Skrat 12V větve na zdroji...

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
Challenger_CZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Skrat 12V větve na zdroji...

Příspěvek od Challenger_CZ »

Zdravim, předmět vypovídá vše... prostě už se mi několikrát stalo že jsem skratoval vývod 12V větve ze zdroje ...bylo to jen brnknutí ale stejně se PC už nerozjede i když konrolka na desce svítí... Nevíte někdo co se s tím zdrojem stane? To se spálí vždycky trafo nebo co? Nikdy to nesrmdělo prostě jen blik a PC se vypne. Navíc co mě zaráží je to že pojistka ve zdroji je vždy ok.
pls help...
Zdroj:PFC 400WProcesor: AMD Athlon 2600+ Deska: ASUS A7V880 Paměti: Transcend 2x 256RAM 400Mhz 2.5 STANDART (v dualu) Grafická karta: Sapphire ATi Radeon 9600XT 256MB Pevný disk: Western Digital 40GB ATA 100 5400ot. 2MB Cache TV karta: WinFast 2000 Expert
Challenger_CZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Challenger_CZ »

Tak už jsem na to přišel... v těh zdrojích je je TEPELNÁ ochrana 8) hehe takže tři zdroje ktry jsem považoval za dead jsou alive. No nic.. stačí skratovat a pak čekat až vychladnou... muj nejnovější poznatek 8-)
Zdroj:PFC 400WProcesor: AMD Athlon 2600+ Deska: ASUS A7V880 Paměti: Transcend 2x 256RAM 400Mhz 2.5 STANDART (v dualu) Grafická karta: Sapphire ATi Radeon 9600XT 256MB Pevný disk: Western Digital 40GB ATA 100 5400ot. 2MB Cache TV karta: WinFast 2000 Expert
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Říká se tomu vratná pojistka, chrání všechny hlavní napájecí větve. Ta trubičková pojistka je v síťové části a je tam jako ochrana, kdyby prásklo trafo, nebo třeba bouchly vstupní kondíky. :)
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
OneHead
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OneHead »

tedka jsem udella mansi kratas :)) tak jsem zvedavej za jak dlouho se mi to zpravi...teda jsetli vubec...zatim je to 10 minut...

ted je to 30 minut a nic....nejaka rada???
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
LGA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LGA »

Pokud se zkratuje "jakakoliv" vetev zdroje tak by melo stacit zdroj uplne odpojit od elektriky a znova pripojit.
Toto je ale zkusenost ze stareho poctiveho AT zdroje, soucasne AC-DC prevodniky by na tom mely byt stejne.

rada2: reklamovat :twisted:
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Reklamovat pouze v případě výrobní chyby zdroje, nereklamovat v případě zničení z vlatsní blbosti.
OneHead
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OneHead »

to uz jsem taky zkousel...budu ho muset rozebrat a podivat se jestli neni neco odpaleneho....

Fifi ... to mi je jasny ... ale jiskra byla pekna
tigaki
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od tigaki »

bol velky ohnostroj
abo maly
a inac reklamace je na nic !
ked to on odpalil :D
OneHead
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OneHead »

jj...tak 3-4mm jiskra jak jsem dodelaval ty kabely
OneHead
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OneHead »

tak Challenger_CZ mel pravdu pojistka vse zachranila...ale zapnul jsem to az dnes.... nejdriv jsem vypnul vzadu nazdroji jen privod napeti a nic , pak jsem vytaknul kabel a je to oki :-D
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Nemate nekdo popis, jak maji byt zapojene kabely v koncovce ATX 12V ?
Mam to tam nekde blbe zapojeny, kdyz jsem vymenoval kabely, ale nemuzu prijit kde, dik moc
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Dik moc
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“