Zánik PC jako herní stanice
Moderátor: Baneshee
- Thellwin
- Administrátor

Taky se podívejte, kam to dnešní konzole dotáhly. Vždyť už to jsou v podstatě neupgradovatelná (nebo velmi obtížně) PC. Snaha přidávat jim stále nové a nové funkce z nich dělá spíš specializovaná PC než konzole.
Jak už tady zaznělo, konzole musí nějaký čas na trhu vydržet, takže může být na začátku technologicky na vyšší úrovni než PC, ale postupěn zastarává. Mimochodem PS3 měl být původně co se týče výkonu PC killer a ono to vypadá, že je mírně zastaralý už při vydání.
Ani jednu z obou platforem nečeká podle mě v nejbližších letech zánik, budou koexistovat vedle sebe, jedna může mít více či méně navrch, ale budou tu podle mě obě.
Jak už tady zaznělo, konzole musí nějaký čas na trhu vydržet, takže může být na začátku technologicky na vyšší úrovni než PC, ale postupěn zastarává. Mimochodem PS3 měl být původně co se týče výkonu PC killer a ono to vypadá, že je mírně zastaralý už při vydání.
Ani jednu z obou platforem nečeká podle mě v nejbližších letech zánik, budou koexistovat vedle sebe, jedna může mít více či méně navrch, ale budou tu podle mě obě.
Goldnoob team proud member!
- Quakes
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Podle mě jsou konzole hlavně pro mladší hráče (děti) a kupují je hlavně rodiče protože neznalé děti těžko udrží složité PC s Windows dlouhodobě v použitelném stavu, je to vidět i na větším množství dětských her na konzolích a jejich celkově jednodušším ovládáním které je ale částečně zaviněno omezenými možnostmi ovladačů.
Cenu konzole proti PC je dost těžké porovnávat protože konzole jsou většinou dotované a počítá se že se dotace zaplatí z předraženého příslušenství a z her které jsou oproti stejné PC hře dražší zhruba o 500Kč.
Cenu konzole proti PC je dost těžké porovnávat protože konzole jsou většinou dotované a počítá se že se dotace zaplatí z předraženého příslušenství a z her které jsou oproti stejné PC hře dražší zhruba o 500Kč.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
- Pzag
- Začátečník

-
už to tu padlo, ale (snad nikoho neurazim) konzloje je pro blbce. Prostě vrazi CD a jedu.
Ale do konzle nedate modifikace, cestinu, patch. A ma omezeny ovladani. Jak byste chteli hrat treba WoW na PS2?
Ovládání konzole nemá prostředky pro tolik funkí jako wow, kde se da obsadit cela klavesnice, co patche? vychazi kazdlou chvili by furt posilali novy DVDčka?
I když na PC převažne hraju, tak do školy nebo něco se hodí mít excel word a pod. PC rulez.
Btw. Když sme na PCTuning foru, dá se taktit konzole, měnit chladiče, casy?
Ale do konzle nedate modifikace, cestinu, patch. A ma omezeny ovladani. Jak byste chteli hrat treba WoW na PS2?
I když na PC převažne hraju, tak do školy nebo něco se hodí mít excel word a pod. PC rulez.
Btw. Když sme na PCTuning foru, dá se taktit konzole, měnit chladiče, casy?
- Maxtor
- Začátečník

-
..no pro blbce bych nerekl.. Smart taky nema obrovsky vytapeny kozeny sedadla a nikomu to nevadi.. proste je urcena na to, na co je a svuj ucel splnuje do detailu..
..imho se tyhle dve vetve (konzole a PC) budou vyvijet simultalne s tim, ze na konzolovem trhu prybydou prvky, prevzate z PC (viz cely i-net system next-gen konzoli) a proste nektere zase ne..
..obecne konzole speji spise smerem k virtualni realite a zabave..
..no a co se jeste jednouceloveho vyuziti tyce.. tady je prave nezastupitelna vyhoda velmi kvalitni optimalizace, o ktere si PC svet muze nechat jen zdat..
ad. PS3/X-Box online system..
http://www.cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=2006102302
..imho se tyhle dve vetve (konzole a PC) budou vyvijet simultalne s tim, ze na konzolovem trhu prybydou prvky, prevzate z PC (viz cely i-net system next-gen konzoli) a proste nektere zase ne..
..obecne konzole speji spise smerem k virtualni realite a zabave..
..no a co se jeste jednouceloveho vyuziti tyce.. tady je prave nezastupitelna vyhoda velmi kvalitni optimalizace, o ktere si PC svet muze nechat jen zdat..
ad. PS3/X-Box online system..
http://www.cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=2006102302
- Walker
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
PC je super vec...a na co fak konzole mit nebudou, bude variabilnost...koupim hru..muzu stahnout patch, mody , skiny, wallpapery , utility, trainery apod......v editorech delat vlastni mapy apod....uz vdim jak na konzolovim gamepadu hraju BF nebo jiny 3D strilecky, strategie apod...vim ez si muzu dokoupit krysu ke konzoli ale to uz je trosku trapny...navic ke PS3 potrebujute poradnou HD TV....heh a kdo vi kolik stoji?!
Kazdpoadne ja u PC zustanu do ty doby nez me to omrzi...zatim me Konzole nepresvecila zadnym titulem..mozna GT4 ale to je tak vsechno
zatim co na PC tech titulu je nespocetne
a jako ze konzoli doma mam (PS2) ...
a jako ze konzoli doma mam (PS2) ...
- Mr.Nigga
- Středně pokročilý

