Změna rozlišení -> není signál

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
jenda.69
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Změna rozlišení -> není signál

Příspěvek od jenda.69 »

Co mam dělat, když mi monitor napíše "Není signál" a vypne se pokaždý když chci dát jiný rozlišení, než jsou ty při bootování windows? Když nastavim třeba 640x480/75Hz, tak se už vypne, na 640x480/60Hz je v pohodě.. Na 1280x1024 (nativní u mýho LCD) můžu zapomenout už uplně. To to napíše to samý. Píše to na obou monitorech (CRT a LCD, výstupy VGA a DVI) a i ve Win i v linuxu.. Čím to je? Mám celkem pochyby, že to bude ovladačema :(

Omlouvám se, jestli to tu už bylo, nehledal jsem, protože to rozlišení je děs a navíc se všechno vykresluje strašně pomalu (jsem v XP s módem "spustit v režimu VGA")

Doufám, že všechno chybějící info mam v podpisu. Díky za každou radu.
//imho je to grafikou, teď jsem tam hodil stařičkou Rivu tnt2 M64 a ta valí bez nejmenších problémů... :?
MB: Gigabyte EP45-DS3; CPU: Intel Pentium Dual-Core E5200 (2,5GHz -> 3GHz); RAM: A-data 2x2 GB DDR2; GPU: Gainward Bliss 9800GTX+ 512MB; Zvuk: Creative SB X-Fi Xtreme Audio; Case: Thermaltake WingRS; PSU: Corsair VX550W;
Monitor: Samsung T240 (24" 16:10 LCD);
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

tak odstraň imho a problém je vyřešenej :) Ale divný je že zrovna rozlišení při kterém bootuje win to zvládá ...
jenda.69
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jenda.69 »

No když spustim XP v režimu VGA (nastavuje se to F8 při bootování) tak mi XP v pohodě najedou, ale jakmile hodim jiný rozlišení než to 640x480/60Hz tak se to vypne.. Jináč tu kartu jsem vyndal, dal jsem tam tu rivu a asi za hodinku jsem tam zase vrátil svojí grafiku a už zase jede v pohodě... :) Ale mám pocit, že jí stejně budu muset brzo poslat na reklamaci.. Těch problémů s ní je čim dál víc...
MB: Gigabyte EP45-DS3; CPU: Intel Pentium Dual-Core E5200 (2,5GHz -> 3GHz); RAM: A-data 2x2 GB DDR2; GPU: Gainward Bliss 9800GTX+ 512MB; Zvuk: Creative SB X-Fi Xtreme Audio; Case: Thermaltake WingRS; PSU: Corsair VX550W;
Monitor: Samsung T240 (24" 16:10 LCD);
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“