Radeon X1900GT / X1900XL (R580)

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
dravgunov
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dravgunov »

bobbysd píše:tak jestli to dela u CPU nemas ho treba moc natakteny??
mám c2d E6300 na default, taktovat jsem ještě ani nezkoušel
jirkat33
Nováček
Nováček

Příspěvek od jirkat33 »

Zdravím.Mám Sapphire X1900GT rev.2 tak jsem ji zkoušel taktit pomocí AtiTool 0.25 Beta 14 a Winclk.Na Default jsem to vybičoval na 578/850 a ve 3D Marku 05 mi to hodilo 10050 bodů.Paměti jsou v poho a po artících ani památky :twisted: ,jen mě sere jádro :evil: .Ve Winclocku se mi nastavení na napětí vůbec neaktivuje :( .Zkusil bych i pencil mód,ale mám strach :cry: .prosím poraďte čím to může být.Dík moc...
bobbysd
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobbysd »

mam takovy problem mam dva systemy oba XPcka proffi. ja jednom kartu fpoho pretaktuje na 720/1600 na druhem cistem systemu ovsem kartu nepretaktuju vubec obraz zezelena nebo zmodra. a VPU recover to rozbeha. uz se mi stalo ze mi to tu kartu podtaktovalo na 400/1200 :X sice ji pretaktuju i potvrdim ale jakmile spustim nejakou aplikaci tak to de dolu. i atitool
Arnie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Arnie »

Mam takovy mensi problem ktery me pekne se.. jedna se o to ze se mi grafika v nekterych hrak proste resetuje a obevi se mi ta sprosta hlaska od ati jestli chchi poslat chybove hlaseni.Pred tim sem mel x800gto2 a bez problemu nic se mi neprehrica nebo neco podobneho grafika se resetuje ciste nahodne.dela mi to v company of heroes a v lineage 2 v l2 mi to nejakou zahadou prestalo delat po tom co sem zapl vyhlazovani 4x :/ Zajimave .Mam desku dfi lan party nf4 ultra D,cpu athlon 64 3000+ , 2x 1 Gb ram.Zdroj mam kvalitni 500 W Atrix.Zajimalo by me jestli ma nekdo taky takove problemy s Radeonem X1900GT jako ja jo jinak mam rev2 s cervenym chladicem.Predem diky za odpoved.

PS: Jestli mi nikdo neporadi tak se naseru a jebnu do compa z5 tu starou mrchu x800gto 2 a bude :p Ten gpu recover mi leze pekne na nervy
Hastala vista BABY !!!
Arnie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Arnie »

Jo a sorac za chyby psal sem to v navalu zlosti :p
Hastala vista BABY !!!
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

jestli ti to vyhazuje VPU recover tak ho proste vypni a uvidis jestli to bude delat i tak
Arnie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Arnie »

Kdyz vypnu vpu recover tak se to sekne a je to cele v pi..
Hastala vista BABY !!!
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

Arnie píše:Kdyz vypnu vpu recover tak se to sekne a je to cele v pi..
a co teploty? koukni tedy na teploty a dalsi vec kterou to muze byt je zdroj. rozhodne bych se neodvazoval tvrdit ze je kvalitni, vyzkousej pokud muzes opravdu kvalitni zdroj a teploty
Arnie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Arnie »

Teploty jsou ok,rikam to resetovani je ciste nahodne v lineage 2 mi to prestalo zahadne delat samo od sebe co sem zapl vthlazovani.Zdrojem si nemyslim ze by to bylo :/ Zajimalo by me jestli to taky nekomu dela.Jelikoz takova zavada se hodne blbe bude reklamovat...
Hastala vista BABY !!!
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

Arnie píše:Teploty jsou ok,rikam to resetovani je ciste nahodne v lineage 2 mi to prestalo zahadne delat samo od sebe co sem zapl vthlazovani.Zdrojem si nemyslim ze by to bylo :/ Zajimalo by me jestli to taky nekomu dela.Jelikoz takova zavada se hodne blbe bude reklamovat...
mno pokud muzes tak ten zdoj vyzkousej za to nic nedas, nebo zkus jeste ruzne ovladace
Honeybadger1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honeybadger1 »

