Gigabyte 965P-DQ6 (775, P965 + ICH8R)
Moderátor: Eddward
- prf.KuBA
- Středně pokročilý

- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
- ugn
- Nováček

-
Tak asi týden celkem provozuju systém na DQ6 na E6600. Přetaktoval jsem ho z 2.4 na 3.4Ghz ..přičemž napětí jsem zvýšil na 1.46V. Zběžné jsem otestoval stabilitu a šlo to. Jenže teď mi občas spadne nějaká aplikace. Tak jsem šel testovat stabilitu (=zátěž na obou jádrech 100procent) znovu a díval jsem se na teploty.
Během 2 minut mi vzdrostla teplota proc. z 40C v idle na vražedných 70C, při kterých jsem stopnul test.
Zajímalo by mě, jestli při takové voltáži je to normální chování, když se ostatní dokážou dostat ještě výš ? A jestli tu je někdo s podobným chlazením a kam se až dostal při nějakých normálních teplotách ?
Mám: GA965-DQ6,E6600 + Ninja rev.2(+1200rpm 12cm větrák), Scythe Sflex 12cm 1200rpm odfuk ze zadu z case, a další nepodstatné komponenty
Během 2 minut mi vzdrostla teplota proc. z 40C v idle na vražedných 70C, při kterých jsem stopnul test.
Zajímalo by mě, jestli při takové voltáži je to normální chování, když se ostatní dokážou dostat ještě výš ? A jestli tu je někdo s podobným chlazením a kam se až dostal při nějakých normálních teplotách ?
Mám: GA965-DQ6,E6600 + Ninja rev.2(+1200rpm 12cm větrák), Scythe Sflex 12cm 1200rpm odfuk ze zadu z case, a další nepodstatné komponenty
Core2 E6600(2.4Gb) + Scythe Ninja Plus rev.B, Gigabyte GA-965P-DQ6,Corsair Twin2x2048-6400 2Gb CL5, MSI NX7950GT heatpipe, Samsung 300Gb Sata2, FDD, DVDRW, Seasonic S12-500 500W,Akasa Eclipse 62
- XIRIUS1
- Nováček

-
HDMI AC
Všimli jste si někdo přítomnosti/nepřítomnosti konektoru HDMI AC?Na některých fotkách z recenzí je,na jiných není."Zvuková karta je připravená na budoucí výstupy grafických karet (video + audio) HDMI" http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=3
http://www.ddworld.cz/zakladni-desky/gi ... ek-19.html(vedle oranžového PCI-E slotu)Já ho teda na desce nemám.Ví o tom někdo něco?
http://www.ddworld.cz/zakladni-desky/gi ... ek-19.html(vedle oranžového PCI-E slotu)Já ho teda na desce nemám.Ví o tom někdo něco?
- Makey
- Nováček

-
Ahoj,
Někdy se mi stává, že mi vyleze teplota na 50 a výše. Žádné OC vše v normálu. BOX FAN mi někdy naskočí a někdy ne...
Zkoušel jsem jestli někde něco nedrhne a nic. Někdy stačí foukáním roztočit a naskočí. Mám strach, jestli to není třeba deskou?
BOX Fan ... zapojen do CPU FAN
Vstupní FAN.... NEzapojen do SYS FAN/ krátký kabel/ ale do zdroje.
Výstupní FAN ... zapojen do PWR FAN
Někdy se mi stává, že mi vyleze teplota na 50 a výše. Žádné OC vše v normálu. BOX FAN mi někdy naskočí a někdy ne...
Zkoušel jsem jestli někde něco nedrhne a nic. Někdy stačí foukáním roztočit a naskočí. Mám strach, jestli to není třeba deskou?
BOX Fan ... zapojen do CPU FAN
Vstupní FAN.... NEzapojen do SYS FAN/ krátký kabel/ ale do zdroje.
Výstupní FAN ... zapojen do PWR FAN
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
- prf.KuBA
- Středně pokročilý

