Výběr zvukové karty a reproduktorů

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Sony.OK
Nováček
Nováček

Výběr zvukové karty a reproduktorů

Příspěvek od Sony.OK »

Zdravim, jelikož mám hodně staré reproduktory a zvuk z nich není zrovna nejkvalitnější a mám i celkem starou základní desku tak bych si chtěl koupit nové reproduktory a zvukovu kartu. Jaký je rozdíl mezi 5.1 6.1 a 7.1 v kvalitě?? Na kartu sem se dival na czechcomputer.cz na 5.1 ale je tam jen jedna a v 7.1 sekci je jich už moc a nevím kterou si vybrat, jestli tu 5.1 nebo 7.1, stejně tak s reprákama ty chci kvalitní a aby byly designovně na úrovni aby to v pokoji nestrašilo. Chci to do pokoje, žadné velké místnosti to ozvučovat nebude. Prosím doporučte mi nějakou tu kartu a repráky, Stačí ta 5.1 karta??

Na karty sem se dival na tyhle 2:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36479
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33630

Na repráky tady tyto:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33803

Stačí ta 5.1 karta nebo si mám radši vzít 7.1?? A je lepší investovat víc do karty nebo do repráků?? Ještě si budu v nejbližší budoucnosti kupovat nový procesor a základku, to by ale an to němělo mít vliv. díky.

Jo ještě to 5.1 znamená 5 satelitů a 1 subwoofer, 7.1 7 satelitů 1 subwoofer atd.?? Díky moc za rady...
Naposledy upravil(a) Sony.OK dne sob 25. lis 2006, 17:25, celkem upraveno 1 x.
MB Shuttle AK32L CPU AMD Duron 1100MHz (11x100MHz) POWER Maxpower 500W RAM 2x 256MB SDR 133MHz VGA ATI Radeon 9600Pro 128MB AGP HDD Western Digital 40GB SATA + Western Digital 80GB SATA DVD-ROM Hitachi-LG DVD+/-RW/-RAM FDD Microsoft FW FireWire IEEE 1394 PCI CASE Thermaltake Swing VB6000BWS - Middletower MOUSE Memorex MXH4000 KEYBOARD Genius KB-21e Scroll DISPLAY Proview 17' CRT REPRO 2.0 Kinyo HEADSET Stereo GemBird PRINT HP Deskjet 3745 MODEM Scientific Atlanta
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Ano, 5.1 znamená 5 repro + subwoofer, atd.

Zvukovky jsi vybral dobře. Teď je důležité, na co tu zvukovku chceš. Na hudbu je lepší M-Audio, ale pokud chceš poslouchat hudbu, dívat se na filmy a hrát hry, tak vem spíš Creative.

A u těch repro... nejsou nejhorší, ale najdou se i mnohem lepší. Záleží dost na tom, kolik můžeš investovat.
krondol
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krondol »

Zvukovky jsou OK. Me by hlavne zajimalo v jake cenove kategorii si ty repraky predstavujes a co presne hodlas s tim zvukem prevazne delat (hry, hudba, filmy .....)?
Barton 2500+ (2.2GHz, 11/200, 1,65 V)+thermaltake//ASUS A7V880//2x512 Kingston HyperX//ATI X1600Pro+Zalman VF900//ATA Hitachi 120GB//Fortron 350W//SB X-Fi, sound: zesik: Pioneer A-302r//repro: AQ Kentaur 611//sluchadla: KOSS 3AA
Sony.OK
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sony.OK »

Zatím převážně hudbu, ale do budoucnosti i filmy a hry (nemám zrovna výkoný PC tak mi filmy nejdou uplně plynule a hry taky ty nejnovější nejdou), ikdyž hudba bude většina využití, nechci zanedbat hry a filmy.
No, investovat, nepotřebuju supervýkon ani megakvalitu na diskotéky, ale dohromady těch kolem těch 5-7 tisíc určitě. Studuju na střední Počítačové systémy se zaměřením na Hardware, takže počítám s upgradem PC na vyšší výkon :) Začal jsem trochu bez myšlení grafickou kartou, jak si budu kupovat novou MB budu muset vyměnit i grafiku, protže sem si ji koupil pro slot AGP. Dál mám novou skříň, mechaniku, disky, zdroj a RAMky. K základně se pořád nemůžu dopracovat protože je to trochu větší investice i procesorem a grafikou. Teď se si vybral zvuk, to abyste měli představu kam se chci dopracovat, tak podle toho sem vybíral abych neměnil zase repráky za 2 roky...

Na te 5.1 zvukovce je nějak moc zdířek, k čemu to všechno je?? Aby nebyli problémy se 7.1 kartou a 5.1 reprákama.
Naposledy upravil(a) Sony.OK dne sob 25. lis 2006, 17:25, celkem upraveno 1 x.
MB Shuttle AK32L CPU AMD Duron 1100MHz (11x100MHz) POWER Maxpower 500W RAM 2x 256MB SDR 133MHz VGA ATI Radeon 9600Pro 128MB AGP HDD Western Digital 40GB SATA + Western Digital 80GB SATA DVD-ROM Hitachi-LG DVD+/-RW/-RAM FDD Microsoft FW FireWire IEEE 1394 PCI CASE Thermaltake Swing VB6000BWS - Middletower MOUSE Memorex MXH4000 KEYBOARD Genius KB-21e Scroll DISPLAY Proview 17' CRT REPRO 2.0 Kinyo HEADSET Stereo GemBird PRINT HP Deskjet 3745 MODEM Scientific Atlanta
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