Srovnání s Hi-End PC je totálně mimo, například na PS2 si zahrajete i GTA:San Andreas (sice se stupidním ovládáním a zdálo se mi chvílemi, že to jede míň jak 25fps), které byste si ale na Hi-End PC z roku vydaní PS2 zahráli dost těžko 
Kdybych měl pořádnou TV, tak bych si ten X Box 360 nejspíš koupil, už mě nebaví přístup vývojařů pro PC, kdy radši než by pořádně testovali, tak vydají desítky patchů aby hra vůbec jela
Kdybych měl pořádnou TV, tak bych si ten X Box 360 nejspíš koupil, už mě nebaví přístup vývojařů pro PC, kdy radši než by pořádně testovali, tak vydají desítky patchů aby hra vůbec jela
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
- tom01
- Mírně pokročilý

V tomhle plně souhlasim...je spousta kvašek vydaných pro prachy, ale plně hratelných až po vydání x patchů...Takže stahovat, inovovat, hlídat...Mr.Nigga píše:... už mě nebaví přístup vývojařů pro PC, kdy radši než by pořádně testovali, tak vydají desítky patchů aby hra vůbec jela...
ignor:trodas,heroik, Luks,Nordir, aliencz, Flegy, viky58, facility, hlupak..
- Othrondir
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
podla mna skor ludia ostanu pri pc ved to je univerzalny pristroj... pisem si nieco do skoly vo worde, chcem sa odreagovat tak si pustim hru na pc radsej akoby som mal utekat do obyvacky, pustat TV, 5.1 zvuk, konzolu a pod. jednak sa mina elektrina a jednak pohodlne sa hra na pc bez zbytocneho odbiehania... 
- Shack
- Začátečník

Takze pridam aj ja skromny nazor.
Podla mna PC nezanikne a to z jedneho dovodu. Na PC sa najlepsie programuje a ludia ktori sa programovat naucia tak ostanu na PC.
Na PS3 su drahe development kity ktore si obycajny amater nemoze dovolit...
Niekto tu pisal ze Gears Of War ale ta sa pripravuje aj na PC a bude este v lepsej grafike ,alebo Crysis ktoremu v grafike nemoze konkurovat ani GOW.
Proste PC je najviac rozsirene a najpristupnejsie pretoze programovat sa da aj na lacnej sunke
Snad ste ma pochopili co so chcel tym povedat
Podla mna PC nezanikne a to z jedneho dovodu. Na PC sa najlepsie programuje a ludia ktori sa programovat naucia tak ostanu na PC.
Na PS3 su drahe development kity ktore si obycajny amater nemoze dovolit...
Niekto tu pisal ze Gears Of War ale ta sa pripravuje aj na PC a bude este v lepsej grafike ,alebo Crysis ktoremu v grafike nemoze konkurovat ani GOW.
Proste PC je najviac rozsirene a najpristupnejsie pretoze programovat sa da aj na lacnej sunke
Snad ste ma pochopili co so chcel tym povedat
XBOX360
- Sak
- Začátečník

-
Pls da se zachranit ta carodejka co mam na zacatku?Jak ji kefne ten orsky shaman...
----SMAZAT PLS----
jsem to napsal do blbeho topiku:) tak jsem chtel edit a napsalo mi to jeste jeden:D
----SMAZAT PLS----
jsem to napsal do blbeho topiku:) tak jsem chtel edit a napsalo mi to jeste jeden:D
Naposledy upravil(a) Sak dne ned 19. lis 2006, 11:11, celkem upraveno 1 x.
AMD Athlon 64 3000+ ,GA-K8NE,GF 6600 GT,1GB RAM,140 GB hadr
- Sak
- Začátečník