Podobný příznaky (zahřívání asi na 73-78 stupňů, restarty) jsem měl (a mám) i já se svou X1900GT rev. 2 (Core2Duo, Gigabyte DS4, Corsair 6400 2x512 MB, Seagate 250GB 7200.10, Seasonic 430W) a po dvoutýdením šťourání se v tom na internetu jsem vyzkoušel ledacos. Přesto to nepomohlo, a tak šel comp na reklamaci, ale ještě se nevrátil. Přesto stále nevím, čím to bylo. :sad:
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Tyhle teploty jsou naprosto v norme.Mel jsem s 1900GT rev.01 i 85st a klidne nebyl problem hrat hodinu v kuse.
Arnie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Arnie »

Honeybadger1 píše:Podobný příznaky (zahřívání asi na 73-78 stupňů, restarty) jsem měl (a mám) i já se svou X1900GT rev. 2 (Core2Duo, Gigabyte DS4, Corsair 6400 2x512 MB, Seagate 250GB 7200.10, Seasonic 430W) a po dvoutýdením šťourání se v tom na internetu jsem vyzkoušel ledacos. Přesto to nepomohlo, a tak šel comp na reklamaci, ale ještě se nevrátil. Přesto stále nevím, čím to bylo. :sad:
No prave ty teploty co udavas jsou ok myslim ze to je nejaka vada urcite serie tehle karet, catalysty jsem vyzkousel snad vsechny ktere tahle karta podporovala. Uz sem ji dal na testovani ke strejdovy a v compu mam starou dobrou X800GTO2 s 16 pipkama :wink: Jinak zkousel sem chladit grafiku 8x8 cm ventilatorem ktery na ni foukal primo z boku a nic stejnak se resetovala :( Uz to neresim proste jak se ta zavada projevi u strejdy tak ji poslu na reklamaci at si s ni delaji co chtej i kdyz vim ze vyreklamovat takovouhle zavadu bude pekne o drzku :( Radeji kdyby nejela uplne .Jinak padly tu nazory ze by to mohlo byt zdrojem strejda ma v pc 700 W Fortrona tak jestli i mu to tam padne tak zdroj je na 100% vyloucen.Zatim cus
Hastala vista BABY !!!
Radim Štěpanec
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radim Štěpanec »

Arnie píše:
Honeybadger1 píše:Podobný příznaky (zahřívání asi na 73-78 stupňů, restarty) jsem měl (a mám) i já se svou X1900GT rev. 2 (Core2Duo, Gigabyte DS4, Corsair 6400 2x512 MB, Seagate 250GB 7200.10, Seasonic 430W) a po dvoutýdením šťourání se v tom na internetu jsem vyzkoušel ledacos. Přesto to nepomohlo, a tak šel comp na reklamaci, ale ještě se nevrátil. Přesto stále nevím, čím to bylo. :sad:
No prave ty teploty co udavas jsou ok myslim ze to je nejaka vada urcite serie tehle karet, catalysty jsem vyzkousel snad vsechny ktere tahle karta podporovala. Uz sem ji dal na testovani ke strejdovy a v compu mam starou dobrou X800GTO2 s 16 pipkama :wink: Jinak zkousel sem chladit grafiku 8x8 cm ventilatorem ktery na ni foukal primo z boku a nic stejnak se resetovala :( Uz to neresim proste jak se ta zavada projevi u strejdy tak ji poslu na reklamaci at si s ni delaji co chtej i kdyz vim ze vyreklamovat takovouhle zavadu bude pekne o drzku :( Radeji kdyby nejela uplne .Jinak padly tu nazory ze by to mohlo byt zdrojem strejda ma v pc 700 W Fortrona tak jestli i mu to tam padne tak zdroj je na 100% vyloucen.Zatim cus
Overi si, jestli se tomu Atrixu nenafukuje kondenzátor poblíž ventilátoru. Pokud ano, máš zdroj ze špatné várky
X2 4800+, 2GB RAM, MSI 6150
Haski
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haski »

Me to dela podobne. Je to ciste nahodile. Moc her jsem zatim nehral, takze se mi to stava akorat u Company of heroes. Proste hraju a najednou vypne monitor, roztoci se naplno vetrak u grafiky po vterine se utisi a porad tma. Standardne to mohu vypnout pres spusteci tlacitko na bedne a po zapnuti zase vse funguje jak ma.

