NEC 20WGX2 Zkušenosti

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Romča
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Romča »

Doporucuju poridit ubrousek z mikrovlakna - zna kazdy brejlovec, vcetne me. ty jsou nejlepsi.

Chemii nejdriv vyzkousej na okne nebo zrcadle, jestli nedela smouhy a duhove odlesky.

Ale hlavne nepozuvej, jako nekteri koumaci, papirove kapesniky. jinak to bude masakr!
Asus CrossHair+AMD Athlon 64 X2 5600+, GF 7900GTX 512MB DDR3, A-Data Vitesta 2x1GB DDR2 800MHz, HDD cca 1TB, Gigabyte Hybrid TV Card, DVD LG SuperMulti,Creative X-Fi, Genius 5.1 Home Theater, 20" LCD NEC 20WGX2, FSC Loox T830, Suzuki Jimny 1.3 16V 4x4, KM Dynax 5D + Sigma 28-300, Sony A100 + sigma 28-70/f4 a navigace SmartMaps 3
Axis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Axis »

Romča píše:Ale hlavne nepozuvej, jako nekteri koumaci, papirove kapesniky. jinak to bude masakr!
Prečo?
Romča
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Romča »

No proto, ze nektere papirove kapesniky jsou vyrabeny z odpadniho dreva, a obsahuji proto v podstate male trisky. Udelej si test: vem si kousek skla (napriklad cizi bryle, uvidis ze bude mit ohromnou radost) a vycistiho tim papirovym kapesnikem. Ziskas krasne skrabance. U bryli to neni az takova tragedie, protoze jsou blizko oka a tak nejsou ty skrabance tak videt (oko je neregistruje). Ale kdyz to udelas s monitorem, který na rozdíl od bryli nema tvrzene sklo, tak ty skrabance budou videt a uz je nedostanes pryc.
Ony ty skrabance treba ani nebudou na prvni pohled videt, ale budou tam a nakonec je oci zacnou kvuli lomu svetla registrovat. Tim tu lesklou plochu znicis.

Proste kup ubrousek z mikrovlakna, ten se prodava i s obalem (takova mala kapsicka), takze se ti nezaprasi ani nezaspini.

//edit: Snad jsem to vysvetlil srozumitelne
Asus CrossHair+AMD Athlon 64 X2 5600+, GF 7900GTX 512MB DDR3, A-Data Vitesta 2x1GB DDR2 800MHz, HDD cca 1TB, Gigabyte Hybrid TV Card, DVD LG SuperMulti,Creative X-Fi, Genius 5.1 Home Theater, 20" LCD NEC 20WGX2, FSC Loox T830, Suzuki Jimny 1.3 16V 4x4, KM Dynax 5D + Sigma 28-300, Sony A100 + sigma 28-70/f4 a navigace SmartMaps 3
Romča
Začátečník
Začátečník

NEC 20WGX2 - dojmy

Příspěvek od Romča »

Ahojky panove a pripadne damy.
Jeste "za tepla" vám pisu prvni dojmy s timto LCD.
Pro zacatek:
Muj prvni monitor byl Sampo Alpha scan 15" (stále funguje bez vady!). Po nem nasledoval Hyundai ImageQuest Q790 17" "plochý". V uvozovkach proto, ze mel obrazovku krytou necim podobnym co ma aj NEC, takze se to taky lesklo. Toto LCD je muj prvni LCD monitor ktery vlastnim. Neni prvnim ktery jsem mel v ruce, takze jsem si myslel ze vim co me ceka, ale tohle jsem tedy opravdu necekal.
- NEC 20WGX2 se leskne, co si budem povidat. Ale rozhodne to neni zadna tragedie. Kdo vite jaky ma odraz Hyundai Q790, tak zhruba vite jak se leskne NEC. Lidske oko je super, protoze kdyz se na ten odraz zamerne nezamerite, tak ho proste prestanete vnimat, jako by byl mimo zorne pole. Pozdeji napisu, jake to bude za deniho svetla. Jinak mam za sebou stolni lampicku a je to v poho.
- cerna barva - to uz tu take mnohokrat bylo. Cerna neni cerna jak na CRT, ale z toho co jsem tu zatim cetl, tak jsem cekal ze bude vic do seda. Subjektivne bych rekl, ze cerna na tomto lcd je 80-90% cerne na CRT. Uvidime dal jek cerna bude v Doom3 a na fotkach.
- mys. Co ma spolecneho s LCD? NEC je sirokouhly (ws). Muj opravdu prvni dojem po nabehnuti woken, bylk ten, ze nedohlednu ze strany na stranu. Podobne pocitu kdyz sledujete tenis :-D . Z jedne strany na druhou je to tak daaaaleeekoooo, ze jsem si musel prenastavit citlivost na mysce, bo mi pripadlo, ze si muzu vypit kafe nez tu dalku prejedu.
- Prvni co asi udelate po zapnnuti bude ze si snizite jas. Ja to musel udelat, protoze tohle lcd opravdu SVITI (bezel jsem se podivat na ulic, a vypada to jak tajemna zare nad Kladnem. Takze jas jednoznacne dolu. Moje sest roku stara 17" Q790 vedle toho vypada jak vysviceny krap.
- Abych jen nechvalil, tak jedno mensi minus: To zapojeni kabelu do monitoru vymyslel naprosty ....
Vytahnu monitor z krabice, postavim na stul, vezmu kabely a pak jen cumim a cumim. Ono to nema diry? Ze by to LCD bylo Wireless? Musel jsem si poprvni v zivote na pripojeni monitoru baterku a s ni obhledat celou zadni stranu. V tom stinu jsem zadni stranu povazoval za jednolitou. Jinak konektory jsou docela hlubiko zakryte plastem, tak jsem mel mensi potize s pripojenim. Ale nakonec na to placnete krytku a vypada to celkem slusne
- A jeste jedna vec. monitor ma vzadu vypinac, tak jsem to vsechno pripojil a poslepu jsem ho zapnul, zapnu PC a ... a prd. :oops: Jak jsem se nepodival, tak jsem to LCD zapnul z polohy 1 do polohy 0. :oops:
Uz jsem se videl na reklamaci.
Jinak to zatim vypada na panel bez chybky. zadne mrtve pixely, ale podivam se na to poradne az zitra.

