New HDD

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
bahno
Nováček
Nováček

New HDD

Příspěvek od bahno »

Pls můžete mi někdo pomoct? Koupil sem si new hdd tenhle a nevalí mi to. System mi musel nainstalovat kámoš a vždycky když by už měl začít načítat system, tak se to resne. Mám desku tuhle a procik tenhle( jestli to něčemu pomůže). Nevíte někdo co s tim je? A jak se to dá spravit? Předem dík.
Naposledy upravil(a) bahno dne sob 4. lis 2006, 10:21, celkem upraveno 1 x.
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

projet pameti MEMTESTem na disk bych to nevidel kazdopadne delali jste FULL format pri instalaci na novy disk? Pokud ne tak je to tim a je potreba pri instalaci udelat plny format jelimkoz rychly format na novem disku dela neplechu. FULL format je potreba delat pri instalaci na novy disk. pokud je to reinstal tak uz neni potreba
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
bahno
Nováček
Nováček

Příspěvek od bahno »

díky vyzkoušim to(k pc se dostanu až zítra), ale řekl bych že to tim nebude, protože když sem tam zkusil dát jinej HDD tak to dělalo furt to samý.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Napis sestavu!!!
Muže to byt slabý zdroj mimo jiné...
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
bahno
Nováček
Nováček

Příspěvek od bahno »

jo a zapoměl sem že vlastně fungoval u kámoše, protože mi tam nainstaloval system.
bahno
Nováček
Nováček

Příspěvek od bahno »

slabej zdroj to asi nebude(myslim, hádat se nebudu, protoze tomu moc nerozumim). mám noname 400w a kámoš kterýmu to valí má 300w. jinak MB+CPU+HDD mám v prvním příspěvku. GPU tady. a RAMky tyhle
Naposledy upravil(a) bahno dne sob 4. lis 2006, 10:25, celkem upraveno 1 x.
bahno
Nováček
Nováček

Příspěvek od bahno »

a nemůže to být třeba tim, že ta deska nepodporuje ten disk? respektive ATA133. Satu sem tam ještě nezkoušel.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

bahno píše:slabej zdroj to asi nebude(myslim, hádat se nebudu, protoze tomu moc nerozumim). mám noname 400w a kámoš kterýmu to valí má 300w. jinak MB+CPU+HDD mám v prvním příspěvku. GPU tady. a RAMky Mushkin 2x512 400Mhz.
No prave noname!!!!
bahno
Nováček
Nováček

Příspěvek od bahno »

no, ale já nevim jak to vyzkoušet jetli to je zdrojem. dalo by se to udělat tak, že bych si vzal napájecí žílu od něj a od sebe hodil ide? nezk****m tak něco?
bahno
Nováček
Nováček

Příspěvek od bahno »

ještě sem zapoměl dodat, že vždycky když by měl nabíhat ten win tak se z hdd ozve zvuk jako při vypnutí pc.
bahno
Nováček
Nováček

Příspěvek od bahno »

nikdo nic neví? pls je to fakt nutný. :cry:
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Přepojit zdroj není takovej problem ne?
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MaTTo S »

bahno píše:jo a zapoměl sem že vlastně fungoval u kámoše, protože mi tam nainstaloval system.
Co si od toho cakal ,, na cudzom pocitaci nainstalujes windows .. a potom sa cudujes ze na tvojom sa pri spustani restartuje ?? Co takto nainstalovat system na tvojom pocitaci ?A ten zvuk co sa z HDD ozve pred restartom je parkovanie hlaviciek ako pri vypnuti co popisujes lebo ono ti ten windows totiz hodi BSOD .. modru obrazovku z chybou len uz ju ani nevidis lebo sa ti to resetne ale disk ti to stihne odpojit --
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
bahno
Nováček
Nováček

Příspěvek od bahno »

Dzin píše:Přepojit zdroj není takovej problem ne?
Jestli myslíš žilu, tak to sem zkoušel. jestli myslíš celej zdroj, tak to je problém, páč nemůžu žádnej sehnat.
MaTTo S píše:
bahno píše:jo a zapoměl sem že vlastně fungoval u kámoše, protože mi tam nainstaloval system.
Co si od toho cakal ,, na cudzom pocitaci nainstalujes windows .. a potom sa cudujes ze na tvojom sa pri spustani restartuje ?? Co takto nainstalovat system na tvojom pocitaci ?A ten zvuk co sa z HDD ozve pred restartom je parkovanie hlaviciek ako pri vypnuti co popisujes lebo ono ti ten windows totiz hodi BSOD .. modru obrazovku z chybou len uz ju ani nevidis lebo sa ti to resetne ale disk ti to stihne odpojit --
Musel mi to instalovat kámoš, páč mě mechanika odmítá bodovat instalačku win.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

tvuj kamos ma asi jinej radic na disky a nikdy ti to takhle nenabehne. puc si cd-romku a nainstaluj to na svym PC.
bahno
Nováček
Nováček

Příspěvek od bahno »

ICE píše:tvuj kamos ma asi jinej radic na disky a nikdy ti to takhle nenabehne. puc si cd-romku a nainstaluj to na svym PC.
zkoušel sem tam 4 růžný cd,dvd-romky a nic nebotuje. akorát mi to napíše boot, zabliká romka a pokračuje to dál na boot hdd. zkoušel sem jiný cd winů dokonce sem si sehnal i linuxy a nic nebotuje, takže mám podezření že je nějak v řiti deska a nebo ten zdroj, jak už tady zaznělo.

dá se nějak vyloučit jestli to je vada desky nebo zdroje? nevíte někdo jak? nemám to kde vyzkoušet, takže bych mohl koupit tak maximálně novou komponentu a nechtěl bych mít 2 fungující a jednu vadnou. :(
bahno
Nováček
Nováček

Příspěvek od bahno »

halooo. to mi tady fakt nikdo nedokáže pomoct? sem v koncích: nevalí mi comp a nemám vatu na koupi obojího, abych si to mohl vyzkoušet. :(
ThomasK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ThomasK »

A zkoušel jsi jiný HDD?
bahno
Nováček
Nováček

Příspěvek od bahno »

zkoušel sem tam ještě WD 40GB(stáří 5let) a Maxtora 80GB(stáří 2 roky) oba dělaj to co ten můj maxtor. :(
teď mám slíbenej od kámoše zdroj fortrona 350W a ještě SATA HDD seagate, je to naplánovaný zhruba na pátek takže se vám tady pak ozvu jestli to byla deska nebo zdroj.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“