poradit-chlazení venkovním vzduchem
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- neuro
- Nováček

-
poradit-chlazení venkovním vzduchem
mám takový nápad s chlazením přímo z okna že by se natáhla hadička a připevnila se šikovně
(udělat takový trychtýř) k větráku aby ten studený vzduch nasával do kompu (a samo že už ohřátý mi vysávají 2 větráky vzadu...jinak bylo by to z boku)
Problém je že mám strach aby v tom nebyla vlhkost tak jestli by šlo něco vymyslet? (nějaký filtr třeba?)
Díky a snad mě zase někdo nezdupe...
(udělat takový trychtýř) k větráku aby ten studený vzduch nasával do kompu (a samo že už ohřátý mi vysávají 2 větráky vzadu...jinak bylo by to z boku)
Problém je že mám strach aby v tom nebyla vlhkost tak jestli by šlo něco vymyslet? (nějaký filtr třeba?)
Díky a snad mě zase někdo nezdupe...
Celeron CPU 2.53GHz + Primecooler PC-HC5+ Alcu,RAM 768MB,RADEON 9600,HDD 40GB,Logitech X-530 5.1
- Vivec
- Středně pokročilý

1. "hadičkou" to jen tak nepůjde, na to bys potřeboval rouru nejlíp
s průměrem větráku jinak to nemá smysl
2. teplota v zimě se nebude líbit např. diskům, těm svědčí teplota kolem 30°C, to samý větráky, rychle pak odcházejí ložiska
imho pochybuju že by ti vyhovovalo vhánět v zimě do domu ledovej vzduch větrákama, teda pokud bys ten zvduch neodváděl zas ven
s průměrem větráku jinak to nemá smysl
2. teplota v zimě se nebude líbit např. diskům, těm svědčí teplota kolem 30°C, to samý větráky, rychle pak odcházejí ložiska
imho pochybuju že by ti vyhovovalo vhánět v zimě do domu ledovej vzduch větrákama, teda pokud bys ten zvduch neodváděl zas ven
- neuro
- Nováček

-
taky pravda ale ty celerony D dost žhaví .. koupil jsem si chladič nedávno na procesor a teplota je při norm. chodu kolem 38-42 ale jak hraju tak to hned jde přes 50 (dřív bez toho chladiče šlo až k 65 a to se mi už komp sám resetoval)...takže by si myslím šel ven zezadu relativně vlažný vzduch...
... jinak jsem uvažoval využít díru(na anténu) v okně právě na tu hadičku....
..ale jak píšeš že by to bylo málo platné s takovým malým průměrem tak to teda padá..
Škoda
... jinak jsem uvažoval využít díru(na anténu) v okně právě na tu hadičku....
..ale jak píšeš že by to bylo málo platné s takovým malým průměrem tak to teda padá..
Škoda
Celeron CPU 2.53GHz + Primecooler PC-HC5+ Alcu,RAM 768MB,RADEON 9600,HDD 40GB,Logitech X-530 5.1
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
ja uz neco podobnyho zkousel na P4 2.4GHz NW a moji bejvali 80GB WD se to nelibilo natolik, ze byla strasne pomala a sekala se, kdyby byl disk v nejakym Booleru bez vetraku (aby to fungovalo do urcity miry jako izolant, bylo by to supr) jinak su¨per jsou roury z okapu...
// samozrejme se to disku nelibilo v zime (venku bylo jen asi -2)
// samozrejme se to disku nelibilo v zime (venku bylo jen asi -2)
- neuro
- Nováček

-
a možná třeba ještě udělat podobný trychtýř z druhé strany přímo na procák by to byl takový "super vháněč" i právě s tím malým průměrem hadičky že by nedošlo i k nějakému přechlazení aby to nevadilo disku
- neuro
- Nováček

-
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
- m.Pták
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
taky me to napadlo,ale ja bych pouzil takovy ty plastovy roury co maj v kzadym baumaxu...
CPU: Intel P4 3.06 Ghz COOLER: Thermalright XP-120 GPU: Nvidia NX6600GT MSI 128Mb GDDR3 COOLER: Zalman VF700 Cu MB: Intel D865PERL RAM: PQI 2x 512Mb DDR HDD: 2x Seagate Barracuda IV 40Gb AUDIO: Creative Audigy 4 PRO TV: WinFast TV2000XP HEADPHONES: Pioneer SE-M350 PSU: Eurocase 350W
- Woyta
- Středně pokročilý

Jediny co by slo protahnout malou diro a melo smysl je voda s nemrznouci smesi.
To bych osobne neriskoval. Maximalne bych dal radiator mezi okna (kdo ma moznost) Tam jsou teploty nizzsi nez pokojove a zaroven nad 0.
To bych osobne neriskoval. Maximalne bych dal radiator mezi okna (kdo ma moznost) Tam jsou teploty nizzsi nez pokojove a zaroven nad 0.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)