PC do auta co je nejvetsi prekazka ?

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

Hm, tak to udělej tak, že si obsaráš nějakej dlouhej sata (ata) kabel, a dycky když příjdeš do auta, tak ten disk dáš do nějakýho šuplete, co budeš mít v palubovce a hotovo :-)
A ostatní díly do te krabice.

// edit: heh, proč sem pokaždý na nový stránce? :?
myshob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od myshob »

hadr neni HHD ale HDD=hard disc drive
Do not underestimate the power of stupid people in large groups...
v4pno
Nováček
Nováček

Příspěvek od v4pno »

jo to by mozna sloo .. pripojovat disk pokazdy a neslo by treba misto hdd vyuzit flashe me by 1gb stacilo
svetma
Začátečník
Začátečník
Bydliště: Zlín, Lhotka (taková prdel světa my GPS 49°13'48.6"N,17°35'17.51"E)

Příspěvek od svetma »

heh něco sem našel: http://www.modthebox.com/project850itxp2.shtml myslim že o tom se tu celou dobu hádáte ne??
žeru krávy chráním jetel :P
v4pno
Nováček
Nováček

Příspěvek od v4pno »

mnoo jelikos sotva umim cesky tak mi tohle nijak nepomuze .. ale dik :) a na tech fotkach to neni norm. komp ne ??
STANIK#007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od STANIK#007 »

OndraSter píše:kompy kdyz maj nizkou teplotu, tak pracujou na minimalni rychlosti (treba 486ka mi misto 10s bootovala asi minutu).. Klavesnice zlobi atp
cože ???????????? a to jako když chladíš kap. dusíkem PC nejede jak ma nebo co??? čím menší teplota, tím líp /// nemyslím supravodivost atd.
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

Myslím že flashka by ti nepomohla, windowsy nejsou live distribuce.
A pokud tam nechceš mít disk, tak by sis nemohl pouštět ani filmy, jedině z DVD.
Alternativou by mohla být linuxová LiveDistribuce.
V ditribuci DANIX si můžeš udělat vlastní live distribuci "na míru", takže u tebe třeba jneom operační systém, media přehrávač a dalších pár potřebných blbinek.
Pak bys to bootoval z flasky, otázky jsou 2:
1) umíš aspoň trochu s Linuxem?
2) máš desku která umí bootovat z desky?
Tak mě napadá, že by jsi mohl mít ještě i externí disk (2-3 tisíce za 250 GB) a mít ty filmy na tom.
Pak bys přišel jenom do auta, dal tam flashku s linuxem, nabootoval, pripojil HDD a jelo by se :-)
//edit - o tvoření live distribuce DANIX bude video zde.
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

tydle linuxovy live distribuce stojej za to....ani by ta flashka nemusela bejt moc velka....bohate by stacilo 256MB. ta by v tom aute mohla klidne bejt porad, ty otresy nevadi...a bez CD(DVD)-rom se da zit...

btw nevite kde splasit takovej mini itx zdroj jako je tady
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

zkus podivat na tntrade ci naky takovy shopy..nekde v cr sem tohle videl..jen si vzpomenout :(
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

srna píše:tydle linuxovy live distribuce stojej za to....
Jak to myslíš?? :-D
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

pozitivne.....sice sam mam WIN XP (sem linej se ucit neco jinyho) ale linux rozhodne nezatracuju
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

bubanek píše:Myslím že flashka by ti nepomohla, windowsy nejsou live distribuce.
A co má flashka společnýho s live distrem? vždyť live distro jede z cd/dvd. na flashku jde zapsat úplně stejně jako na hdd...
...ale na WXP by to chtělo nějakou 4GB CF.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
v4pno
Nováček
Nováček

Příspěvek od v4pno »

jo ty linuxy by sli neumim s nima ale naucim snad .. a pak by tedy nebyl problem tam dat treba cd rom nebo dvd kdys by us bylo norm. pocasy .. cooo ? lidi ste tu fakt fajn ...
v4pno
Nováček
Nováček

Příspěvek od v4pno »

jo este kdys to bude na flash da se nastavit i u starsiho pc aby bootovalo z usb ?
chci totish nejdriv fse vyskouset na starsim pc
myshob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od myshob »

existují i flashové hdd (připojení přes SATA) s velikostí klidne 20 GB ale ta cena..... no fuj
Do not underestimate the power of stupid people in large groups...
STANIK#007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od STANIK#007 »

RAMdisk !! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

No, u starší desek nevím, záleží jak starých.
Možná by to uměly s jiným BIOSem, koukni se na stránky výrobce tvojí desky na biosy a kdyžtak nějakej přetáhni na desku. Návod je na www.pctuning.cz ...někde
Jinak já myslím, že mu by se bezvadně hodila ta flashka, na live distro stačí 512 či 256 MB. Jenom záleží jakou tam máš grafárnu, aby byly pod Linux ovladače a netrhaly se ti filmy.
Filmy bych měl buď na DVD a v autě by byla DVD romka, nebo flash USB disk. DVD by bylo ale jistější (ovladače pro disk nemusí existovat a psat je rozhodně nebudu :oops: )
Naposledy upravil(a) bubanek dne pon 13. lis 2006, 15:38, celkem upraveno 1 x.
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Dnes jsem se byl podivat po par vecech do routeru a co nevidim. 6GB 2,5" za 600kc.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

flash disk je v tomto případě lepší...
otřesy nevadí,rosení nebu hrozit
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Ja nevim co resite. Mel jsem pc v aute bez nejmensich problemu.
V microcase od EC jsem mel celera 566Mhz, co utahl filmy i navigaci a cele to jelo pres tento zdroj: http://www.100megadistribution.cz/produ ... o=UPSTI100

Do ktereho se da napojit klasicka prodluzka s nekolika zasuvkami.

Celer byl chlazen pasivne, disk taky nehral a grafika byla na desce i810.
Comp byl normalne pod dekou akorat kdyz jsem to pouzival tak jsem trochu odkryt deku v oblasti vyfuku zdroje.

Co se tyce otresu, tak jsem to vyresil dvema zamotanymi pasy bublinkove folie na kterou byl comp polozen. Takze jsem odpruzil cele pc. Prichycen v kufru byl "pavouky"

Kabely z kufru vedly mezi sedackami a pak pod plastem jak je u radici paky.
LCD jsem mel prichycene vedle spolujezdce za ten vyklapeci suplik(normalne kombinaci vesa drzaku na zed + ocelovym lankem co vedlo z toho supliku a v supliku byl kolik co drzel ten protitah. Jednoduse receno, z supliku byl venku videt pouze ten kabel ve tvaru protahleho "U", s tim, ze lcd na nem bylo zavesene za haky casti vesa drzaku, ktera se montuje na LCD.

Chtel jsem to takhle a ne zabudovavat, aby to nebylo na ocich. LCD slo pak behem par sekund sundat a kabely smotat za sedacky.

Misto LCD by se dal pouzit i ten monitor do auta, ktery vyjde na cca 4000Kc akorat vga musi mit vga vystup.

Samozrejme lepsi reseni by bylo pouzit to male lcd + itx platformu, ale vyslo by to na cca 17000Kc, coz by bylo celkem hodne, na to ze by se jednalo porad o amaterinu.

Delate z toho moc velkou kovbojku.
Hlavne nepredpokladam ze tvoritel thredu domyslel svuj projekt do detailu, spis je to jenom takove placani do vody a napad ktery stejne nikdy nezrealizuje.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“