Thermalright Ultra 120

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Thermalright Ultra 120

Příspěvek od X-COM »

Chtěl bych se s vámi podělit o mé zážitky s tímto chladičem
1) při instalaci jsem měl tyto tři problémy (s775)
a) spona mi nešla protáhnout mezi základnou a prvním žebrem - pomohla až hrubá síla, při které jsem základnu nepatrně odřel
b) Šroubky, kterými se spona k podložnímu kříži přidělává, jsou z kryty žebry, musel jsem tedy šroubovákem šroubovat asi pod úhlem 45 stupňů, což nebylo ideální
c) ty drátěné připevňováky ventilátoru mi šly špatně nasadit mezi žebra. Na jedné straně bez problémů, na druhé straně se zasunul asi jen o 2 mm.

2) Základna chladiče je extrémně hrubá, jsou vidět opravdu hluboké kruhové rýhy od broušení
3) chladič chladí výborně - E6600 na 3.375GHZ 1,5V (aby topil) v idle chladí na 33stupňů. A jsem si celkem jist, že jsem dal moc pasty, takže by to mohlo být kolem 30.
4) Chladič je pochopitelně obrovský - ve skříni široké 21cm má max 1 cm k bočnici
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Alan Wake
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alan Wake »

Sorry, že se ptám (možná trochu OT), ale vlezl se vám tento chladič do skříně o šířce 20cm + 3mm plexi v bočnici, takže takovejch 19,7cm?
Dík za odpověď.
Moje sestavička - CPU : AMD Athlon 64 X2 3800+ 2,0GHz @ 2,6GHz BOX cooler (coming soon : Thermalright Ultra 120 cooler), MB : DFI LP UT NF4 SLI-DR Venus, VGA : Gigabyte NX7900GTX 512MB PCI-E 650/1600 @ 701/1808, HDD : Seagate SATA 200 GB, Operační paměť : 2x1GB G-Skill F1-4000USU2-2GBHZ, Power Supply : Enermax Liberty 620W Modular System, Kláveska : Logitech G15 Gaming Keyboard, Hlodavec : Logitech MX1000, Audio System : Logitech Z-2300, Monitor : Sony SDM-HS73 LCD 17"

Mafia2Forum.com - Největší mezinárodní portál o Mafii 2
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Ruku do ohně bych za to nedal, ale přeměřil jsem to a je tam asi 2 cm místa, takže říkám Ano
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Alan Wake
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alan Wake »

Já jsem počítal následovně.
Lidi kteří mají Ninju a case širokou 18cm říkají, že tam zůstane 5mm místa.
Ninja má 15cm na výšku a Ultra 120 tuším 16cm, takže s tím plexisklem by mi tam měl zůstat přibližně 1cm.

Jinak dík za odpověď.
Moje sestavička - CPU : AMD Athlon 64 X2 3800+ 2,0GHz @ 2,6GHz BOX cooler (coming soon : Thermalright Ultra 120 cooler), MB : DFI LP UT NF4 SLI-DR Venus, VGA : Gigabyte NX7900GTX 512MB PCI-E 650/1600 @ 701/1808, HDD : Seagate SATA 200 GB, Operační paměť : 2x1GB G-Skill F1-4000USU2-2GBHZ, Power Supply : Enermax Liberty 620W Modular System, Kláveska : Logitech G15 Gaming Keyboard, Hlodavec : Logitech MX1000, Audio System : Logitech Z-2300, Monitor : Sony SDM-HS73 LCD 17"

Katali
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Katali »

Opravdu pridelani toho chladice je velmi na pi.. ted jsem ho naistaloval misto tech dratku na vetrak jsem dal gumicky do vlasu jinak bych se asi neovladl a rozsekal to, teploty mam taky nak spatny spustim nakou zatez (CPUBurn) tak mi skoci okamzite teplota o 10°C nahoru tak ze to mam asi ten chladic nakrivo budu si s tim asi pohrat o par hodin vice.... :cry:
CPU:Intel i7 930@4GHz=>Noctua NH-D14 | MB: Asus P6X58D​-E | RAM: Kingstone 12Gb 1600MHz | GPU: Sapphire R9 290@1100/1250 =>Thermalright Shaman + R5 | Power : Enermax PRO82+ II 525W(zvladá to je to pašák :) )| LCD 24" Samsung BX2431 | Case : Lian-Li PC-A77B | Fan regulator : mCubed T-Balancer bigNG
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

tan skokovej nárůst teploty bych spíš připsal nekvalitnímu heatspreaderu, přesně takhle se to projevuje
pro jistotu sáhni na základnu chladiče jak moc je teplá, jestli pak teplota ještě razantně roste a chladič je studenej tak bude špatně nasazenej
Katali
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Katali »