-
- [CZ]Airwolf[OC]
- Začátečník

-
- Quakes
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To je těžké, u konzole je jen jeden stejný hardware a vývojáři her na něj mají vývojářský kit přímo od výrobce konzole, u PC je takové množství možných kombinací hardware že není možné před vydání hry vše 100% vychytat a dělá se to tak dodatečně po objevení problémů pomocí patchů.Mr.Nigga píše:Kdybych měl pořádnou TV, tak bych si ten X Box 360 nejspíš koupil, už mě nebaví přístup vývojařů pro PC, kdy radši než by pořádně testovali, tak vydají desítky patchů aby hra vůbec jela
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
- palda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
me jen porad neprekvapuje odtazitost ceskeho naroda vuci konzolim... v americe a vetsine evropy je konzole naprosto bezna vec (viz prodejnost + co vidite ve filmech atd)... jde o to ze konzole je brana jako neco jako DVD prehravac, nebo video, coz se u nas nedeje a lidi ji automaticky berou jako nahradu PC... ano, PC je multifunkcni... kdyby o to byl u konzoli zajem, tak takove mohou byt taky... mam PS2 a mel jsem PS1 a beru je ciste jen jako pohodlnou moznost si zahrat oblibene hry, hry je vec co konzole zvladaji vyborne.. a vselijake debaty ohledne vykonu a sem tam nejakyho toho poligonu navic? no... asi jsme zapomneli ze jde spis o zabavu nez o grafiku (ktera mimochodem neni tak strasna)... ona takova PS3 je napriklad vykonnejsi nez PC ktere si za jeji cenu muzete koupit, (nehlede na Blu-ray mechaniku).
Myslim ze k nadvlade nedojde, konzole meli vzdicky svuj kousek trhu nejak ukousnutej uz od pradavna a ten se nepatrne zvysuje, hlavne prodejem her (zajimave ze prodej PC hardware se zvysuje taky, jen prodej PC her nejak ne
) ... jde proste o to ze nemec jede v patek z prace, koupi cestou v bezince plnou, nejaky chipsy pro deti, film na DVDcku aby se moh s manzelkou podivat na film a koupi detem hru na konzoli, pac je to proste spotrebni zbozi, herni stanice, ne pracovni nastroj.
Konzole nesmime precenovat a delat z nich konkurenci PCcek, ale taky je nesmime podcenovat co se tyce hrani her ("paneboze jak na tom nekdo muze hrat fpska?" .. no kdyz jich za 5 let vyjde maximalne 5 tak myslim ze to neni hlavni typ her urceny pro konzole...), osobne si nedokazu zavodni simulatory a "simulatory" (NFS U2 atd) predstavit jak hraju na PC, hrozne mi tam chybi citlivost stisku tlacitek (uroven plynu atd) .. nebavime se tu samozrejme o volantu a dalsich perifeiich... ale to je jen moje zkusenost.. nikdy jsem si na ovladani na PS2 nestezoval, snad jen kdyz jsem hral Quake 3 na
PS2, kde slo spis o to ze sem nejak nedokazal vyladit packy na dostatecnou citlivost (pomalu jsem se otacel nez jsem potreboval...)...
Myslim ze k nadvlade nedojde, konzole meli vzdicky svuj kousek trhu nejak ukousnutej uz od pradavna a ten se nepatrne zvysuje, hlavne prodejem her (zajimave ze prodej PC hardware se zvysuje taky, jen prodej PC her nejak ne
Konzole nesmime precenovat a delat z nich konkurenci PCcek, ale taky je nesmime podcenovat co se tyce hrani her ("paneboze jak na tom nekdo muze hrat fpska?" .. no kdyz jich za 5 let vyjde maximalne 5 tak myslim ze to neni hlavni typ her urceny pro konzole...), osobne si nedokazu zavodni simulatory a "simulatory" (NFS U2 atd) predstavit jak hraju na PC, hrozne mi tam chybi citlivost stisku tlacitek (uroven plynu atd) .. nebavime se tu samozrejme o volantu a dalsich perifeiich... ale to je jen moje zkusenost.. nikdy jsem si na ovladani na PS2 nestezoval, snad jen kdyz jsem hral Quake 3 na
PS2, kde slo spis o to ze sem nejak nedokazal vyladit packy na dostatecnou citlivost (pomalu jsem se otacel nez jsem potreboval...)...
- Rajče
- Mírně pokročilý