Re: HDMI AC
To by mě také zajímalo. Já osobně tam ten konektor nemám.XIRIUS1 píše:Všimli jste si někdo přítomnosti/nepřítomnosti konektoru HDMI AC?Na některých fotkách z recenzí je,na jiných není.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
Re: HDMI AC
neni nahodou ta s HDMI 965G-DQ6??prf.KuBA píše:To by mě také zajímalo. Já osobně tam ten konektor nemám.XIRIUS1 píše:Všimli jste si někdo přítomnosti/nepřítomnosti konektoru HDMI AC?Na některých fotkách z recenzí je,na jiných není.
//nebo neco takovyho, pze 965G-DQ6 neexistuje
- Maron
- Začátečník

-
- Garnet000
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
chasis fan = ventilátor v case = takzvaný system fanMaron píše:nějak nechápuh4__ píše:zapoj ten in vetrak jako out vetrak, dale ho zapoj na CHA FAN...to ze vyleze teplota tak vysoko je normalni, kdyz je tam termoregulace otacek, tak se vetrak pri male teplote i vypne, co je to CHA FAN...?
CPU:E6600@2.8GHz (8x350)1,184V@Thermalright SI-128@SCYTHE_1200rpm MB:GA-P965-DQ6 F9 RAM:2x1GB Corsair DOMINATOR DDR800 CL4; 2x1GB A-DATA Vitesta EE DDR800 CL4 GPU:BFG 8800GTX HDD:2xWD RAPTOR 74GB ; Seagate 7200.10 250GB ; WD SE16 750GB Power:Enermax Infinity 720W Case:ApplusCase X-Blade DVD:Samsung SH-183A Mouse:MX518 Gaming Grade LCD:SAMSUNG SM 940BF FAN: IN: 2x12cm SCYTHE 800rpm OUT: 1x12cm AC Arctic Fan 12L Audio:SB X-FI Extreme Music
- Maron
- Začátečník

-
- Radas
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Já mám taky 70C při prime- i víc,mám tt big typhoon a hodně dobře větranou skříň,takže si myslím,že ta teplota je normální,jde o to,že někdo má holt štěstí a má cpu který nepotřebuje tolik vcore, aby se dostal dál.ugn píše:Tak asi týden celkem provozuju systém na DQ6 na E6600. Přetaktoval jsem ho z 2.4 na 3.4Ghz ..přičemž napětí jsem zvýšil na 1.46V. Zběžné jsem otestoval stabilitu a šlo to. Jenže teď mi občas spadne nějaká aplikace. Tak jsem šel testovat stabilitu (=zátěž na obou jádrech 100procent) znovu a díval jsem se na teploty.
MSI X670E Tomahawk, R9-7900X, Thermalright Ultra 120, Kingston DDR5 6000 2x16 CL30,
Sapphire RX6800, X-Fi Titanium Fatal1ty Pro, Samsung 990 2TB,
WD 30EFRX, Antec P180B, Corsair TX750W
Sapphire RX6800, X-Fi Titanium Fatal1ty Pro, Samsung 990 2TB,
WD 30EFRX, Antec P180B, Corsair TX750W
- Maron
- Začátečník

-
Pokud jsem to dobře pochopil, mám to pro ověření funkce BoxFanu na čas přepojit asi takto:h4__ píše:zapoj ten in vetrak jako out vetrak, dale ho zapoj na CHA FAN...to ze vyleze teplota tak vysoko je normalni, kdyz je tam termoregulace otacek, tak se vetrak pri male teplote i vypne
Fan IN do PWR konektor
Fan BOX do SYS konektor
a pro Fan OUT zbude CPU konektor...?
To vypnutí automatické regulace FAN v BIOSU, má vypadat takto:
FAN Speed Control Method: DISABLED ...?
Možná tu píšu blbosti, tak mne prosím opravte.
Jo, a BIOS mám zatim původní- F3
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
ne FANy dej na systemove konektory a CPU FAN dej na CPU, na PWR se dava 3pin, kterej je u nekterejch zdroju vyveden ze zdroje a umoznuje regulaci otacek ve zdroji - PWR = POWERMaron píše:Pokud jsem to dobře pochopil, mám to pro ověření funkce BoxFanu na čas přepojit asi takto:h4__ píše:zapoj ten in vetrak jako out vetrak, dale ho zapoj na CHA FAN...to ze vyleze teplota tak vysoko je normalni, kdyz je tam termoregulace otacek, tak se vetrak pri male teplote i vypne
Fan IN do PWR konektor
Fan BOX do SYS konektor
a pro Fan OUT zbude CPU konektor...?
To vypnutí automatické regulace FAN v BIOSU, má vypadat takto:
Možná tu píšu blbosti, tak mne prosím opravte.
Jo, a BIOS mám zatim původní- F3
- Maron
- Začátečník

