Problémy se zapojení sítě

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Criwalski
Nováček
Nováček

Problémy se zapojení sítě

Příspěvek od Criwalski »

Mám takovej pro mě celkem závažný problém.Doma máme dva kompy z toho jenom jeden má přístup na net, proto jsem si pořídil router a káble (RJ-45, prostě klasickej telefonní :) ), abych vytvořil malou síť.Modem používám od Zyxelu P-660RU přes ethernet.Ten jsem spolu s oběma kompy zapojil do routeru.Nakonfiguroval jsem router pro oba kompy a čekal co se stane.Výsledek je, že jediný spojení co funguje je modem s kompem, který s netem problém něměl.Ten druhej vůbec na nic nereaguje.Ať už na spojení s druhým kompem či s modemem.Nevím jak dál, uvízl jsem na slepým bodě, už jenom proto, že se v tom skoro vůbec nevyznám. :(

Díky moc za odpověď. :wink:
X-Spidy-X
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-Spidy-X »

Pres co ses pripojenej?? A mimochodem RJ-45 neni klasickej telefoni, ale je to lan. Klasickej telefonni ti vede ze zdi do telefonu, nebo faxu a RJ-45 z kompa do roteru, modemu atd...

A router je co zac?
Criwalski
Nováček
Nováček

Příspěvek od Criwalski »

X-Spidy-X píše:Pres co ses pripojenej?? A mimochodem RJ-45 neni klasickej telefoni, ale je to lan. Klasickej telefonni ti vede ze zdi do telefonu, nebo faxu a RJ-45 z kompa do roteru, modemu atd...

A router je co zac?
Není?Tak typickej možná ne, ale prostě telefonní přípojka.Aspoň tak to znám já.Nebo že bych si to spletl s RJ-11?To je vlastně jedno...Router je od TP-link TL-402M (to jsou ale názvy :) ), vedu to přes LAN kabel...
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

A máš ten modem pripojený do WAN portu toho routeru?
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
X-Spidy-X
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-Spidy-X »

Josko píše:A máš ten modem pripojený do WAN portu toho routeru?
No, da se to strcit i do jinyho portu?? Pokud wim, tak wan o neco sirsi... :wink: Ale pokud nema, je to uplne zacatecnicka chyba, pac tohle musi bejt na obrazku v kazdym navodu... :lol:
Criwalski
Nováček
Nováček

Příspěvek od Criwalski »

Jako že bych až tak blbej, že bych dělal hokusy pokusy, to ne, jel jsem podle návodu.Jasně měl jsem zapojit net do WANu, ale net nešel, zapojil jsem do LANu a voala, jel naprosto normálně.Každopádně když byl ve WANu tak se o slovo přihlásil starý modem, nevím proč, prostě najednou se spustil a přitom je blokovanej, co bylo na tom divnější, že stránky nejeli, ale přes ICQ jsem mohl normálně kecat.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

stranky nejely kvuli DNS :wink:
staci ten router jen nakonfigurovat
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Criwalski
Nováček
Nováček

Příspěvek od Criwalski »

pavel.minarik píše:stranky nejely kvuli DNS :wink:
staci ten router jen nakonfigurovat
No jo, ale já jsem ten router už nakonfiguroval, pro oba kompy.Takže nevím co je za problém.Kdbych nenakofiguroval router, tak by nešel net přes zyxel, kterej v routeru zapojenej ne? :(
[CZ]Airwolf[OC]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od [CZ]Airwolf[OC] »

pro oba kompy sem hod vypis z:
ipconfig /all

pak sem hod jak mas nastaveny router. nebudem prece hadat z vody ne ?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

podivej se pres nslookup jaký ti mašina používá DNS server
Criwalski
Nováček
Nováček

Příspěvek od Criwalski »

ipcnofig spustím a hned spadne a nslookup píše že výchozí servery nejsou k dispozici, a neexistující doménu...Já jsem fakt lámer na servery... :oops: Takže sorry za blbý odpovědi... :)
[CZ]Airwolf[OC]
Začátečník
Začátečník

Criwalski píše:ipcnofig spustím a hned spadne a nslookup píše že výchozí servery nejsou k dispozici, a neexistující doménu...Já jsem fakt lámer na servery... :oops: Takže sorry za blbý odpovědi... :)
Tak zvedni mobila a zavolej si nekoho, kdo tomu rozumi a investuj do nej treba flasku. Z techle odpovedi se ti radit neda!
Criwalski
Nováček
Nováček

Příspěvek od Criwalski »

To byla hned první věc co mě napadla, ale kde chceš někoho shánět o svátku a víkendu.Tak jsem to zatím chtěl řešit tímto směrem.A vidím, že asi marně.Já vím že odpovídám hloupě, ale líp to říct asi neumím.Jde mi jenom dostat se z 2. na 1. PC a 2.PC do modemu...Toť vš...Nechcu toho moc, nebo jo?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

problém je stále stejný, co to je "dostat se z 1.PC na 2.PC"? aby šlo MS sdílení? nebo co?
Criwalski
Nováček
Nováček

Příspěvek od Criwalski »

No nevím co je přesně MS, ale jde mi jednuduše o sdílení souborů, internetu nebo prostě kdybych hrál multiplayer tak hrát po LAN s tím 2. PC...My amatéři na to máme vlastní slova, typu "dostat" a "dát dohromady" apod. :wink: :-D
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

asi se už bez někoho kdo tomu nerozumí neobejdeš
síťovka v tom kompu, kde net nejde je ok?
Criwalski
Nováček
Nováček

Příspěvek od Criwalski »

Jo ta je v poho, připojena, aktivní a když vypojím síťovej kabel, kterej jsem táhl přes jedno patro a má asi 20m, tak oznamuje rozpojení sítě.Zároveň na routeru svítí kontrolka když je zapojenej, když PC vypnu zhasne.Takže ta síťovka je v naprostým pořádku...
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

to nemusí ještě nic znamenat, pingneš si na ten router aspoň? dostaneš adresu z DHCP?
Criwalski
Nováček
Nováček

Příspěvek od Criwalski »

No sice mi pignout něco říká, ale jak to províst, to nemám ani nejmenší páru...A o DHCP toho taky moc nevím, jedině že díky němu mám přiřazený IP a znám jeho adresu.... :oops:
[CZ]Airwolf[OC]
Začátečník
Začátečník

pavel.minarik> vzdej to :twisted:
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“