Neverwinter Nights 2 + rozšíření Mask of the Betrayer
Moderátor: Baneshee
- Thellwin
- Administrátor

- shadow
- Středně pokročilý

Ano té recenze jsem si všiml už před pár dny, zase myslím, že není třeba vše linkovat, tyto servery čte každýThellwin píše:"Druhá část" recenze na TG, tentokrát z již finální verze - http://games.tiscali.cz/reviews/nwn2/index.asp
http://www.gamerankings.com/htmlpages4/922154.asp
show must go on..
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
2Shadow: Nebo tomu deláš ty pozitivní reklamu až moc ?
Ta hra je opravdu špatne optimalizovaná, nastavení detailů často vůbec nemá vliv na framerate. Kolik let se na druhej díl čekalo ? Vždyt je to probůh horší než první díl .. (kterej byl výbornej, takze to hned neznamená, že je tohle uplne hrozný, jen jsem čekal víc)
S recenzí v Doupěti vícemene souhlasim, naročnost na HW neodpovídá "kvalitě" obrazu ani nahodou, tahle hra se v bitce RPG poslední doby imho prosadí jen u svych fanoušků, kteří na ni nedaj dopustit, nezůčastnění maj lepší volby ...
75% je až až ...
Ta hra je opravdu špatne optimalizovaná, nastavení detailů často vůbec nemá vliv na framerate. Kolik let se na druhej díl čekalo ? Vždyt je to probůh horší než první díl .. (kterej byl výbornej, takze to hned neznamená, že je tohle uplne hrozný, jen jsem čekal víc)
S recenzí v Doupěti vícemene souhlasim, naročnost na HW neodpovídá "kvalitě" obrazu ani nahodou, tahle hra se v bitce RPG poslední doby imho prosadí jen u svych fanoušků, kteří na ni nedaj dopustit, nezůčastnění maj lepší volby ...
75% je až až ...
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- MAGMA
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
co sa tyka tej optimalizacie, tak zmiesane pocity, niektore veci vyzeraju fakt pekne, niektore strasne a chodi to ako chce. ci dam 1280*1024 alebo 1024*768, tak sa skoro framerate nemeni. ale o grafiku pri takejto hre mne vobec nejde, takze np.
co sa tyka kvality hry, tak zo zaciatku asi prve 3-4 hodiny ma to moc nebavilo, chcel som to vypat viac krat, ale prekusal som sa cez to a potom sa to vcelku slusne rozbieha a dalsich 6 hodin som od toho nedokazal odsadnut. teda az na rozpacity uvod sa mi to moc moc paci.
ete mi obcas niektory postranny quest zblbne, zatial asi 3
a co sa tyka mojho problemu zo zaseknutim, tak dovod toho, ze som nevidel tie otazky je taky, ze tu pasku na oci nemala moja hlavna postava, takze pozor an to. ked ju dade hocikomu inemu zbadate tie knihy aj tajne chodby, ale otazky nie
co sa tyka kvality hry, tak zo zaciatku asi prve 3-4 hodiny ma to moc nebavilo, chcel som to vypat viac krat, ale prekusal som sa cez to a potom sa to vcelku slusne rozbieha a dalsich 6 hodin som od toho nedokazal odsadnut. teda az na rozpacity uvod sa mi to moc moc paci.
ete mi obcas niektory postranny quest zblbne, zatial asi 3
a co sa tyka mojho problemu zo zaseknutim, tak dovod toho, ze som nevidel tie otazky je taky, ze tu pasku na oci nemala moja hlavna postava, takze pozor an to. ked ju dade hocikomu inemu zbadate tie knihy aj tajne chodby, ale otazky nie
NB: ASUS N71JQ i7 720QM, 4GB 1333MHz, Intel X25-M 80GB + Seagate Momentus XT 500GB hybridný HDD., ATI HD5730 OC, Win 7HP 64bit
AUDIO: USB EDIROL UA-1EX, Cowon D2 > Onkyo HTX-22HD, Ultimate Ears Triple.fi 10 PRO
- Rajče
- Mírně pokročilý

