Problem s novym Fortron FSP350-60THN-P...

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
Falewick
Začátečník
Začátečník

Problem s novym Fortron FSP350-60THN-P...

Příspěvek od Falewick »

Dobry den, koupil jsem si ATX12V 2.01 zdroj fortron FSP350-60THN-P, zdroj piska a je velmi nestabilni, nekdy pc nenabehne vubec, po odpojeni dvd a vyndani 1 ram nabehne az do windows a drzi, ale se 2 RAM se restartuje pri spusteni win.
Myslite ze je to vada zdroje nebo jsou pretizene 3.3/5V vetve? Deska ma 20-pin, vedle cpu i 4-pin (takze jsem predpokladal ze cpu je napajene 12V a Radeon 9600 ze utahne zdroj jakykoli)
Zdroj je koupeny v CZC, za ktery ho mam pripadne vymenit?

System:
AMD 2000+ Palomino
FIC KT-600 PRO
AGP Radeon 9600 256M
2x256 DDR
1xpata+1xdvd-+rw
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

To musí utáhnout i mnohem slabší zdroj. Reklamoval bych jej.
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

se starym zdrojem to bylo ok?
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Reklamace!
Já měl mnohem silnější sestavu (2800+ trouba-B + 768MB RAM + 9600XT + 2hdd + 2mechaniky) a měl jsem 350W REDSTAR zdroj a žádné problémy - stabilita, oc - všechno OK 8)
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Falewick
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Falewick »

Reklamovano, ale ten novy vyzkousim az zitra. Stary zdroj eurocase 300W bez problemu (tj.nez zasmrdel a odpalil desku:)

Bojim se aby ta moje sestava prece jen nemela nejakej brutalni odber na 3.3/5V protoze ten novy zdroj ma na nich max.130W - deska ma sice pod procesorem samostatny 4-pin ale muj athlon xp A je jeden z prvnich a ty bezi na 3.3/5V vetvi (ale zase apeti by mela urcovat deska?)

Snad to byl jenom vadny fortron...
Falewick
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Falewick »

Tak jsem pekne v prdeli. Novy zdroj se chova uplne stejne! Jeste vyzkousim s jinym zdrojem abych vyloucil desku (taky nova) a potom ho zkusim vymenit za jiny typ.. akorat ted uz vubec nevim co by mi tam jit mohlo..
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Mrkni na komponenty, jestli na každé za běhu udržíš ruku (šahat na chladiče komponent, né na ně samotné). Vyzkoušej PC bez jednotilvých komponent jako HDD, mechaniky a podobně. Byl bych velice pozorný na smrad, neznáme zvuky a podobně. Rozhodně case nech otevřený ať máš šanci reagovat.
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Ten ATA disk co mas. Neni to tak cirou nahodou Seagate?
Falewick
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Falewick »

Predtim jsem mel zdroj 300W EC co mel 29A na 3.3/5V a 15A na 12V. Ten novy Fortron ma sice 15+10A na 12V ale na 3.3/5 ma jenom 21A. Zdroj vadny neni, akorat se bojim ze proste nestaci na stary Athlon XP a AGP kartu, jinak si to nedovedu vysvetlit...na desce je sice atx_12v 4-pin ale cpu z nej asi neni napajeny?

Ted nevim jestli koupit silnejsi (LC Power 430W, ktery uz ma 30A na 3.3/5V) nebo se ho zbavit a koupit nejaky stary se silnou 3.3/5V...

2Palec123: Ten disk je samsung.
Falewick
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Falewick »

Tak jsem to vyzkousel s jinym zdrojem a pocitac byl taky divnej, zacinam podezrivat desku ale to by neresilo to piskani zdroje, to mi nejde do hlavy. Memtest 86+ nasel chyby u jedne z RAM, ale to pricitam bud vadne desce nebo nekompatibilnimu zdroji.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“