Nepochopitelne velka zatez pro CPU

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

0x
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Nepochopitelne velka zatez pro CPU

Příspěvek od 0x »

Zdravim, ted se mi naskytl takovej problem, ze mam velkou zatez CPU a vubec netusim proc.

viz screen zateze, kdyz nic nedelam... muzete si na screenu vsimnout, ze ta zatez je v pravidelnych intervalech ! Nechapu to. http://img358.imageshack.us/img358/8740/clip2cx9.jpg

Pri praci ve voknech to nevadi, ale pri hrani to vadi silne, protoze kazdych 5sekund prichazi neprijemne seknuti a je to nehratelne ... A zrovna ted bych potreboval nutne hrat.

Zkusil jsem klasiku, jakou je CCleaner, Avast, SpywareDoctor, Spybot .. Nevim co s tim je ! Vcera to bylo v pohode a dnes po zapnuti to takhle zlobi.
Zkusil jsem vycistit vetrak na procesoru a dat tam chladici pastu. Vysledek nulovej.
Zkusil jsem i nataktovat a stale stejny..
Nepomohla mi ani reinstalace SP2 a aktualizace driveru pro MB.

Kód: Vybrat vše

Athlon XP 2500+
1GB RAM
250GB HDD
Radeon 9600 Pro
Teplota CPU je cca 45%
Jestli to nekomu pomuze, tady je screen z CPU-Z: http://img352.imageshack.us/img352/5348/clipwr1.jpg

Jsem fakt zoufalej .. od odpoledne to resim .. Kdo mi pomuze, je opravdu borec .. dekuji!
ghosthunter
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ghosthunter »

Mel jsem podobny problem, do ted nevim cim to bylo, ale pomohlo az preinstalovani windowsu :(
Muze to delat nejaky program..antivir, defragmentace atd...
Gigabyte GA-B85M-DS3H-A | Intel Core i5-4590 | 16 GB Kingmax DDR3-1600 | Sapphire Radeon HD 7770 | SSD OCZ-ARC100 120GB | SATA Barracuda 2TB | Sound Blaster Audigy Fx | Creative GigaWorks T20 Series II | …
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Dej si CTRL-ALT-DEL, ve Správci úloh mrkni na Procesy a zjisti si,co ti žere procesorový čas - podle toho pak hledej,k čemu proces patří (službě,aplikaci apod.) a v případě potřeby ji prostě vypni.Na položku Nečinné procesy nehleď,ta ukazuje stabilně 98-99% využití CPU - hledej proces,kterej ti pravidelně spíná těch třicet procent.
0x
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 0x »

Diky za rady. Tech 30% haze svchost.exe, coz je cast XPcek...

Cetl jsem poradnu na http://www.zive.cz/poradna/SubChild.asp ... 13&Main=51 a zde resej podobnej problem, s tim rozdilem, ze oni maj problem s 99% vyuzitim, coz je uplne nepouzitelny... ja mam treba par sekund vyuziti 1-2% a pak to skoci 40% i kdyz nic nedelam.
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

vir? :roll:
0x
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 0x »

h4__ píše:vir? :roll:
Cetl jsi, co jsem psal v prvnim prispevku ?
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

0x píše:
h4__ píše:vir? :roll:
Cetl jsi, co jsem psal v prvnim prispevku ?
ano, ale to ze jsi to projel antispywarem nic neznamena, furt tam muze bejt a i by to tomu odpovidalo ;)
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

nemáš nahodou puštěnej avast? rezidentně? to je při všech těch štítech pořádnej žrout CPU a kontroluje každý přesun v ramce
0x
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 0x »

fanik píše:nemáš nahodou puštěnej avast? rezidentně? to je při všech těch štítech pořádnej žrout CPU a kontroluje každý přesun v ramce
Mam, ale v zivote mi to nedelalo.. zkousel jsem to i vypnout ale je to stejny... :/
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

do prčic existuje taková utilitka co udělá výpis všech běžících procesů (zab mě já si nevpomenu jak se jmenuje)

...jinak mě ještě napadá jiná věc - napiš mi na sz, jelikož se tady o tom nesmí mluvit

a pak ještě další věc... zkoušel jsi různě odpojovat různý hw? jako například síťovku, dvd nebo cdrom atd.?
0x
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 0x »

Diky vsem moc za rady, vcera asi do 3hodin rano jsem procital ruzny fora, kde meli taky problemy s svchost.exe, kterej zpusoboval zatizeni procesoru. Na zive.cz v poradne jsem nasel, ze kdyz je cpu zatizenej 99%, tak ze to zpusobujou automaticky aktualizace.. Tak jsem je vypl ale zmena zadna.

