jak rozdělit databazi na menší soubory ?

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
PCMark
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

jak rozdělit databazi na menší soubory ?

Příspěvek od PCMark »

Na foru mám databazi, která má velikost 20MB - má asi 200000 řádků.
v Myadminu můžu importovat najednou soubor o velikosti max 2MB.
Jak to mám rozdělit na 10x2MB soubory. Je nutné aby to bylo rozdělené vždy za středníkem.
Ručně označovat třeba 10x20000 řádku v text. editoru je poněkud dost zdlouhavé.
Nebo jde třeba nějak udělat v pspadu aby mi sám označil třeba řádky 1 - 20000 ?
[CZ]Airwolf[OC]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od [CZ]Airwolf[OC] »

co takhle vyuzit skok na cislo radku a pak jenom pouzit shift+home atd., tuto cast pak vymazat a muzes tak dokola 10x.
sheriff.wiggum
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sheriff.wiggum »

Si napiš výběr databáze, limit 0, 5000 ... 5001, 10000 ... nebo se zeptej admina hostingu jestli je možné provést dump.
PCMark
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PCMark »

[CZ]Airwolf[OC] píše:co takhle vyuzit skok na cislo radku a pak jenom pouzit shift+home atd., tuto cast pak vymazat a muzes tak dokola 10x.
shif + home mi označilo pouze to co je na řádku vlevo od kurzoru.

ale pokud od začátku dam shift + page_down tak se označuje dostatečně rychle (asi 20000 řádku za 20s) pak dam ctrl + x a vlozim do noveho souboru. :)
Tohle už je celkem rychlé. Když jsem to zkoušel označovat myší tak mi trvalo označit 20000 řádků asi 30min :-D :oops:

A mohl by na to někdo udělat i nějaký program, který by to rozdělil automaticky, to by se mohlo více lidem hodit(pokud takový program už není).
[CZ]Airwolf[OC]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od [CZ]Airwolf[OC] »

jj i ten dump jde kdykoli, kdyz ma clovek pristup k phpmyadmiun treba. no a co se tyce tech zkratek, jsem zapomel na ctrl+shift+home...ctrl+home totiz skoci na zacatek dokumentu.ale autor vyresil takze pohoda.
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“