Gothic III
Moderátor: Baneshee
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No, jestli tohle tvrdí takový fanda Oblivionu jako Radek, tak na tom něco bude.Ale osobně čekám, až vyjde finální patch, a až bude víc času, rozehrál jsem si to jen tak lehce, dostal se na patnáctou úroveň,ale nerad mám při hraní pocit, že nehraju "finální" verzi.Anyway, z toho co jsem hrál jsem zjistil, že má G3 opět úžasnou atmosféru a že je extrémně návykový...
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Gothic III - "obrazová recenze":
http://radekhulan.cz/item/gothic-iii-obrazova-recenze
http://radekhulan.cz/item/gothic-iii-obrazova-recenze
- dendroid
- Začátečník

-
- dendroid
- Začátečník

-
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No, za těch cca. deset hodin, co jsem hrou strávil, mi nespadla ani jednou.A to ani při load/save - a to jsem hrál ještě verzi s pouhým release patchem - 1.07.Ale co se týče plynulosti, tam je to horší - 1giga paměti nestačí, potřeba jsou opravdu ty dva.S jedním se musíš smířit, že ti to každou půl minutu tak na 2 vteřiny swapne...co se týče grafiky, už jsem to tu psal - na tu G3 náročný není, rozhodně ne tolik jako oblivion (jehož lesy jsou zabiják) - hrál jsem ho plynule (právě kromě těch swapů) s DETAILY V MENU vytaženými téměř max (jen vypnuté depth of field, nahrazené overbrightem, stíny na medium,aniso 4*).
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
- Vivec
- Středně pokročilý

tak musim ospravedlnit tuhle hru, po instalování catalysů 6.10 běží na full naprosto plynule, a je to starej skvělej gotic, úplně mě to děsně chytlo
mám level 26 a teď už docela v pohodě, akorát nevim jak mám zabít troly, sem potkal skupinku dvou a dostal sem na prdel, jednoho samotnýho dám lukem, ale dva mečem ani náhodou, nějaký fígle na ně?
mám level 26 a teď už docela v pohodě, akorát nevim jak mám zabít troly, sem potkal skupinku dvou a dostal sem na prdel, jednoho samotnýho dám lukem, ale dva mečem ani náhodou, nějaký fígle na ně?
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Swat
- Mírně pokročilý

Tak mě zatím hra leží v šuplíku a čekám na pořádnou optimalizaci (jestli k ní vůbec někdy dojde).Je naprosto frustrující,když mám sestavu odpovídající hw nárokům a je to prostě sekaná.Připouštím,že mou největší brzdou je momentálně procesor,ale i tak.Např.jsem hrál Ubersoldier,kde mj.taky procesor jede na 100%,ale člověk to ani neví,jde zcela plynule.Takže ja se zde budu vyslintávat z G3 až bude řádně zoptimalizován,nebo až po upgradu,který chystám na jaro.Momentálně mě chytl právě Oblivion,hlavní linii jedu občas,jinak dělám vedlejší questy a objevuju nová místa.Největší fraška mi v G3 přijde vytahování pochodně - betatester musel být zřejmě našrot.......
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- Thellwin
- Administrátor

Rozhovor s producentem hry Michaelom Paeckem
http://www.extreme-players.de/showspeci ... 561&aid=pc
a protože tady asi Německy moc lidí neumí, tak zde je překlad aspoň do slovenštiny
http://www.mygothic.net/index.php?sekci ... int_explay
http://www.extreme-players.de/showspeci ... 561&aid=pc
a protože tady asi Německy moc lidí neumí, tak zde je překlad aspoň do slovenštiny
http://www.mygothic.net/index.php?sekci ... int_explay
Goldnoob team proud member!
- hypnotic666
- Mírně pokročilý

Procesor brzda není ... Teda aspoň v normálním gothicu... V tý evropský verzi asi jo, ale tam kde není ochrana to jede úplně normálně... Mě to jede ještě lépe než oblivion ... V oblivionu mám tak tak venku v lesích 30fps v gothicu mám 35 normálně někdy jdu i ke 40ti... Zkoušel jsi demo? Pokud ne, tak zkus... Já bych třeba u mě viděl problém jen v ramce... Hra se občas zasekne třeba na 2sec, to se mi třeba v oblivion nestává.... Vyzkoušej demo, fakt ten rozdíl je velkej...Swat píše:Připouštím,že mou největší brzdou je momentálně procesor,ale i tak.
PC: Intel i7-7700K | ASUS PRIME Z270-K | Kingston 16GB KIT DDR4 2400MHz CL15 HyperX Fury Black Series | MSI GTX 1070 GAMING X 8G | Corsair RM650x | AOC 24", 144Hz | Windows 10 64bit
Arguing on the Internet is like running at the Olympic Games for mentally challenged.Even if you win, you stay retarded.
Arguing on the Internet is like running at the Olympic Games for mentally challenged.Even if you win, you stay retarded.
- Swat
- Mírně pokročilý