Tak zatim ahojte a vsem nerozhodnutym tohle LCD smele doporucuju.
Roman
Ansli
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: NEC 20WGX2 - dojmy

Příspěvek od Ansli »

Koukam ze problem leskly povrch je casto diskutovanym. Osobne to byl taky muj strasak pred koupi a pak odezva. Nicmene leskly povrch je naprosto uzasny a nemam snim zaden problem. Pokud asi nemate zrovna okno za zady, tak muzete byt klidni. Vlastne to vubec nevnimam a nekdy zneuzivam ;) Hodite cernou plochu, prohlizec doprava a vlevo vidim krasne obraz TV ktera je za mnou :))) a nemusim porad kroutit hlavou ;)
Na cisteni pouzivam papirove kapesniky Zeva softiess a nebo TORK balene v krabici po 100ks. Pouzivame je v praci na lesteni forem takze muzete byt klidne ze neskrabou. Jinak jako prostredek nejakou vodicku primo na LCD, ale ted to tady nemam, tak netusim jak se to jmenuje. Je toho asi 200ml z rosprasovacem, primo na LCD. Ale pozor! Jednou jsme tady meli cistici prostredek primo na LCD, byl to takovy gel a je to nejvetsi sracka jakou jsem kdy na cisteni videl :( na lesteny povrch by to byla smrt :( Neslo to dostat dolu...
Jinak me mrzi cerna, ktera neni az tak cerna :(
MB: DFI LanParty NF4 Ultra-D CPU: AMD® Opteron 144@2340MHz Arctic Cooling Silencer 64 TC RAM: 2x512MB DDR PC500@260 KINGMAX HardCore 2,5-3-3-6/2,9V VGA: ASSUS 7900GT 256MB 450/600@585/878 - ZALMAN 900Cu
Audio: Audigy 2 HDD: Hitachi Deskstar T7K250 SATAII DVD: LG 4160B CASE: Middletower ATX Chieftec 410W
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

ten gel je super, ale na cistenie normalnych LCD, na leskle mas tu vodicku.
Zakladna rada - vodicku NIKDY nestriekat priamo na LCD, lebo ked ti zatecie, budes mat chvilu problemy. Vzdy na handricku, utierku...
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Romča
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Romča »

S tou vodickou dik, dobra rada.
Jinak kapesnicky od zewy jsou uplne neco jineho jak kapesnicky treba zn TESCO :lol:
Rozdil primo propastny. Zewu pouzivam na brejle, a zadny problem nemam. Mam jedny stare bryle na "pokusy!, a po nekterych kapesnikach tam jsou horsi skrabance jak po smirgl papiru.

Jinak nekdo tady (uz nevim kdo) tady zminoval piskany NECu ve StandBy. Tak vezte, ze muj NEC piskal, ale jen poprve a bylo to naposled. Vypnul jsem ho a po zapnuti vecer uz se to neobjevilo.
Pro odpirce lesklych obrazovek a sirokouhleho formatu:
To proste musite ZAZIT. Moc moc jsem se toho widesreenu bál a lesku jeste víc, a ted jsem moc moc spokojeny.
Jinak Wuuduu dik tobe mam skvely monitor.

