neslo by u PC1 mit antenu a u PC2 a PC3 AP? Musim mit opravdu u PC1 AP?
//Fifi: smazán posthunt
Toshiba Satellite
- ctrl_j
- Začátečník

-
Sdileni netu + tiskarny
Kamarad ma v kanclu tri PC. A chce z hlavniho sdilet internet z USB modemu a USB tiskarnu pres sdileni ve windows. Pujde to bez problemu dle tohoto schema ?
Kód: Vybrat vše
USB modem (internet) ===> PC 1 <=== USB tiskarna
|
|
switch
/ \
/ \
PC2 PC3~ The difference between genius and stupidity is that genius has its limits. - A. Einstein ~
- Evilko
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
ahoj lidi mam nasledujici problem
k internetu jsem pripojen cez ADSL usb modem ten mam veden do sveho pocitace odkud ho pomoci sitove karty napojene kabelem na wifi router sdilim. pres wifi je napojeno jedno pc pomoci wifikarty
po toto misto vse pracuje vporadku sit bezi internet taky na vsech pocitacich vsiti
problem nastava kdyz chci pripojit dalsi pocitac do siti a to pres sitovou kartu v PC2 (vid schema)
jakykoliv pokus nastaveni IP selhal dokonce i premosteni wifikarty a sitove
pc1(muj) PC2(pocitac pripojen pomoci wifi) PC3(pocitac pripojen k pc2 pomoci sitovych karet a switche)
tak bych poprosil nejake rady jake ip adresi pouzit
jinak tady je schema
http://forum.pctuning.cz/gallery/displa ... ?pos=-9428
k internetu jsem pripojen cez ADSL usb modem ten mam veden do sveho pocitace odkud ho pomoci sitove karty napojene kabelem na wifi router sdilim. pres wifi je napojeno jedno pc pomoci wifikarty
po toto misto vse pracuje vporadku sit bezi internet taky na vsech pocitacich vsiti
problem nastava kdyz chci pripojit dalsi pocitac do siti a to pres sitovou kartu v PC2 (vid schema)
jakykoliv pokus nastaveni IP selhal dokonce i premosteni wifikarty a sitove
pc1(muj) PC2(pocitac pripojen pomoci wifi) PC3(pocitac pripojen k pc2 pomoci sitovych karet a switche)
tak bych poprosil nejake rady jake ip adresi pouzit
jinak tady je schema
http://forum.pctuning.cz/gallery/displa ... ?pos=-9428
- H@ns G@mbic
- Nováček

-
help
nemuzu nastavit ip 192.168.0.1 pro sdileni netu v ramci me site da se nastavit jinak potreboval bych 10.x.x.x
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
WIN XP a WIN 2000
Pomooc
..Mam PC1 s win XP SP2, zapojeni UPCckem pres modem a Switch, kde internet je funkci. IP je 84.42.226.73
A moc bych rad jako zacatecnik /uz jsem to neuspesne zkousel
/ potreboval pomoci,jak zprovoznit net na druhem /PC2/, kde mame Win2000.Kabely mam normalne prime a propojene pres ten switch...Kdyz sem daval na PC2 s win 2000 zjistit adresu IP ze serveru DHCP automaticky,tak mi to nejede stejnak...Jmeno skupiny mam stejne u obou pc, jak to prosim zprovoznit?Co delat v nastavenich site u PC1 a PC2?Moc potrebuju pomoci
... Diky.
A moc bych rad jako zacatecnik /uz jsem to neuspesne zkousel
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- pavduf
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: WIN XP a WIN 2000
Protože máš statiskou veřejnou IP, tak na druhém PC nemůžeš zapínat DHCP.flanker píše:Pomooc..Mam PC1 s win XP SP2, zapojeni UPCckem pres modem a Switch, kde internet je funkci. IP je 84.42.226.73
A moc bych rad jako zacatecnik /uz jsem to neuspesne zkousel/ potreboval pomoci,jak zprovoznit net na druhem /PC2/, kde mame Win2000.Kabely mam normalne prime a propojene pres ten switch...Kdyz sem daval na PC2 s win 2000 zjistit adresu IP ze serveru DHCP automaticky,tak mi to nejede stejnak...Jmeno skupiny mam stejne u obou pc, jak to prosim zprovoznit?Co delat v nastavenich site u PC1 a PC2?Moc potrebuju pomoci
... Diky.
A jestli nemáš od ISP více IP adres, tak nemůřeš 2.PC zapojovat do switche, ale buď do druhé síťovky v 1.PC nebo použít router.
Toshiba Satellite
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Kua,kde to zjistim,esi mam vice IPcek,je to nekde ve smlouve???A takze nastavim rucne IPcko a jaky mam dat?O cislo vetsi?To posledni dvoucisli???A tamto stejny jako ma on?
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
asi jen jedna...Nevim...Je to UPC Easy, protokolu DHCP
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Neco takovyho by na koupi stacilo?A s tema IP-CKAMA to mam teda pak udelat jak?Kdyz na hlavnim pc je Ip: 84.42.226.73 ?
- PhoenixK
- Začátečník