- shadow
- Středně pokročilý

Sentenced: Co jsem tak mohl soudit ze svého omezeného hraní, tak horší než jednička to určitě není (dle mého názoru). Už jenom v třeba v ovládání henchmenů.
Co se týče vlivu nastavení na framerate, uvedl jsem point light shadows a normal mapped terrain, které se na framerate opravdu podepisují. Ale to je tak většinou, že "difference" dělají stíny.
A především, co jsem vyšel z úvodní vesnice, tak mě hra opravdu chytla a hratelnost je dle mého názoru špicová a o to jde zejména
. Jenom času se nedostává
.
Ta recenze na Doupěti je napsána dle mého názoru otřesně, viz komentáře pod ní.
Lepší volby stejného typu hry neznám.
75 % neodpovídá kvalitě hry. Průměr 85 % z gamerankings má více vypovídací hodnotu. A to je nutno pamatovat i na obrovskou hodnotu hry do budoucna - z hlediska online a offline modů, total konverzí, z hlediska pracovité komunity.
edit: a co se týče náročnosti na HW, tak je to zde pouze o grafice - narozdíl od takového Gothicu 3, jehož požadavky na HW jsou nenormální.
edit: jinak ale souhlasím, že požadavky na grafiku by mohly být menší, vzhledem k tomu, co je zobrazováno.
edit: mohly by vylepšit i ty poměrně zdlouhavé loadingy, zase potěší bleskový quicksave.
Co se týče vlivu nastavení na framerate, uvedl jsem point light shadows a normal mapped terrain, které se na framerate opravdu podepisují. Ale to je tak většinou, že "difference" dělají stíny.
A především, co jsem vyšel z úvodní vesnice, tak mě hra opravdu chytla a hratelnost je dle mého názoru špicová a o to jde zejména
Ta recenze na Doupěti je napsána dle mého názoru otřesně, viz komentáře pod ní.
Lepší volby stejného typu hry neznám.
75 % neodpovídá kvalitě hry. Průměr 85 % z gamerankings má více vypovídací hodnotu. A to je nutno pamatovat i na obrovskou hodnotu hry do budoucna - z hlediska online a offline modů, total konverzí, z hlediska pracovité komunity.
edit: a co se týče náročnosti na HW, tak je to zde pouze o grafice - narozdíl od takového Gothicu 3, jehož požadavky na HW jsou nenormální.
edit: jinak ale souhlasím, že požadavky na grafiku by mohly být menší, vzhledem k tomu, co je zobrazováno.
edit: mohly by vylepšit i ty poměrně zdlouhavé loadingy, zase potěší bleskový quicksave.
show must go on..
- MAGMA
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
tak porovnavat gothica alebo obliviona s tymto sa proste neda. uplne odlisne typy hier, to uz rovno to mozte porovnavat s dark mesiah.
osobne si myslim, ze to ma minimalne taku uroven ako jednotka nwn, mozno dokona aj vacsiu. co sa mi moc paci je, ze to vyzera ako keby moje postavy naozaj zili, kazda ma svoje problemy s roznymi ludmi, stale sa miesaju do rozhovorov a podobne a to k s pravnemu rpg patri.
osobne si myslim, ze to ma minimalne taku uroven ako jednotka nwn, mozno dokona aj vacsiu. co sa mi moc paci je, ze to vyzera ako keby moje postavy naozaj zili, kazda ma svoje problemy s roznymi ludmi, stale sa miesaju do rozhovorov a podobne a to k s pravnemu rpg patri.
NB: ASUS N71JQ i7 720QM, 4GB 1333MHz, Intel X25-M 80GB + Seagate Momentus XT 500GB hybridný HDD., ATI HD5730 OC, Win 7HP 64bit
AUDIO: USB EDIROL UA-1EX, Cowon D2 > Onkyo HTX-22HD, Ultimate Ears Triple.fi 10 PRO
- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Optimalizacia je podla mna na slusnej urovni ak to niekto hra na 6600GT na rozliseni 1280x1024. Neporovnava sa tu Gothic3 vs NWN2 ale to aku grafiku tieto hry maju podla mna ma NWN2 engine ktory zobrazuje materialy kvalitnejsie nez gothic tak isto ako aj Oblivion. Gothic 3 vsadza predovsetkym na strasnu kvantitu vsetkeho od travy az po stromy. NWN 2 jedno z najlepsich RPG roku ak nie najlepsie
a verim ze za rok na neho bude tolko modov a mozno aj datadisk a patchov ktore to este dovedu k dokonalosti ze nebude pochyb o tom ktore RPG je naj
Naozaj trvanlivost tejto hry do buducna je obrovska neviem aka hra by mohla vydrzat dlhsie. Ak nepocitam MMORPG
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
- Scroll
- Začátečník

-
Musim souhlasti, ze narocnost neni velika, jelikoz v teto hre clovek nepotrebuje velky pocet fps. Na me obstarozni sestave s GF6600 to beha vcelku uspokojive na 1280*1024. Ale urcite to chyby ma a neni jich tak malo.
Ja ted treba nevim co s jednim questem. Je to na zacatku v pevnosti Fort Locke, osvobodil jsem velitele te pevnosti v krypte a jeho posadku,ale on porad stoji v krypte a rika ze dekuje a ze se vrati to pevnosti,ale kdyz se vratim do pevnosti neni tam a ten commander Vallis na me vubec nereaguje. Delam neco spatne??diky za pomoc.
Ja ted treba nevim co s jednim questem. Je to na zacatku v pevnosti Fort Locke, osvobodil jsem velitele te pevnosti v krypte a jeho posadku,ale on porad stoji v krypte a rika ze dekuje a ze se vrati to pevnosti,ale kdyz se vratim do pevnosti neni tam a ten commander Vallis na me vubec nereaguje. Delam neco spatne??diky za pomoc.
- shadow
- Středně pokročilý

