Sdílení netu a dat
Moderátor: Don
- lll
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Sdílení netu a dat
Jak to mám nejjednodušej udělat, abych mohl zárověn sdílet data,ale i internet....stačí adsl router? Lze přes něho sdílet i data?
Amd Athlon 3000+,Seagate 120 GB BAR. SATA 7200 8MB, ,Gigabyte GA-K8N Ultra-9 - nForce4 Ultra,2xKingmax DIMM 512MB DDR 433MHz CL2.5, gigabyte nvidia 6600
- pavduf
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- lll
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- pavduf
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- lll
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- pavduf
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- lll
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Mám doma tři počítače. Potřeboval bych vytvořit internetovou a datovou síť.
Mám ADSL od Telecomu připojené k jednomu PC pomcí USB modemu (není to router)
Jako nejvhodnější řešení se mi jeví kopě ADSL routeru (koupil bych i wifi, do budoucna by se to mohlo hodit).
Rozpoložení jednotlivých PC je: Momentálně připojené PC k internetu je v prvním podlaži domku je zde i zásuvka telefonní. Další dvě, které nejsou připojené jsou v druhém podlaži domku (ložnice -byl by potřeba si 20m dlouhý kabel dětský pokoj asi 25m dlouhý. Je nejlepší řešení tahnout tyto kabely až do druhého podlaži? Nebo bude stačit pouze jeden do druhého podlaží a druhý počítač v 2 podlaží by se napojil pomoci switche? (jde to?) Potřebuji aby byly na sobě nazávislé...
Jsou teda sídlet pomocí těch routerů data?
Moc díky za rady.
Mám ADSL od Telecomu připojené k jednomu PC pomcí USB modemu (není to router)
Jako nejvhodnější řešení se mi jeví kopě ADSL routeru (koupil bych i wifi, do budoucna by se to mohlo hodit).
Rozpoložení jednotlivých PC je: Momentálně připojené PC k internetu je v prvním podlaži domku je zde i zásuvka telefonní. Další dvě, které nejsou připojené jsou v druhém podlaži domku (ložnice -byl by potřeba si 20m dlouhý kabel dětský pokoj asi 25m dlouhý. Je nejlepší řešení tahnout tyto kabely až do druhého podlaži? Nebo bude stačit pouze jeden do druhého podlaží a druhý počítač v 2 podlaží by se napojil pomoci switche? (jde to?) Potřebuji aby byly na sobě nazávislé...
Jsou teda sídlet pomocí těch routerů data?
Moc díky za rady.
Amd Athlon 3000+,Seagate 120 GB BAR. SATA 7200 8MB, ,Gigabyte GA-K8N Ultra-9 - nForce4 Ultra,2xKingmax DIMM 512MB DDR 433MHz CL2.5, gigabyte nvidia 6600
- [CZ]Airwolf[OC]
- Začátečník

-
- lll
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Kdybych dal switch do druhého podlaží a router do prvního, tak bych vedl jeden kabel z drhého p. do prvního přímo do routeru a ty dvě pc nahoře bych zapojil do switche? Nemusím vést všechny kabely přímo z každého pc zvlást do routeru, že?
[CZ]Airwolf[OC] píše:1 kabel a switch staci
Nebo koupit rozdvojku na konektor RJ45, ta pro 100Mbps sit taky staci.
- pavduf
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Přesně taklll píše:Kdybych dal switch do druhého podlaží a router do prvního, tak bych vedl jeden kabel z drhého p. do prvního přímo do routeru a ty dvě pc nahoře bych zapojil do switche? Nemusím vést všechny kabely přímo z každého pc zvlást do routeru, že?
[CZ]Airwolf[OC] píše:1 kabel a switch staci
Nebo koupit rozdvojku na konektor RJ45, ta pro 100Mbps sit taky staci.
Toshiba Satellite
- lll
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Takže když má člověk např. 4 pc a použije switch, tak mu stačí pouze jeden rj45 otvor v routeru a budu to fungovat stejně jako kdyby zapojil všechny 4 pc přímo do routeru?
- pavduf
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Router s NATem vlastně přeloží jednu IP adresu od ISP na rozsah vnitřních adres. Takže můžeš mít třeba v C rozsahu za routerem až 253 počítačů.lll píše:Takže když má člověk např. 4 pc a použije switch, tak mu stačí pouze jeden rj45 otvor v routeru a budu to fungovat stejně jako kdyby zapojil všechny 4 pc přímo do routeru?
Switch je takový inteligentní rozbočovač.
Toshiba Satellite