Problém s RAM
- B.Gen.Jack.O.Neill
- Začátečník

-
Problém s RAM
Dobrý den, moc prosím všechny o pomoc. Jde o to, že jsem si koupil základní desku MSI K9NU Neo, a do ni AMD Athlon 64 3800+ a 512MB DDR2 800 MHz RAM. V startovací obrazovce PC mi to píše, že mám 512 MB RAM na 800 MHz, ale když spustím diagnostický program CPU-z 1.37 píše mi, že mám 512MB RAM na 333 MHz. Když v BIOSu nastavím ručně frekvenci na 800 MHz, tak mi CPU-z napíše že mám RAM na 400MHz. V manuálu pro desku bylo, že DDR2 800 MHz je pouze pro AMD Athlon X2, takže jsem si zakoupil 512MB RAM 667 MHz (podle návodu deska podporuje frekvenci 667 pro všechny CPU) Ale nová pamět RAM mi vypisuje v startovací obrazovce PC že je na 667 MHz, ale program CPU-z píše, že je na 222 Mhz, a když opět v BIOSu manuálně nastavím frekvenci DDR2 na 800, Píše mi CPU-z, že RAM běží na 337 MHz. zkoušel jsem ještě program, který testuje rychlost RAM, a ten mi také napsal, že přístupová zapisovací a čtecí rychlost se pohybuje kolem 3GB/s, což by mělo odpovídat 400 MHz RAM. Obě paměti RAM jsem testoval vždy zvlášt, nebyly spolu v základní desce. Pamět 800 MHz je od A-data, a pamět 667 je od transcend. Prosím, poradte někdo, co s tím. Jsem bezradný. Pokud už se tu něco takového řešilo, moc se omlouvám, ale radši zakládám nový, abych co nejpřesněji popsal svůj problém. Moc děkuji za případné rady.