To nevím, já jsem velitele Tarna osvobodil a zvolil jsem řešení, že rovnou osvobodím jeho zbylou posádku. Tj. ne, že půjdu pryč s Tarnem do pevnosti a až pak se vrátím osvobodit jeho zbylé druhy. Tím se mi začlenil do družiny, i když nešel přímo ovládat, a spolu s ním jsem osvobodil zbývající posádku. Pak jsem nadále spolu s ním v rámci družiny vyšel ven a na world mapu. Při vkročení do oblasti Fort Locke na tebe pak čeká Vallis s mečemScroll píše:Musim souhlasti, ze narocnost neni velika, jelikoz v teto hre clovek nepotrebuje velky pocet fps. Na me obstarozni sestave s GF6600 to beha vcelku uspokojive na 1280*1024. Ale urcite to chyby ma a neni jich tak malo.
Naposledy upravil(a) shadow dne čtv 23. lis 2006, 21:48, celkem upraveno 1 x.
show must go on..
- Scroll
- Začátečník

-
- shadow
- Středně pokročilý

tak to nevím, jak ten script při této volbě funguje. Zkus se podívat na http://nwn2forums.bioware.com/Scroll píše:AhaJa jsem rekl ze je osvobodim at se vrati, nasel sem vsechny 3, tem sem rekl at jdou do pevnosti a oni sli, krome jednoho mrtveho,ale velitel porad zustal v krypte a rika ze dekuje za osvobozeni zbylych clenu a ze se musi vratit,ale do druziny se mi nezacleni a jen stoji
popř. reloadnou pozici, jestli nějakou blízkou máš
show must go on..
- MAGMA
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
to je jeden z tych mojich spominanych bugov. tiez som ten quest nesplnil koli tomu, ze velitelovi sa nikam nechcelo 
- Scroll
- Začátečník

-
Ha nalezl sem reseni
pujdu ho zkusit.
After you find all 3 lost men return to him. Now he should follow you to the fort but he doesnt.
Do this:
-open console (in my case "`" key ive also heard "¬" key
-type: DebugMode 1
-type: partyadd 5982 (now commander is in your party)
-close console and return to fort
-watch cutscene
-open console
-type: partyremove 5982
-type: DebugMode 0
-close console
edit : Tak jsem to zkusil, je to nasilne a nehezke reseni, ale je funkcni...
After you find all 3 lost men return to him. Now he should follow you to the fort but he doesnt.
Do this:
-open console (in my case "`" key ive also heard "¬" key
-type: DebugMode 1
-type: partyadd 5982 (now commander is in your party)
-close console and return to fort
-watch cutscene
-open console
-type: partyremove 5982
-type: DebugMode 0
-close console
edit : Tak jsem to zkusil, je to nasilne a nehezke reseni, ale je funkcni...
- MAGMA
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
skusal to niekto hrat po sieti abo po internete? skusam spravit server, ze si s kamosom zahrame, ale ani sam sa na svoj server nedostanem. proste mi vypise connection timed out. firewallom to neni 
- Artass91
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Čau vím že to je d*****í otázka, ale jak to pojede na mojí sestavě v popisku??
A ještě něco su podprůměrnej v angličtině, tak se ptám jestli jsou nějaký infa o češtině??Díky všem!!
A ještě něco su podprůměrnej v angličtině, tak se ptám jestli jsou nějaký infa o češtině??Díky všem!!
Bude brzo: MB: Gigabyte MA69VM-S2, CPU: AMD Athlon X2 4400+@2300 s Freezerem Pro, RAM: Transcend 4Gb CL5@800Mhz, ZDROJ: Trust 570W Dual Fan, VGA: ASUS X1950Pro (581/1400) 256Mb, HDD: Western Digital 80Gb ATA@7200 rpm/8Mb, REPRO: Labtec 2.1 wooden subwoofer, DVD: ASUS E616P@16x/48x, CRT: Sampo AlphaScan 511-15"@1024x768/60Hz, USB: 4 ports
- Rajče
- Mírně pokročilý

No, těžko říct, ale myslím, že budeš rád, když to pojede v 800*600 na minimumArtass91 píše:Čau vím že to je d*****í otázka, ale jak to pojede na mojí sestavě v popisku??
- shadow
- Středně pokročilý

No, já musím říct, že když jsem vlezl do samotného města Neverwinter, tak framerate šel znatelně dolů a při stávajícím nastavení ho mám klidně i jen 15 FPS, a to už je u této hry na samé hranici hratelnosti. Takže ta optimalizace skutečně zase tak dobrá není, neboť grafické orgie to nejsou. Z třech hlavních RPG letošní sezóny, tj. NWN 2, Gothic 3 a Oblivion vyznívá v tomto směru jednoznačně nejlépe, pro mě poněkud překvapivě, Oblivion.
Artass91: poběží ti to špatně. A ano, angličtina je u této hry poměrně náročná. Dialogy s nájezdem kamery běží rychle a čemu neporozumíš, to už si zpětně nevyvoláš. Info o češtině nevím, časem asi nějaká bude. Ale to opravdu až v delším časovém horizontu.
Artass91: poběží ti to špatně. A ano, angličtina je u této hry poměrně náročná. Dialogy s nájezdem kamery běží rychle a čemu neporozumíš, to už si zpětně nevyvoláš. Info o češtině nevím, časem asi nějaká bude. Ale to opravdu až v delším časovém horizontu.
show must go on..
- wallot
- Středně pokročilý

-