ted jsem na to sahnul a je vcelku studenej 100% nema 53°C Core
tak ze asi fakt blbe nasazenej , se nedivim pac jsem ho tam rval fakt docela brutalne,i kdyz pak teplota neroste no ... ale IHS planuju taky odstranit no nebude to moc nebezpecny s timhle chladicem ? precejenom je to docela macek ;))
CPU:Intel i7 930@4GHz=>Noctua NH-D14 | MB: Asus P6X58D​-E | RAM: Kingstone 12Gb 1600MHz | GPU: Sapphire R9 290@1100/1250 =>Thermalright Shaman + R5 | Power : Enermax PRO82+ II 525W(zvladá to je to pašák :) )| LCD 24" Samsung BX2431 | Case : Lian-Li PC-A77B | Fan regulator : mCubed T-Balancer bigNG
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Katali píše:ted jsem na to sahnul a je vcelku studenej 100% nema 53°C Core
tak ze asi fakt blbe nasazenej , se nedivim pac jsem ho tam rval fakt docela brutalne,i kdyz pak teplota neroste no ... ale IHS planuju taky odstranit no nebude to moc nebezpecny s timhle chladicem ? precejenom je to docela macek ;))
no když dáš pak kolem jádra takovou pražovou "podložku" jako se používá např u chipsetů, nebo něco jako bylo na soc. A tak by to mělo bejt v pohodě, ale nevim jakej systém přichycení má ten chladič, pokud se šroubuje tak v pohodě ale pokud by byl jen na přítlačný spony tak by mohl mít malej přítlak protože IHS má se všim všudy tak možná k milimetru
Katali
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Katali »

ok se na to zitra vrhnu tu podlozku z neceho vyrobym , no system je takovej ze je prez zakladnu takovej plech a dvouma sroubama se to prichytava k tomu plastu co ze zezadu zakladky tak ze by to mohlo snad jit no kdyz tak prijdu jen vo procak :lol:
TOPIČ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TOPIČ »

Zajimalo by me, jestli tento thermalright chladi lip C2D nez Scythe ninja. Srovnavali jste to nekdo?
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

ty chladice budou imho chladit stejne, oba jsou towery a maj skoro stejnou konstrukci a cca stejnou vahu, ale ta cena (!)
Alan Wake
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alan Wake »

Tím, že budou chladit stejně bych si nebyl jistej!!
Viz. :
Obrázek

Sice to není test s procesorem C2D, ale to je v podstatě jedno........Ultra 120 je best.

TOPIČ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TOPIČ »

To vypada zajimave, ze by ten thermalright byl opravdu tak dobry?
Bikermotyl
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bikermotyl »

Okrem iného... Ultra-120 o 9°C lepší ako Noctua NH-U12? :lol: dobrá haluz.
...výpovedná hodota toho grafu, by som si dovolil tvrdiť, je dosť mimo reál.
AMD + Noctua NH-U12 + NF-S12, DFI LP-nF4 Ultra-D + HR-05, A-Data Vitesta DDR-566, ATI Sapphire X1800GTO2, Samsung SP2504C 250GB SATA-II, LG GSA-4166B, Enermax Liberty 500W, SilverStone TJ05-ST
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Jak jsem psal v prvním příspěvku. Přestože se domnívám, že jsem ten chladič nainstaloval nedokonale, tak měl na 1,5V 33stupňů. Je velmi masivní - žebra rozhodě nejsou z hliníku, ale asi z mědi.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

X-COM píše:Jak jsem psal v prvním příspěvku. Přestože se domnívám, že jsem ten chladič nainstaloval nedokonale, tak měl na 1,5V 33stupňů. Je velmi masivní - žebra rozhodě nejsou z hliníku, ale asi z mědi.
33°C v burn idle? měřeno čim?
a žebra budou určo z hliníku jinak by byl 2x těžší
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Gr8 Vivec píše: 33°C v burn idle? měřeno čim?
a žebra budou určo z hliníku jinak by byl 2x těžší
33 v idle. Speedfan na desce Gigabyte DS4.
Právě, že je těžkej jak kráva a žebra se narozdíl od třeba Katany nebo Freezeru vůbec neohýbají. Koukal jsem na to na net a pravda, že všude píšou, že to je hliník. Škoda, že už ho nemám, mohl jsem do toho něčím rýpnot (-:
Základna ale ani omylem nevypadal takhle: http://www.pctuning.cz/ilustrace3/mitre ... a120/8.jpg byly na ní naprosto hrubě výrazné kruhy ze dvou stran
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

tak si změř tu teplotu znova přes core temp, speedfan podává naprosto zkreslený hodnoty
to můžu říct že mám v idle 26°C když je to 38°C a burn bych mohl mít 33°C ale mám 45°C
Bikermotyl
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bikermotyl »

X-COM píše:Právě, že je těžkej jak kráva a žebra se narozdíl od třeba Katany nebo Freezeru vůbec neohýbají. Koukal jsem na to na net a pravda, že všude píšou, že to je hliník. Škoda, že už ho nemám, mohl jsem do toho něčím rýpnot (-:
Utčite je to hliník. Aj na Noctue vypadá rebrovanie ako nie zrovna z hliníku. Jednoducho kvalita AL tá najvyššia.
Ono hliník existuje vo viacero verziách... aj "tvrdený" používaný taktiež v elekroinštalačnom obore. Práve z takého "tvrdého AL" mám napr. vyrobený komín na dusík.

- Skreslené hodnoty okrem Speedfanu bohužiaľ môže podávať i CoreTemp :(
napr. -> link

Ešte k tej Ultre 120... best byť môže, ale rozdiel oproti Noctue max. 0-1°C. Dajako takto :
Obrázek
...to je myslím reálny test.

Rozdiel 9°C z testu na PCT je už hádam úchylka v stávkovaní (výber náhodného čísla medzi 1 a 10) :(
AMD + Noctua NH-U12 + NF-S12, DFI LP-nF4 Ultra-D + HR-05, A-Data Vitesta DDR-566, ATI Sapphire X1800GTO2, Samsung SP2504C 250GB SATA-II, LG GSA-4166B, Enermax Liberty 500W, SilverStone TJ05-ST
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

slibovanej průmaz OT
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“