Co si mam koupit 19 nebo 17 poradte pls
Moderátor: maXXmilian
- stalingrad
- Nováček

-
Co si mam koupit 19 nebo 17 poradte pls
mam takovy problem nemuzu se rozhodnout jestli si koupit 17 nebo 19 LCD monitor chci to hlavne na hry a stejnak hry hraji vetsinou na rozliseni 1024*768 protoze mam trosku starsi kartu 6600GT
A kdyz 19 tak sirokouhly???
- Stano K.
- Středně pokročilý

Re: Co si mam koupit 19 nebo 17 poradte pls
- jo jasne 19 wide je to vetsi ak len troch pracujes na compe tak sam spoznas tu "velku" vyhodustalingrad píše:mam takovy problem nemuzu se rozhodnout jestli si koupit 17 nebo 19 LCD monitor chci to hlavne na hry a stejnak hry hraji vetsinou na rozliseni 1024*768 protoze mam trosku starsi kartu 6600GT
- o hrach nemaj obavu
- stalingrad
- Nováček

-
nevim ale treba moje oblibena hra pro evo soccer6 nepodporuje.sTano11 píše:- jo jasne 19 wide je to vetsi ak len troch pracujes na compe tak sam spoznas tu "velku" vyhodustalingrad píše:mam takovy problem nemuzu se rozhodnout jestli si koupit 17 nebo 19 LCD monitor chci to hlavne na hry a stejnak hry hraji vetsinou na rozliseni 1024*768 protoze mam trosku starsi kartu 6600GT
- o hrach nemaj obavu
- Stano K.
- Středně pokročilý

mislis rozlisenie wide?stalingrad píše:nevim ale treba moje oblibena hra pro evo soccer6 nepodporuje.
ak hej tak mi ver
egzistuje k hram patch alebo sa da editovat niaky subor (zvicajne ini) a tam si mozes hodit ten 1440x900 napriklad
aj tuna fora sa otom pisalo akurat som linej to hladat
- Antonín Chromý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nesouhlas
Dovolím si nesouhlasit s názorem na 19" WIDE. Podle mě to je absolutně k ničemu - 1440x900 - na čtení webu, práci ve wordu atd. je ta výška prostě malá. WIDE má smysl až od 20" i když i tam je to pro mě na hraně.
Co se týče hraní 1024x768 tak to je trošku problém. 17" a 19" klasické monitory mají poměr stran 5:4 a 1024x768 je 4:3 což bude ve výsledku znamenat jednu z možností:
1) obraz se roztáhne na celou plochu monitoru = lehká deformace, kruh nebude kruh ale mírný ovál atd.
2) nejsem si jistý u ati, ale nvidia má v ovladačích možnost nastavit aby nedocházelo k přepočítávání obrazu a 1024x768 bude zobrazeno v poměru 4:3 což znamená že nahoře a dole obrazu budou černé pruhy
3) přepočítání obrazu na celou plochu lze vypnout přímo v menu monitoru a výsledek je stejný jako v případě 2)
Co se týče nákupu LCD 17" versus 19" - obě velikosti obrazovek zobrazí stejný počet bodů 1280x1024, ale v případě 19" je velikost bodů větší, protože vyplňují větší plochu. To ale také znamená poněkud "hrubší" obraz. Osobně si myslím, že 17" je málo. Takže moje doporučení pro tebe zní 19" klasická 5:4 (žádný WIDE).
Co se týče hraní 1024x768 tak to je trošku problém. 17" a 19" klasické monitory mají poměr stran 5:4 a 1024x768 je 4:3 což bude ve výsledku znamenat jednu z možností:
1) obraz se roztáhne na celou plochu monitoru = lehká deformace, kruh nebude kruh ale mírný ovál atd.
2) nejsem si jistý u ati, ale nvidia má v ovladačích možnost nastavit aby nedocházelo k přepočítávání obrazu a 1024x768 bude zobrazeno v poměru 4:3 což znamená že nahoře a dole obrazu budou černé pruhy
3) přepočítání obrazu na celou plochu lze vypnout přímo v menu monitoru a výsledek je stejný jako v případě 2)
Co se týče nákupu LCD 17" versus 19" - obě velikosti obrazovek zobrazí stejný počet bodů 1280x1024, ale v případě 19" je velikost bodů větší, protože vyplňují větší plochu. To ale také znamená poněkud "hrubší" obraz. Osobně si myslím, že 17" je málo. Takže moje doporučení pro tebe zní 19" klasická 5:4 (žádný WIDE).
- stalingrad
- Nováček

-
Re: Nesouhlas
takze nebude obraz nak hodne na oko defotmovany nebo o dost horsi na 19"Antonín Chromý píše:Dovolím si nesouhlasit s názorem na 19" WIDE. Podle mě to je absolutně k ničemu - 1440x900 - na čtení webu, práci ve wordu atd. je ta výška prostě malá. WIDE má smysl až od 20" i když i tam je to pro mě na hraně.
- Antonín Chromý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Nesouhlas
No deformovaný bude stejně - 4:3 roztáhnuté na 5:4 bude deformované naprosto stejně jak na 17" tak na 19". Nicméně není to zase tak moc zásadní, respektive záleží na tobě jak jsi náročný. Nejlepší to někde vyzkoušet nebo se aspoň podívat.stalingrad píše:takze nebude obraz nak hodne na oko defotmovany nebo o dost horsi na 19"
Na 19" je pouze větší velikost bodu, takže je obraz "jakoby" hrubší v porovnání se 17". Ovšem mě osobně se líbí více než ty "ďubky" na 17"
Nevím co víc ti k tomu říct - monitor je na koukání, takže je třeba ho jít prvně někam okouknout
- MaTTo S
- Začátečník

-
Pred tromi dnami som kupoval LCD monitor a mal som moznost za rovnaku cenu 19-tku normalnu alebo WIDE , a tu WIDE som videl na invexe a aj som si to vyskusal a niako mi nesedia WIDE monitory na PC . Tak ja som si vybral nakonec PHILIPS 190S normalny nie wide , a som maximalne spokojny . Normalne hravam NFS CARBON 1024x768 pretoze tiez mam 6600GT , a obraz mam uplne normalny na celej obrazovke a ziadna deformacia nieje viditelna takze toho by som sa moc nebal .. a s tymi vecsimi bodmi nieje to viditelne okom -- kamarat ma 17 a ja teraz 19 a ziadny rozdiel v obraze samotnom zeby tam jednotlive pixely boli videt alebo tak .
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Think service engineer .
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
19" widestalingrad píše:mam takovy problem nemuzu se rozhodnout jestli si koupit 17 nebo 19 LCD monitor chci to hlavne na hry a stejnak hry hraji vetsinou na rozliseni 1024*768 protoze mam trosku starsi kartu 6600GT
- stalingrad
- Nováček

-
monitor co vy na to?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41474
ma dobrou odezvu kontrast taky slusny no proste pomer cena vykon je supr.
ma dobrou odezvu kontrast taky slusny no proste pomer cena vykon je supr.
- Lukke
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele: