Uzivatelska opravneni ve WIN XP HOME

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
ZooMbiE
Nováček
Nováček

Uzivatelska opravneni ve WIN XP HOME

Příspěvek od ZooMbiE »

Ahoj, mam doraz ohledne OS Win XP HOME.
Po formatu disku jsem nainstalovat cistou kopii OS Win XP HOME. Pri uvodnim vitani jsem vytvoril jeden uzivatelsky ucet - ten se automaticky (stejne jako u verze PRO) priradi do skupiny Administrators. Ve WIN XP se pak staci prihlasit za Administratora a dat na ikonu Tento pocitac pravym tlacitkem, moznost Spravovat a tam na zalozce Uzivatele a skupiny jen odebrat u tohoto jednoho uzivatelskeho profilu skupinu Admins. Ovsem u verze HOME tato zalozka "Uzivatele a skupiny" neni.

Resim tedy problem s tim, ze chci mit jen defaultni ucet Administrator (plny opravneni) a pak ten mnou vytvoreny ucet - ale ten mit ve skupine Users.
Nevi prosim nekdo jak na to? Me napada jedine reseni - vytvorit profil napr. Administrator2, tomu dat plne opravneni a tim by se u mnou vytvoreneho uctu daly konecne odebrat prava jen na uroven Users. Ovsem vytvaret dalsi administratorsky ucet, kdyz uz jeden v pc defaultne mam, mi prijde zbytecne a neelegantni.

Predem dik za reakce a rady.
ZooMbiE
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Jelikoz HOME verze nema moznost v nastaveni slozky "zjednodusene sdileni slozky" nebo neco v tom stylu, tak to neni kde zapnout a videt tyhle opravneni.. Na to je potreba wXP Profi
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
ZooMbiE
Nováček
Nováček

Příspěvek od ZooMbiE »

ted jsem nekde zahledl ze by to melo jit nejak pres prikazovou radku - nevite o tom nekdo prosim neco?
ZooMbiE
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

prozkoumej příkaz "net"
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“