:sad: Jen moje stara 17" CRT ted sedi urazene v rohu :-D
Ansli
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ansli »

Taky mi piskal a ted nejak po 14 dnech provozu prestal. Sem tam si upiskne, ale proti tomu jak to bylo na zacatku to je pohudka. Nevim jestli se zapekly plechy v trafu :-D :-D
Jo kapesnicky... to je alchymie ;)
MB: DFI LanParty NF4 Ultra-D CPU: AMD® Opteron 144@2340MHz Arctic Cooling Silencer 64 TC RAM: 2x512MB DDR PC500@260 KINGMAX HardCore 2,5-3-3-6/2,9V VGA: ASSUS 7900GT 256MB 450/600@585/878 - ZALMAN 900Cu
Audio: Audigy 2 HDD: Hitachi Deskstar T7K250 SATAII DVD: LG 4160B CASE: Middletower ATX Chieftec 410W
fredcrg
Nováček
Nováček

Příspěvek od fredcrg »

Zdravim, mam tento monitor a potrebuju poradit. Pokud mam napr. ve web prohlzeci stranku, kde je hodne bile barvy tak se celej monitor viditelne rozsvetli.
Jak to odstranit?
Diky za radu.
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

hehe, vypni si to automaticke nastavovanie jasu a kontrastu, je to hned v prvom menu... Advanced.. niečo daj na OFF.

To je velky problem pozriet si v menu monitora tych par poloziek? Co budes robit, ked si kupis auto... tam je hybatiek a tlacidiel viac.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
fredcrg
Nováček
Nováček

Příspěvek od fredcrg »

Diky za rychlou reakci, uznavam problem je ve me, pac jsem monas pouze rozbalil a pustil. Proste jsem nemel cas se v tom starat a ted sedim u jineho monitoru bez moznosti se mrknout do menu. :oops:
Grifter
Nováček
Nováček

Příspěvek od Grifter »

Ahoj, mam tenhle monitor asi tyden, po precteni vsech moznych recenzi vsech moznych lcd monitoru sem si vybral prave tenhle a az na jednu "malickost" si myslim ze jsem vybral spravne.. no a ta "malickost".. unavuje mi oci daleko vic nez muj predchozi monitor, lcd samsung 151s. Jas sel hnedle dolu, zari to jako blazen ale i kdyz je stazen na 20% tak stejne.. mam tak po dvou hodinach oci cele zarudle, coz se u te predchozi patnactky stavalo jen kdyz sem do toho cucel da se rict od rana az do vecera.. nevite cim by to mohlo byt, nebo nemate s nim podobny problem?
Myšpulín
Nováček
Nováček

Příspěvek od Myšpulín »

Měl jsem tento monitor také něco přes týden a teď jsem ho vrátil do Mironetu kvůli svítícímu pixelu uprostřed obrazovky (objednávka přes intenet - napřed něco brblali o storno polatku 9%, ale pak vrátili celou částku).

Jinak jsem z něj ale celkem nadšený a asi půjdu znovu do toho samého (vyzkoušet na prodejně!). Lesklý povrch je vynikající - teď se mi zdají všechny matné monitory trochu vybledlé a omšelé. Barvy jsou skvělé a odezva také poměrně slušná. Overdrive jsem ve videu nezaznamenal, ale v programu pro testování odezvy trochu znát je - např. žlutý čtverec jedoucí po světlemodrém pozadí za sebou táhne pruh tmavší modré. Celkově je ale odezva znatelně lepší než u 5ms TN Samsunga 225BW, se kterým jsem měl možnost to srovnávat v duálu na jedné grafické kartě. O barevném podáni u Samsunga by pak byla škoda mluvit, nehledě na bílé fleky při horním a spodním okraji obrazovky.

I ve srovnání s různými EIZY v práci mi tento NEC vychází velmi slušně a řekl bych, že ve své třídě nemá konkurenci. Významným plusem je také schopnost zachovat poměr stran při změně rozlišení, která bohužel u širokoúhlých monitorů není zdaleka samozřejmostí.

Bohužel musím uznat, že při běžné práci ve Windows monitor trochu unavuje oči a je to z mé strany jediné větší mínus. Chce to samozřejmě vhodně nastavit jas a kontrast, ale "problém" je podle mě zejména ve velkém rozlišení. Monitor má na výšku jen 27 cm, tedy stejně, jako 17" LCD s rozlišením 1280x1024, a to má na výšku ještě o pár pixlíků více. Běžné písmo ve Windows nebo na internetových stránkách je tak celkem drobné a tenké. Jako vhodnou úhlopříčku bych pro tohle rozlišení považoval 22 nebo alespoň 21", bohužel ale v těchto velikostech není moc z čeho vybírat. Možná jsem trochu zpohodlněl z práce, kde mám 19" EIZO s rozlišením 1280x1024, ale zpočátku mi to drobné písmo dost vadilo. Nicméně jsem zapnul vyhlazování ClearType (na které jsem dřív jen nadával) a čitelnost se podstatně zlepšila, takže už u NECu asi zůstanu. :)
izuel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od izuel »

