zvlastni problem LCD a filmy(divx)
Moderátor: maXXmilian
- zark
- Nováček

-
zvlastni problem LCD a filmy(divx)
ahoj mam takovej divnej problem, jsem cerstvym majitelem LCD(LG L204WT)
kdyz prehravam filmy tak obraz se jako jako prekresluje a zrni nevim k cemu to prirovnat..nejvic je to videt na bile(treba titulky)..dela to v jakemkoli prehravaci a je jedno jestli HD, DivX nebo DVD, ve hre ani v nicem jinem ne
a taky jenom kdyz je pripojeno pres DVI, ted jsem to zkusil pres VGA a je to bez problemu
kartu mam leadtek 6600GT a nejnovejsi ovladace
nevite nekdo cim by to mohlo byt? nemuzu vubec koukat na filmy, je to dost neprijemny
diky
*natocil jsem to na na mobil, kdyby si to nekdo nedoved predstavit tak to muzu upnout ale kvalita je slaba tak to neni moc poznat
kdyz prehravam filmy tak obraz se jako jako prekresluje a zrni nevim k cemu to prirovnat..nejvic je to videt na bile(treba titulky)..dela to v jakemkoli prehravaci a je jedno jestli HD, DivX nebo DVD, ve hre ani v nicem jinem ne
a taky jenom kdyz je pripojeno pres DVI, ted jsem to zkusil pres VGA a je to bez problemu
kartu mam leadtek 6600GT a nejnovejsi ovladace
nevite nekdo cim by to mohlo byt? nemuzu vubec koukat na filmy, je to dost neprijemny
diky
*natocil jsem to na na mobil, kdyby si to nekdo nedoved predstavit tak to muzu upnout ale kvalita je slaba tak to neni moc poznat
- Mastero
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Dle mého názoru je to způsobeno technologií panelu, čili nejspíše nebude jiná možnost než se s tím vyrovnat. Leda snad zvýšit jas, ale to asi nebude řešení...
Mělo by se jednat o metodu Frame Rate Control (FRC), používá se u TN panelu spolu s ditheringem a umožnuje tak z 262 tisíc barev udělat 17 miliónů, ale má to pár mušek
Hezky je FRC popsáno zde http://www.solomon-systech.com/pdf/GS%2 ... ration.pdf
Mělo by se jednat o metodu Frame Rate Control (FRC), používá se u TN panelu spolu s ditheringem a umožnuje tak z 262 tisíc barev udělat 17 miliónů, ale má to pár mušek
Hezky je FRC popsáno zde http://www.solomon-systech.com/pdf/GS%2 ... ration.pdf
\( ^_^)Λ(^_^ )/
- zark
- Nováček

-
nene to rozhodne neni asi upnu to video aby si to videl, dela to kdyz i kdyz je pauza a treba mnohem vic kdyz zacnu hybat rychle s jinym oknem to uz se na to vubec neda divat jak se to video chveje
*ted jsem zkusil odinstalovat nvidiacky drivery a uz to nedela, ale to nic neresi ty drivery potrebuju
*jeste jsem zjistil ze to dela jen na rozliseni 1600x900 a 1680x1050
kua to me tak vadi, cim to muze byt ? :/
*ted jsem zkusil odinstalovat nvidiacky drivery a uz to nedela, ale to nic neresi ty drivery potrebuju
*jeste jsem zjistil ze to dela jen na rozliseni 1600x900 a 1680x1050
kua to me tak vadi, cim to muze byt ? :/
- zark
- Nováček

-
- zark
- Nováček

-
takze uz jsem se dostal dal
v mpc viz http://img292.imageshack.us/my.php?imag ... d01kt7.jpg
jde o DirectShow video, kdyz dam VMR9 windowed, VMR7 renderless a VMR9 renderless tak je vsechno v naprostem poradku, obraz jak vino
u vseho ostatni je ten problem
mohl by mi to nekdo vysvetlit prosim, v cem je chyba
v mpc viz http://img292.imageshack.us/my.php?imag ... d01kt7.jpg
jde o DirectShow video, kdyz dam VMR9 windowed, VMR7 renderless a VMR9 renderless tak je vsechno v naprostem poradku, obraz jak vino
mohl by mi to nekdo vysvetlit prosim, v cem je chyba
- PC-Warrior
- Nováček

-
Přesně to řeším také!
Mohu potvrdit, že přesně tak jak to popisuješ se to chová i u mne.
Mám Samsung 215TW a GK Asus EN 6600 TOP.
Problém je jen ve výše uvedených rozlišeních (tj. především mě trápí to nativní 1680x1050).
Obraz je rušený jakoby efektem "větru" foukajícího mírně zleva doprava (je to vidět na tvém videu).
Zatím jsem se dostal nejdál v tom, že jsem si nainstaloval program "Media Player Classic" a ve volbě Playback->Output->DirectShowVideo jsem změnil hodnotu ze "System Default" na "Hallis Video Render". Potom je po problému (fungují i jiné rendery, ale mají špatné barevné podání).
Potom už to sice nedělá, ale problém pro mě není vyřešen uspokojivě. Rád např. používám PowerDVD a tam nic takového nastavit nemohu.
Stejně tak neovlivním Windows Media Player...
A to mě hodně štve!
Když někdo budete vědět, tak se prosím podělte.
Mám Samsung 215TW a GK Asus EN 6600 TOP.
Problém je jen ve výše uvedených rozlišeních (tj. především mě trápí to nativní 1680x1050).
Obraz je rušený jakoby efektem "větru" foukajícího mírně zleva doprava (je to vidět na tvém videu).
Zatím jsem se dostal nejdál v tom, že jsem si nainstaloval program "Media Player Classic" a ve volbě Playback->Output->DirectShowVideo jsem změnil hodnotu ze "System Default" na "Hallis Video Render". Potom je po problému (fungují i jiné rendery, ale mají špatné barevné podání).
Potom už to sice nedělá, ale problém pro mě není vyřešen uspokojivě. Rád např. používám PowerDVD a tam nic takového nastavit nemohu.
Stejně tak neovlivním Windows Media Player...
A to mě hodně štve!
Když někdo budete vědět, tak se prosím podělte.
--
PC-Warrior
PC-Warrior
- zark
- Nováček

-
- PC-Warrior
- Nováček

-
- zark
- Nováček

-