Externí disk funguje jenom jako USB1

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
blb
Začátečník
Začátečník

Externí disk funguje jenom jako USB1

Příspěvek od blb »

Mám externí disk Seagate ST3300801CB a základní desku Asus P5LD2 a nechce mi to chodit rychlostí USB2. Kopírování jede max 1MB/s a při každém připojení mi to nahlásí že mám připojený vysokorychlostní zařízení k pomalýmu USB nebo tak něco...
Přitom např. Flashdisk mi jede rychle na všech USB, takže ovladače na USB2 asi nainstalovaný mám (alespoň co jsem hledal na internetu). Mám WinXP SP2, nejnovější ovladače k desce (včetně Intel inf) a stejně to nejde.
Mohlo by to být kabelem? Jeden známej mi říkal že na to musí být speciální USB kabel aby to jelo rychle, já k tomu mám kabel od tiskárny...

Díky
HP 2540p + Samsung 2033SN
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

ano kabel musi byt USB2 certifikovany a obyc kabel muze delat problemy je potreba zkusit opravdu usb2 kabel pred dalsim resenim
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Přesunuto...
Bathory
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

..pak jeste navstava otazka, jak to mas s napajenim.. u tehle HDD bejvaj budto 2 USB kabelyy, nebo napr. externi adapter.. jinymi slovy externi disky behavaj bez pomocnyho napajeni na USB 1..
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

pravda bez extra napajeni jedou jen 2.5" a tohle je 3.5"
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
jankop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jankop »

Tenhle disk by mu nejel bez napájení vůbec, vždyť potřebuje také 12V. Kvalitní kabel by mohl pomoci.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“