zdravim,
chci zdilet internet na 2 pc na jednom je ip 10.0.0.120 winXP
na druhem 10.0.0.121 win98
maska podsite brana a dns jsou na obou pc stejny,pripojeni pres switch.Na PC s winXP je internet pripojen pres Ap do switche a do sitove karty počítače. Na tomto PC funguje internet bez problémů, ale na pc s win 98 to nemuzu rozchodit,nefunguje mi ani Ping, co s tím???dikec panove
maska podsite brana a dns jsou na obou pc stejny,pripojeni pres switch.Na PC s winXP je internet pripojen pres Ap do switche a do sitove karty počítače. Na tomto PC funguje internet bez problémů, ale na pc s win 98 to nemuzu rozchodit,nefunguje mi ani Ping, co s tím???dikec panove
- pavduf
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Této větě moc nerozumím...flanker píše:asi jen jedna...Nevim...Je to UPC Easy, protokolu DHCP
Nenapsal jsi co by stačilo...flanker píše: Neco takovyho by na koupi stacilo?
Záleží, co koupíš...flanker píše: A s tema IP-CKAMA to mam teda pak udelat jak?Kdyz na hlavnim pc je Ip: 84.42.226.73 ?
Toshiba Satellite
- pavduf
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Málo informací na to, aby se dalo posudit, proč to nejede...PhoenixK píše:zdravim,
Co je to za připojení, kolik máš IP, jaké zařízení, ap...
Toshiba Satellite
- Elastopete
- Nováček

-
kabel
Jaký kabel potřebuju na propojení PC2=>Switch abych sdílel s PC1 data, křížený nebo rovný? btw PC1=>Switch=>WiFi. jaký je mezi těma kabelama rozdíl? a jaký je rozdíl mezi routrem a switchem? thx
- pavduf
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: kabel
Přímý (rovný)Elastopete píše:Jaký kabel potřebuju na propojení PC2=>Switch abych sdílel s PC1 data, křížený nebo rovný? btw PC1=>Switch=>WiFi.
V zapojení:Jaký je mezi těma kabelama rozdíl?
přímý: 1-1,2-2,3-3,6-6 (zbylé páry nejsou podstatné)
křížený: 1-3,2-6,3-1,6-2 (zbylé páry nejsou podstatné)
router=směrovač (tady je pro tebe důležitý hlavně NAT - možnost připojení vnitřní sítě k netu pod jednou IP adresou. NAT=překlad adres)A jaký je rozdíl mezi routrem a switchem? thx
switch=přepínač (zjednodušeně rozbočovač)
Toshiba Satellite
- kombajn
- Nováček