Pak me ovladla vlna radosti.. nasel jsem na jednom anglickym foru zminku o programku RegCure, kterej tenhle problem pry eliminuje. Neveril jsem tomu, takovejhle programu, co vycisti registry a bordel je stovky. Zkusil jsem ho, protoze uz jsem nemel co ztratit. A vysledek me sokoval. Naslo to asi 300 erroru a po kliknuti na FIX ERRORS jako kdyz utne. Najednou CPU bylo zatizeny uplne minimalne jako driv!

Vsak se kouknete na screen http://img517.imageshack.us/img517/6546/clip2gk2.jpg

Nicmene po restartu se problem vratil a vzdy kdyz to tim programem proscannuju, tak to prestane... Po restartu to nachazi zase asi 170erroru a ja nevim, jak se toho zbavit..
Tady jsou 3 screeny po scanovani: http://img172.imageshack.us/img172/4103/clip3wx8.jpg
http://img172.imageshack.us/img172/9929/clip4ys6.jpg
http://img132.imageshack.us/img132/5060/clip5ve6.jpg

Uz je to z pulky vyreseny.. ted jeste jak zjistit, aby se ten bordel furt po startu nespoustel ? : (
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

napiš mi tu soukromou zprávu!!!
QWER
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od QWER »

no tak mam oddedneska stejne problem... ale program RegCore sem skoušel a nic.. našlo mi to pres 900 chyb ale nic.. porad stejny..

a taky mi to dela ten svchost.exe
CPU:3700+ San Diego,GRAFIKA : GeForce 7600GT,DESKA: DFI Lan Party NF4, RAM: 2x512MB KINGMAX,ZDROJ CHIFTEC 500W,
QWER
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od QWER »

tak už to vypada v pohode.. skoušel sem snad všchny antaky a nic... pak sem sosnul ProcessExplorer a tam se přesne videl jak to žere a přesne co v tom svchost beží a tak sem to vymazal a už je to celkem v pohode.. hejbe se to maximalne do 5% a to neni ten svchost ale vsechny ostani aplikace...
CPU:3700+ San Diego,GRAFIKA : GeForce 7600GT,DESKA: DFI Lan Party NF4, RAM: 2x512MB KINGMAX,ZDROJ CHIFTEC 500W,
0x
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 0x »

#QWER, tak jsem ten program spustil a nic .. u svchost.exe mam tu zatez 30% a pod tim nic nebezi .. bohuzel... takze stale po spusteni pocitace pouzivam vyse zminenou aplikaci, s kterou proscannuju PC, tech 150erroru fixnu a je to OK.. :/
QWER
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od QWER »

0x píše:#QWER, tak jsem ten program spustil a nic .. u svchost.exe mam tu zatez 30% a pod tim nic nebezi .. bohuzel... takze stale po spusteni pocitace pouzivam vyse zminenou aplikaci, s kterou proscannuju PC, tech 150erroru fixnu a je to OK.. :/
no v tom programu kdyz si pak odevres ten svchost otevřeš tak se ti odevře novi okno a tam je image,performace atd atd... a v Thrads si daš seřadit podel CPU a hned uvidíš co ti pod nim beží a žere procik a das Kill a hotovo.. samozdřejme to musis pozorovat a Killnout to co se ti teda pravidelne zveda.. :)

ja to takhe vyřesil a ten RegCore když ho budu třeba spouštet po 10minutach tak mi vzdy hodi nekolik desitek chyb
0x
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 0x »

Tak nejvetsi zatez mi zpusobujou dve knihovny wbemcore.dll a ntdll.dll, bohuzel obe se nachazej v adresari Windowsu, takze bych je radsi nemazal... : ( Co s tim ? Kdyz je killnu, tak je to OK, stejne jako kdyz projedu pc tim RegCurem. Ovsem po restartu je stejne vsechno zase zpatky...
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

0x
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 0x »

EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Zkus: Start-> Spustit -> Do okynka zadej prikaz "msconfig" a podivej se co se ti vsechno spousti pri startu Win.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“