Squish píše:Mno když je ta lesklá obrazovka tak super, proč je teda uvedená jako zápor v recenzi tady na PCtuningu ?
No protože to nebyla recenze ,ale spíše kritika.. někde na začátku jsem to psal.. že bych rád si popsal s autorem této "recenze" . Jinak souhlasím ve všem s Wuuduuem. Lesklost vážně dává barvám takový punc! Navíc před časem se mi poštěstilo a konečně jsem testoval i Samsung 215TW, o kterém jsem uvažoval ještě společně s necem. Obraz bych hodnotil tak na stejno i když jsou technologie různé, barvy má nec o chloupek lepší no a ta lesklá obrazovka tomu přiloží ještě více! 8) .
izuel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od izuel »

Romča píše:To Wuuduu:
Tusim, ze IPS jsou dost pomale, a proto je tas asi ten override (jestli si to pamatuju spravne).
NO tehle panel s technologii S-IPS je opravdu rychlý, přečti si tu recenzi na SW, tam mají speciální měřící přístroj, který to potvrdil. :P
Romča
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Romča »

izuel píše:
Romča píše:To Wuuduu:
Tusim, ze IPS jsou dost pomale, a proto je tas asi ten override (jestli si to pamatuju spravne).
NO tehle panel s technologii S-IPS je opravdu rychlý, přečti si tu recenzi na SW, tam mají speciální měřící přístroj, který to potvrdil. :P
Jo jo, to jsem sice psal. Kazdopadne ho mam doma a je opravdu opravdu rychly.
Zkratka tento monitor je zmaknuty na jednicku.
izuel
Začátečník
Začátečník

dodatek

Příspěvek od izuel »

Romča píše:
izuel píše: NO tehle panel s technologii S-IPS je opravdu rychlý, přečti si tu recenzi na SW, tam mají speciální měřící přístroj, který to potvrdil. :P
Jo jo, to jsem sice psal. Kazdopadne ho mam doma a je opravdu opravdu rychly.
Zkratka tento monitor je zmaknuty na jednicku.
no jen mi vadí podsvětlení, mohlo být o dost lepčí :sad: ,v noci když koukám na film a svítí jen LCD,tak černá není taková jak by mohla být.

ps:škoda ,že NEC nedělá něco takového přemýšlím o tom už dlouho!
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36104
RONIS
Nováček
Nováček

Příspěvek od RONIS »

izuel píše:
Squish píše:Mno když je ta lesklá obrazovka tak super, proč je teda uvedená jako zápor v recenzi tady na PCtuningu ?
No protože to nebyla recenze ,ale spíše kritika.. někde na začátku jsem to psal.. že bych rád si popsal s autorem této "recenze" . Jinak souhlasím ve všem s Wuuduuem. Lesklost vážně dává barvám takový punc! Navíc před časem se mi poštěstilo a konečně jsem testoval i Samsung 215TW, o kterém jsem uvažoval ještě společně s necem. Obraz bych hodnotil tak na stejno i když jsou technologie různé, barvy má nec o chloupek lepší no a ta lesklá obrazovka tomu přiloží ještě více! 8) .

Děkuju za ulehčení výběru monitoru.Snad je to pravda,protože se právě rozhoduju mezi Samsungem 215tw a Necem.Jestli bude někdo ještě tak hodný a má zkušenost ,ať reaguje.Dík
Marositto
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marositto »

Tak medzi Samsungom a NECom sa rozhodujem taktiez...Samsung ma o palec viac,pivot a vyskovo nastavitelny,zatial co NEC je na tom lepsie obrazovo-no,ved pre obraz monitor kupujem,takze lepsie mi vychadza NEC ale aj tak neviem...
Inac,ten palec naviac,je to velmi vidiet,cca. o kolko to ej viac??
Dik :)
AMD Athlon64 X2 3800+ (Scythe Infinity), DFI Infinity nF Ultra II-M2 (Thermalright HR-05 SLI), Seagate 320GB, 7200.10, 16MB, Sapphire X1900GT (Zalman VF900CU), 2*1GB A-Data 800Mhz 1024MB, Chieftec LBX-01B-B-B,myš: Razer DeathAdder+exactMat+exactRest,kláv.: Microsoft Natural Ergonomic 4000SK
LCD: Samsung 215TW
Mastero
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mastero »

wide 20,1" ... viditelná plocha 433 x 271 mm
wide 21,1" ... viditelná plocha 454 x 284 mm
\( ^_^)Λ(^_^ )/
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“