Tak jsem dal demo a rozdíl nevidím žádnej,proc na 100%,G3 pro mě zůstává nehratelným polotovarem.Jinak zajímavých pár řádků o optimalizaci v dnešní době http://www.tweakguides.com/
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- junior
- Nováček

-
Ked mas procesor na 100% neznamena ze nestiha.Pokial nema hra limit max. FPS tak budes mat stale procesor okolo 100% a pritom mozes mat v hre aj 150FPS.Chcel by som vediet ci v tom deme mas viac FPS ako v original verzii.Podla niektorych to demo ide omnoho lepsie.
Barton2600+@2,4Ghz(209x11,5)1,8V AC Silent Lite,MSI K7N2 Delta2,2x1GB RAM Kingston DDR400,Leadtek 7600GT (AGP) 610/1600,Hitachi 160GB SATA,DVD-RW LG GSA-4082B,Fortron FSP400-60GLN
- Vivec
- Středně pokročilý

tak přinášim pár negativních poznatků:
Deník a úkoly- podle mě největší slabina, způsob zapisování questů je podle mě udělanej nejdebilnějšim způsobem, občas když zbrkle odklikám rozhovor tak vůbec netušim co po mě chtěj a musim si to najít na netu
Mapa- když kvůli každýmu kouknutí do mapy musí hrdina schovat zbraň tak mě to přinejmenšim v lese dost sere protože mě kvůli tomu už několikrát zabili, jako realističnost OK, ale aspoň minimapu která by byla pořád na obrazovce bych uvítal, s tim taky souvisí zapisování např. rebelskejch táborů do mapy, který jsou na mapě questů ale na světový ne, taky by se velice hodili poznámky vlastní, kolikrát jsem si chtěl poznamenat jeskyni ve který jsou zatim silný potvory, nebo truhlu kterou zatim nemůžu otevřít...takhle si to píšu na papírky
Věci- nějak mám pocit že v Goticu jsou čtvero brnění a tři druhy mečů, na 30tý úrovni používám meč kterej sem našel na 6tym levelu, brnění který sem koupil na lvl10, prstýnky a amulet takový základní co se daj koupit za pár šupů, a přitom procházim všechno, zabil sem dva draky a pod...nevim jakej je max lvl ale řek bych že na 30tý úrovni bych moh mít i něco lepšího (resp. víc ty věci měnit, chodit celou hru se základnim mečem je nic moc)
ale pozitiva pořád převažují nad negativy
Deník a úkoly- podle mě největší slabina, způsob zapisování questů je podle mě udělanej nejdebilnějšim způsobem, občas když zbrkle odklikám rozhovor tak vůbec netušim co po mě chtěj a musim si to najít na netu
Mapa- když kvůli každýmu kouknutí do mapy musí hrdina schovat zbraň tak mě to přinejmenšim v lese dost sere protože mě kvůli tomu už několikrát zabili, jako realističnost OK, ale aspoň minimapu která by byla pořád na obrazovce bych uvítal, s tim taky souvisí zapisování např. rebelskejch táborů do mapy, který jsou na mapě questů ale na světový ne, taky by se velice hodili poznámky vlastní, kolikrát jsem si chtěl poznamenat jeskyni ve který jsou zatim silný potvory, nebo truhlu kterou zatim nemůžu otevřít...takhle si to píšu na papírky
Věci- nějak mám pocit že v Goticu jsou čtvero brnění a tři druhy mečů, na 30tý úrovni používám meč kterej sem našel na 6tym levelu, brnění který sem koupil na lvl10, prstýnky a amulet takový základní co se daj koupit za pár šupů, a přitom procházim všechno, zabil sem dva draky a pod...nevim jakej je max lvl ale řek bych že na 30tý úrovni bych moh mít i něco lepšího (resp. víc ty věci měnit, chodit celou hru se základnim mečem je nic moc)
ale pozitiva pořád převažují nad negativy
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vivec
- Středně pokročilý

- Thellwin
- Administrátor

- Rajče
- Mírně pokročilý

- Webbik
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
no, na Tvé sestavě to musí jet jak víno, mám něco podobného a nemám problém.....kriticky důležitá je hlavně velikost paměti, 1Gb je fakt málo.....ale jedu vše na medium detaily 1600x1200 , na high detaily už by to chtělo 512Mb na grafice....Swat píše:Tak jsem dal demo a rozdíl nevidím žádnej,proc na 100%,G3 pro mě zůstává nehratelným polotovarem.Jinak zajímavých pár řádků o optimalizaci v dnešní době http://www.tweakguides.com/
MB: DFI LanParty NF4-D Nforce4, CPU: AMD Opteron 144@2520 9x280 1.44V, RAM: CORSAIR TWINX2048-3200C2 2x1024MB 420Mhz-2.5-3-3-6 2.7V, Zdroj: Fortron Blue Storm 400W, HDD: SATA Western Digital WD2500JS 250GB, VGA: ATI Sapphire HD3870, Zvuk: Creative Soundblaster Audigy 2 ZS, Optiky: DVD-RW LG GSA-4160B + DVD-ROM LG GDR-8163B
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele: