Prosim pomozte mi objasnit pojmy....
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- @Ravenman
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Prosim pomozte mi objasnit pojmy....
Stale sa tocim v jednom kruhu, potrebujem uz konecne pochopit a videt rozdiel v primarnom , rozsirenom , logickom a dynamickom odiely. Viem ze primarne moze byt max 4 preto sa pouzivaju rozsirene a vnich sa vytvaraju logicke , ale niekde napisu ze v logickom nejde nainstalovat OS ba v primarnom ,mne ide aj do logickeho instalovat win tak potom uz neviem ? a ako to je s dynamickym a ako je to z MBR ? Dakujem velmi pekne vopred ale potrebujem mat v tom uz poriadok
- Godzzila
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
ahoj mno taky nejsem žádný expert ale když máš primární a potom rozšířený a na něm udelas logickou jedntoku tak potom funguje normalne jako primarni oddil muzes na nej instalovat os, data cokoliv
Nevim kde jsi prisel na to ze v rozsirenem nemuze byt OS...
Jinak o dynamickym vim ze kdyz mas cely disk na dynamickym oddilu tak tam nemuzes dat OS. A MBR to je asi master boot record že? či se mílím a to je 512 bytů na začátku disku kde je zavaděč a tabulka rozdělení disku (těch oddílů)
Nevim kde jsi prisel na to ze v rozsirenem nemuze byt OS...
Jinak o dynamickym vim ze kdyz mas cely disk na dynamickym oddilu tak tam nemuzes dat OS. A MBR to je asi master boot record že? či se mílím a to je 512 bytů na začátku disku kde je zavaděč a tabulka rozdělení disku (těch oddílů)