-
Vím, že CPU FAN patří do CPU konektor. Ale myslel jsem, že pokud ho zapojím jinam, mohu zjistit, jestli bude/nebude blbnout i tam...?
Pokud se nepoužije PWR konektor, zbude mi pro zapojení IN a OUT FAN jen SYS konektor? Mám ale jen jeden na MB...?!
To vypnutí automatické regulace FAN v BIOSU je SPRÁVNĚ ???
Pokud se nepoužije PWR konektor, zbude mi pro zapojení IN a OUT FAN jen SYS konektor? Mám ale jen jeden na MB...?!
- Garnet000
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
vypnutie regulace je podľa mna zlé, to ti potom hučí komp.Maron píše:Vím, že CPU FAN patří do CPU konektor. Ale myslel jsem, že pokud ho zapojím jinam, mohu zjistit, jestli bude/nebude blbnout i tam...?
A nato aby si zapojil IN a OUT FAN do 1 výstupu potrebuješ toto:
http://www.logicky.cz/product.php?produ ... _catalog=1&
alebo toto:
http://www.logicky.cz/product.php?produ ... _catalog=1& (a na pc-mx1 napojiš až 4xSYS FAN)
CPU:E6600@2.8GHz (8x350)1,184V@Thermalright SI-128@SCYTHE_1200rpm MB:GA-P965-DQ6 F9 RAM:2x1GB Corsair DOMINATOR DDR800 CL4; 2x1GB A-DATA Vitesta EE DDR800 CL4 GPU:BFG 8800GTX HDD:2xWD RAPTOR 74GB ; Seagate 7200.10 250GB ; WD SE16 750GB Power:Enermax Infinity 720W Case:ApplusCase X-Blade DVD:Samsung SH-183A Mouse:MX518 Gaming Grade LCD:SAMSUNG SM 940BF FAN: IN: 2x12cm SCYTHE 800rpm OUT: 1x12cm AC Arctic Fan 12L Audio:SB X-FI Extreme Music
- Maron
- Začátečník

-
- Garnet000
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
MB bude regulovať rovnakými otáčkami oba FANY. Takže v speedfanu uvidíš stále 1 údaj, ale spoločný pre oba fany.Maron píše:Dobrá, tedy dobrá...
Ale, pokud bude 2x fan do 1x SYS- jak to bude s monitorováním v Speedfanu?
Ty máš asi BOX na CPU, že? hmm, tak skor či neskor budeš musieť prejst na nejaký lepší systém chladenia a je lepšie skor.
- Maron
- Začátečník

-
Ano, mám dosud BOX FAN na CPU, a protože se mi párkrát stalo, že se nerozběhl a teplota šla hore, potřebuji zjistit- kde je zádrhel. Jestli v Boxu nebo na MB.
Mám ještě jeden dotaz. Když otevřu Speedfan 4.31
tak na první kartě READINGS se dole ukazuje napětí. U položky: +12V: mám 1,09V a u -12V: 16,97V.... Přísahám na holej pupik, že jsem na nic nešahal! To nějak samo
Mám ještě jeden dotaz. Když otevřu Speedfan 4.31
tak na první kartě READINGS se dole ukazuje napětí. U položky: +12V: mám 1,09V a u -12V: 16,97V.... Přísahám na holej pupik, že jsem na nic nešahal! To nějak samo