PC nenaběhne

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

LukeCJ
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

PC nenaběhne

Příspěvek od LukeCJ »

Po zapojení pc do el.,se nic nedějě ,netočí se větráky,nic nepípá pouze mi blikne USB .Všechno mám zapojený do základní desky.Zkoušel jsem aji jenom zdroj+základní deska+CPU a pořád to samí
Nevadí že 20 pinovej zdroj je zapojenej na 24 pinovou desku ?Myslíte že je vadná deska nebo zdroj?
MB - asus a8ne-fm/s
CPU - amd athlon 64 3700+
GK - Sapphire Radeon X800GTO
RAM - 512+256MB DDR 400
Zdroj EC 350 W
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: PC nenaběhne

Příspěvek od kotas »

LukeCJ píše:Nevadí že 20 pinovej zdroj je zapojenej na 24 pinovou desku?
Vadí! Asi ti to těžko pojede když deska ma ATX24 konektor, musíš mít 24pin, zdroje se zbav (podle popisu to bude starsi shit) a kup nejaky lepsi a nebo kup redukci z 20pin na 24pin 8)
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

kotas píše: Vadí! Asi ti to těžko pojede když deska ma ATX24 konektor, musíš mít 24pin, zdroje se zbav (podle popisu to bude starsi shit) a kup nejaky lepsi a nebo kup redukci z 20pin na 24pin 8)
Ale nevadí to ako ktorej, stačí sa pozrieť do návodu, napr ja mám čo mám dosku tak jej to nevadí a je to aj napísané v návode. Takže kuk do návodu.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Josko píše:
kotas píše: Vadí! Asi ti to těžko pojede když deska ma ATX24 konektor, musíš mít 24pin, zdroje se zbav (podle popisu to bude starsi shit) a kup nejaky lepsi a nebo kup redukci z 20pin na 24pin 8)
Ale nevadí to ako ktorej, stačí sa pozrieť do návodu, napr ja mám čo mám dosku tak jej to nevadí a je to aj napísané v návode. Takže kuk do návodu.
To je taky pravda, jelikoz to bude pravdepodobne nejaka s nForce4 ULTRA cipsetem (napriklad MSI K8NEO4-F/FI, nejaka od ASUSu tez s nForce4U), tech jsem mel doma uz pet a vsechny potrebovaly plnohodnotny 24pin :fear: Ale je pravda ze prave 4 byly ti MSI a jedna ASUS s nForce 4 ULTRA cipovou sadou!
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

LukeCJ píše:Po zapojení pc do el.,se nic nedějě ,netočí se větráky,nic nepípá pouze mi blikne USB .Všechno mám zapojený do základní desky.Zkoušel jsem aji jenom zdroj+základní deska+CPU a pořád to samí
Nevadí že 20 pinovej zdroj je zapojenej na 24 pinovou desku ?Myslíte že je vadná deska nebo zdroj?
MB - asus a8ne-fm/s
CPU - amd athlon 64 3700+
GK - Sapphire Radeon X800GTO
RAM - 512+256MB DDR 400
Zdroj EC 350 W
Ten zdroj je fakt slabej rovnou kup neco lepšiho taky :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
LukeCJ
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LukeCJ »

Už sem si včera objednával Fortron 350W ATX FSP350-60PN(PF).jen sem to chtěl zkusit na tom EC 350 ,aspon že vím čím to je ,díky za odpovědi
LukeCJ
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LukeCJ »

Tak dneska mi přišel novej zdroj Fortron 350W ATX FSP350-60PN(PF) ,měl taky jenom 20 pinů ,tzak sem si koupil redukci všechno zapojil a stále mi to dělá to samí ,jenom blikne sítovka a vůbec nic se neděje ,nevíte co stím?
Naposledy upravil(a) LukeCJ dne pát 24. lis 2006, 17:32, celkem upraveno 1 x.
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

mrtva deska?
LukeCJ
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LukeCJ »

Nojo ,ale mám ji úplně novou ,tak nevim
SNowie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SNowie »

LukeCJ píše:Nojo ,ale mám ji úplně novou ,tak nevim
tak když nic nepomáhá, šup na reklamaci :)
LukeCJ
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LukeCJ »

Co by měl vlastně dělat PC když se zapne jenom do zdroje?Nevím jeslti to není tím že mi tam nejde připojit frontpanel.Protože na panelu mám 10 jednopinových barevných kabelů (ground ,+5V,-D,+D,power led...) a 3 dvoupinový barevný (HDD led,N-B SW,RESET SW), a na desce jenom 8 pinů , 2 černý,2 zelený nahoře a 2 modrý,2 červený dole ,nevíte co kam zapojit ? našel sem manuál jenom k desce A8N-E a tam je to sice popsaný ale je na tý desce je na to 20 pinů na moji A8NE FM/S která má jen 8 pinů sem žádnej manuál nenašel.
LukeCJ
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LukeCJ »

PC jsem ve skříni nerozjel jenom bliklo USB a to bylo všechno,rozjel jsem ho až na stole když sem ho šroubovákem zkratoval,všechno šlapalo tak jsem ho vypl a dal znovu do skříně ,jenže ve skříni mi zase nechtěl jet ,tak jsem to dal znovu na stůl zkratoval a nic , nemá se to třeba nechat pár hodin vybít nebo myslíte že už to nepůjde zkratovat?
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Máš v škatuli distančné podložky ? Lebo, to vyzerá na to že si ju v škatuli zoskratoval.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
LukeCJ
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LukeCJ »

To tam asi nemám ,ale neměl sem to ani na tu desku co sem tam měl předtím, mám tam prostě normální otvory na šroubky a nejde s tím ještě něco udělat?Protože poprvé sem ji také musel ve skříni zkratovat,ale na stole sem ji zkratoval znovu a šla,pak sem ji zase asi zkratoval ve skříni a nešla, tak sem ji zas zkratoval na stole a to už taky nešla
Fugo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fugo »

nejdřív pc odpoj vod sítě a udělej clear cmos, pokud to nepomuže zkus vyhodit jednu ramku, když nic tak je prohod, pokud to ani pak nepojede, vyhď grafiku a zkus to zapnout, jestli se ti neroztočí ani ventilátor na CPU, viděl bych to na mrtvej MB
yupee
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yupee »

Já měl ten samej problém když jsem Pc stěhoval do nové case ale hned jsem přišel čím neměl jsem desku našroubovanou na těch "gold" sloupkách no a taky proto se všechny vývody na zádní straně dotýkaly a pořád se to zkratovalo, podívej se jestli je tam máš a jestli ne tak si je rychle sežen protože to asi tím. :wink:
PC1:Intel Celeron D 2,8GHz ;Kingston 1024MB 533MHz CL4 DDR2 ; HIS X1600Pro Turbo DDR3 128MB ; 160GB Seagate SATA2 ; M-Audio Revolution 5.1 ; Gigabyte GA-8I945GZME-RH
PC2:Intel Celeron 2,4GHz ; 256MB 333MHz DDR ; Canyon nVidia GeForce MX400 64MB ; 80GB WD PATA ; Asus P4S8X-X
---> --- <---
LukeCJ
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LukeCJ »

No na těch goldech to mám našroubovaný ale stejně se mě to tam dvakrát zkratovalo ,de mi to akorát venku a píše mi to disk boot failure , insert system disk and press enter ,přitom HDD tam mám připojenej přes sata aji ve zdroji a zkoušel sem aji jinej hadr a ten dělá to samí ,nevíte čím to je ,myslel sem že je třeba vadnej řadič na desce , ale sou tam tři a v žádným to nejde
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Daj to na reklamáciu.
Obrázek
LukeCJ
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LukeCJ »

No venku to jde jen ve skříni se mi to furt zkratuje , ale hází mi to chybu s tím diskem ,někde sem našel že se stačí todle : přepněte PATA disk do režimu Cable Select .Nevíte jak to přepnu?
LukeCJ
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LukeCJ »

Na disku mají být jumpery, kterými se nastavují stavy Master, Slave a Cable Select,ale vůbec to nemůžu najít ,nevíte kde to přesně je?
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“