Nejede sdileni
Poprosil bych take o radu..
Sdileni internetu mi fungovalo do te doby, nez jsem misto sveho notasu nepripojil k memu desktopu cizi notas. Od te doby uz sdileni netu nemuzu rozchodit.
1PC - desktop - PCI wifi karta (bezdrat net) + integrovana sitovka na desce
2PC - notas
- propojeno zkrizenym sitovym kabelem
- bezi firewall Kerio i Windowsackej je zaplej
- v Keriu je povolen rezim internetove brany
- nasdileni pres pruvodce jsem provadel uz xkrat, nechci to radeji pocitat
- rucni konfigurace taky vyzkouseny
- na obou kompech WIN XP SP2
- drive to vsechno fachalo bez problemu, jak sdileni inetu tak i souboru ve win
NYNI MI NEJDE ANI SDILENI SOUBORU V RAMCI WINDOWS
PC1
192.168.0.1
255.255.255.0
PC2
192.168.0.2
255.255.255.0
192.168.0.1
DNS: 192.168.0.1
Drive po zapojeni kabelu automaticky pribylo i "sitove spojeni" Bezdratove pripojeni z hlavniho PC.. nyni za boha nenaskoci..
Problem ze nefunguje ani sdileni souboru, tam bych mel asi zacit
Zkousel jsem vsak i jine IP, bez uspechu, prosim poradte, nechci preinstalovavat
Sdileni internetu mi fungovalo do te doby, nez jsem misto sveho notasu nepripojil k memu desktopu cizi notas. Od te doby uz sdileni netu nemuzu rozchodit.
1PC - desktop - PCI wifi karta (bezdrat net) + integrovana sitovka na desce
2PC - notas
- propojeno zkrizenym sitovym kabelem
- bezi firewall Kerio i Windowsackej je zaplej
- v Keriu je povolen rezim internetove brany
- nasdileni pres pruvodce jsem provadel uz xkrat, nechci to radeji pocitat
- rucni konfigurace taky vyzkouseny
- na obou kompech WIN XP SP2
- drive to vsechno fachalo bez problemu, jak sdileni inetu tak i souboru ve win
NYNI MI NEJDE ANI SDILENI SOUBORU V RAMCI WINDOWS
PC1
192.168.0.1
255.255.255.0
PC2
192.168.0.2
255.255.255.0
192.168.0.1
DNS: 192.168.0.1
Drive po zapojeni kabelu automaticky pribylo i "sitove spojeni" Bezdratove pripojeni z hlavniho PC.. nyni za boha nenaskoci..
Problem ze nefunguje ani sdileni souboru, tam bych mel asi zacit
Zkousel jsem vsak i jine IP, bez uspechu, prosim poradte, nechci preinstalovavat
- kombajn
- Nováček

Jeste bych mel dodat, ze sit je pripojena v poradku, nehlasi zadny problem.
Pokud ale na notebuku rozkliknu Mista v siti - Zobrazit pocitace ve skupine - tak to trva skoro minutu a pak vyhodi hlasku:
Polozka Domov (zkousel jsem i menit nazvy skupiny) neni pristupna. Zrejme nemate dostatecna opravneni pro pristup k teto polozce. Obratte se na spravce serveru a overte opravneni. Seznam serveru pro tuto skupinu nyni neni k dispozici.
Na desktopu to alespon zobrazi ve skupine samo sebe..cili je tam videt dektop, notas ne..
Nedopingnu se jak z dektopu na notas tak ani obracene.
Pokud ale na notebuku rozkliknu Mista v siti - Zobrazit pocitace ve skupine - tak to trva skoro minutu a pak vyhodi hlasku:
Polozka Domov (zkousel jsem i menit nazvy skupiny) neni pristupna. Zrejme nemate dostatecna opravneni pro pristup k teto polozce. Obratte se na spravce serveru a overte opravneni. Seznam serveru pro tuto skupinu nyni neni k dispozici.
Na desktopu to alespon zobrazi ve skupine samo sebe..cili je tam videt dektop, notas ne..
Nedopingnu se jak z dektopu na notas tak ani obracene.