Už se tu o tom několikrát mluvilo...a já řeknu svůj názor znovu : PC, jakožto herní platforma v nejbližších dvaceti letech nezanikne, protože právě díky PC jsou dnes konzole tam , kde jsou...v podstatě jsou to specializované PC...jejich střeva vycházejí ze střev PC, které je tahounem veškerého vývoje nového HW...vývoj nového HW pouze pro konzole by nebyl možný...
- palda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak v tom souhlasim jen castecne... konzole maji k PC docela daleko co se HW tyce (hlavne ty novejsi, to ze pouzivaji stejna GPU jako PC bratricci neznamena ze maji podobnou architekturu nebo strukturu) .. ale tak proc by to nevychazelo ze strev pocitace.. ale osobniho urcite ne, samozrejme je to specializovane zarizeni (Power PC Cpu mas v MACu, Emotion engine v PS2 je jinde nepouzivanej 128-bit procesor, v PS1 byl dalsi RISC procesor co se taky nepouzival v PC atd atd) ... jinak PS3 je prukopnik CELL procesoru (kterej podle me nema v budoucnu v univerzalnich desktopech sanci, i prez nizkou cenu a spotrebu (protoze neni x86), Wii ma netradicni ovladani, v podstate jen prvni Xbox bylo PC v krabici (mobilni intel PIII, pevnej disk, upravena PC zakladni deska, klasicky SDRAM, GF3 Ti...), PS3 ma treba Blu ray, taky jinde za tuhle cenu nenajdes, novej HW pro konzole se vyvyji celkem dost (viz procesor v PS2, grafickej subsystem v PS2, gamecubacka 1,8GB media co nejsou ani DVD ani CD) uz jen proto aby za nizsi cenu nabidnul solidni vykon na pristich 5 let atd, ale neni to v tak masovem meritku (konzole se vyvyne cca jednou za 5 let, kdezto PC neustale).... ale PC hrani nezanikne.. uz jenom proto ze jsou PCcka univerzalniRajče píše:Už se tu o tom několikrát mluvilo...a já řeknu svůj názor znovu : PC, jakožto herní platforma v nejbližších dvaceti letech nezanikne, protože právě díky PC jsou dnes konzole tam , kde jsou...v podstatě jsou to specializované PC...jejich střeva vycházejí ze střev PC, které je tahounem veškerého vývoje nového HW...vývoj nového HW pouze pro konzole by nebyl možný...
- Lamicz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Konzole IMHO budou mit sanci na preziti, pokud si nebudou hrat na PC HW, to uz tu je - PC. Musi mit svuj specializovany HW vyvinuty na miru multimedialnim aplikacim, zkratka nabidnout reseni, ktere PC nemuze - plnou kompatibilitu a vyuziti vykonu daneho HW, jinak to nema smysl. To samozrejme obnasi i optimalizovany SW. Predstavuji si nekolik relativne jednoduchych RISCu a DSP procesoru, centralizovana architektura dnesnich PC (strasne slozity procesor a grafika, ale vzhledem k tomu napr. pomala sbernice na desce a celkove problem chipsetu jako jakehosi mezikusu) uz zkratka tomuto druhu nasazeni prestava stacit, ten HW se bude muset specializovat architekturou. Reseni stylem GF 8800 se 300W v load zkratka neni reseni, ten PC HW je porad strasne pomaly a desne slozity, cimz narusta cena, protoze se zeslozituje vyrobni proces a je cim dal vic zmetku, o spotrebe nemluve, je to zpusobene stalym zmensovanim trenzistoru pro dosazeni vyssich taktu, cimz musi klesat napeti a roste proud, s kterym pribyva stale vice problemu (viz LGA socket).
:: DESKA :: Asus A8V-XE (VIA K8T890) :: CPU :: AMD Athlon 64 3700+ :: VGA :: ATI Asus GF7600 512MB - passive solution :: RAM :: 4x 256MB Samsung :: HDD :: 80GB Maxtor PATA ::
- [CZ]Airwolf[OC]
- Začátečník

-
- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To boli dohady predtym nez vysla ktore boli aj okolo R600 realita je celkom ina si pozri testy .... 8800 ma spotrebu o nejakych 15W v load vacsiu ako x1950xtx.Reseni stylem GF 8800 se 300W v load zkratka neni reseni,
PC ako herna stanica nezanikne maximalne odide par firiem cisto na konzole ale ostanu take co budu robit len pre PC a take co budu aj pre PC aj pre konzoly. Inak konzole su asi o dost rychlejsie v hrach aj preto ze maju vsetko blizko narvate vedla seba a integrovane na jednej doske
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
- [CZ]Airwolf[OC]
- Začátečník

-
Ta posledni veta je nesmysl na entou. To by pak musely byt NTB rychlejsi jako PC z toho sameho duvodu. Takze neplacat kraviny.MichiGen píše:To boli dohady predtym nez vysla ktore boli aj okolo R600 realita je celkom ina si pozri testy .... 8800 ma spotrebu o nejakych 15W v load vacsiu ako x1950xtx.Reseni stylem GF 8800 se 300W v load zkratka neni reseni,
PC ako herna stanica nezanikne maximalne odide par firiem cisto na konzole ale ostanu take co budu robit len pre PC a take co budu aj pre PC aj pre konzoly. Inak konzole su asi o dost rychlejsie v hrach aj preto ze maju vsetko blizko narvate vedla seba a integrovane na jednej doske