Mam DFI Infinity NF4 UltraII pro AM2 a zdroj LCPower 550W.
Jedine, co si myslim, ze napajeni desky je pres redukci 20 na 24pin a 12V vetev mi standardne porad ukazuje 11,86-11,90V.
Maron
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maron »

Ahoj lidi,

Prosím poradte mi s drivery. Ztáhnul jsem nové "Ati 6-11_xp-2k....37616"

1/ Je nutné použít mimo "ATI Display Driver" také "WDM Integrated Drivers" a "Catalyst Control Center"...? Pokud je tam nedám, jak se to projeví?

2/ I když zvolím kompletní instal, nikde nemohu najít, jak donutit monitor neblikat. Standartní cesta: Pravý clik-Plocha/vlastnosti/.....a td je sice možná ale po restartu to stejně nejede jak má /na obn.frekv. 100/...

Moc děkuji za radu.
M
Haski
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haski »

Maron píše:Ahoj lidi,

Prosím poradte mi s drivery. Ztáhnul jsem nové "Ati 6-11_xp-2k....37616"

1/ Je nutné použít mimo "ATI Display Driver" také "WDM Integrated Drivers" a "Catalyst Control Center"...? Pokud je tam nedám, jak se to projeví?

2/ I když zvolím kompletní instal, nikde nemohu najít, jak donutit monitor neblikat. Standartní cesta: Pravý clik-Plocha/vlastnosti/.....a td je sice možná ale po restartu to stejně nejede jak má /na obn.frekv. 100/...

Moc děkuji za radu.
M
Delam to takto:
-pokud nechces nic nastavovat, stači "ATI Display Driver"
-pro pouzivani TV karty ATI nebo VIVO funkce na grafice instaluj i "WDM Integrated Drivers"
-pokud chces nastavovat nektere parametry grafiky urcite instaluj "Catalyst Control Center" nebo ATI Tray Tools. Pres oba programy lze myslím nastavit tvuj druhy problem.
Kessara
Nováček
Nováček

Vadná ?

Příspěvek od Kessara »

Ahoj. Mám X1900GT od Sapphire a vyskytl se takovej problém. Ve hře World of Warcraft mi problikávají textury, ne všechny, vždy jen některá obvykle na vzdálenějších objektech nebo na různých místech problikávají malé čtverečky. Dal bych sem screen ale nejde to zrovna dobře printnout. Problém je že v jiných hrách (Mafia, Doom3) a 3D markách se chová korektně a podobné artefakty se tam neoběvují. Artifact tester v Ati tray tools ale cca každé 2-5 vteřin artefakty detekuje i když nejsou zjevné na obrazu. Je možné že je to akorát problém ovladačů, případně nějakého nastavení nebo je grafika vadná ale v některých věcech se to neprojevuje nebo to je velmi špatně patrné? Grafika taktovaná není, teplota ve 2D režimu 50 C ve 3D max 60 C. Nemáte nějakej tip co by to mohlo dělat v ovladačích případně nějakou hru/aplikaci kde by byly případné artefakty dobře viditelné? WoW hraju docela dost a to občasné blikání docela rozptyluje. :(
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

zkusil jsem tuhle věc-
mám HIS X1900GT první revize a zkusil jsem ji podvoltovat a podtaktovat:
vysledek je:
frekvence - GPU 200Mhz, Mem 200Mhz
voltage - VGPU 0.92V, MVDDC 1.785V, MVDDQ 1.785V, VDDCI 1.135V

vse nastavovano pomoci ATITool 0.25Beta16

podle měřáku se snížila spotřeba o 11W ve woknech, coz je myslim good a je to to proc jsem to zkusil. Ale otazka lze to takhle bezpecne provozovat?
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Uprime prave kvuli 11W se na to kazdej vysere. :)
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“