S tím problém není - v ovladačích zvukovky si pak jen nastavíš, jaké repro používáš a ona pouští zvuk jen do těch repráků, které jsi nastavil. Navíc lepší 7.1 zvukovka, než třeba 5.1 a pak by jsi třeba zatoužil po 7.1 reprech a nebylo by je kam zastrčit.
Těch 5-7 tisíc myslíš jako za komplet - zvukovka + repra?
Repra bych vzal tyto: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33804
Zvukovka: http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?zbo=36059 - je tam o dost levnější.
Přesáhneš teda asi o 400, ale s tím, že máš na dalších pár let vystaráno.
krondol
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krondol »

At uz si vyberese tu Creative nebo M-Audio ani s jednou urcite neudelas chybu! Pokud budes poslouchat prevazne hudbu sahl bych preci jenom po te M-Audio (taky usetris litr:-)). Ale jak rikam rozdily tam zadne nebudou zvlastne na tom druhu repracich ktere hodlas zakoupit. Pokud chces trochu usetrit myslim ze tyhle repraky http://www.svethardware.cz/art_doc-C94C ... 8C635.html by ti urcite uplne stacily. Jinak ty co doporucuje F1l1p budou jiste OK.

Jinak sam mam tu X-fi a jenom abys vedel tak FEAR 2 jsem hral ve sluchatkach a musim rict ze herni zazitek to byl perfektni. S touhle zvukovkou az ji budes mit dostane vetsina her uplne novy rozmer. Dostane to proste stavu.
Barton 2500+ (2.2GHz, 11/200, 1,65 V)+thermaltake//ASUS A7V880//2x512 Kingston HyperX//ATI X1600Pro+Zalman VF900//ATA Hitachi 120GB//Fortron 350W//SB X-Fi, sound: zesik: Pioneer A-302r//repro: AQ Kentaur 611//sluchadla: KOSS 3AA
Sony.OK
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sony.OK »

Jo myslel jsem dohromady kartu + repro do těch 7.000, kartu už sem si teda vybral, beru tu Creative Labs X-Fi Xtreme Music, na alfacomp.cz je pod Creative Sound Blast. X-Fi Xtreme Music, nemáte někdo zkušenosti s tím alfacomp.cz?? Všechno sem zatím kupoval na czechcomputer.cz. A ty repro cos doporučil, jsou to teda skvělí repro ale není to zbyteční takový výkon a nejsou to repro pro hry??
Naposledy upravil(a) Sony.OK dne sob 25. lis 2006, 17:26, celkem upraveno 1 x.
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Ten Alfacomp jsem tam dal schválně - našel jsem ji ještě o trochu levněji, ale s Alfacompem mám zkušenosti, takže můžu jen doporučit.
No, výkon bude určitě vyšší, než potřebuješ, ale s tím nic moc neuděláš. Všechny kvalitnější repra mají vyšší výkon. A ano, tyhle repra jsou dělané především na hraní a sledování filmů, ale i pro reprodukci hudby jsou dobré. Určitě budeš spokojený.
Ještě jedna alternativa repro: http://www.pixmania.cz/cz/cz/175487/art ... itag=10561 - mají je tam v akci.
Sony.OK
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sony.OK »

OK tak karta je vyřešená díky za tip na obchod, s těmi repro, dám na tebe a koupim ty cos mi psal, aspon budu mít komplet od Creative :) jen mě trochu zarazilo ten pod titul ProGamer, přeci jen to na hry moc využívat moc nebudu :) .

to Krondol: no já mám ted staré tak 5 let 2.0 repro, jsou už trochu omlácení, chrastí v nich a při hraní nahlas to trochu praská, takže nový rozměr dostanu téměř s čímkoliv :-D No ale kdybych chtěl ušetřit tak bych si koupil tu M-Audio a repráky Creative Labs Inspire T6060 5.1. Proto sem se ptal abych je měl fakt kvalitní do dlouhé budoucnosti :D A budu si je kupovat až tam za 2-3 měsíce až budu mít prachy :?

No, díky moc oběma za rady, moc ste mi pomohli :)
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Tak ty repra bych vzal určitě radši ty Logitechy,jednak jsou o nějakou kačku levnější a za druhé si myslím,že i kvalitnější.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
Sony.OK
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sony.OK »

NobodyLovesMe píše:Tak ty repra bych vzal určitě radši ty Logitechy,jednak jsou o nějakou kačku levnější a za druhé si myslím,že i kvalitnější.
To asi jo, na czechcomputer.cz stoji 6500 kč, tady jsou sice o 2 tisice levnější ale zase o tomto obchodu sem ještě neslyšel a nevim jestli to není nějaký neodborný obchod, aby ty repráky nedošli poškrábané použité v provizorním balení, nemáte ještě s tímto obchdoem zkušenosti?? a budu si to kupovat až za 2 měsíce takže to už možná tu akci mít nebudou
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Sony.OK píše:
To asi jo, na czechcomputer.cz stoji 6500 kč, tady jsou sice o 2 tisice levnější ale zase o tomto obchodu sem ještě neslyšel a nevim jestli to není nějaký neodborný obchod, aby ty repráky nedošli poškrábané použité v provizorním balení, nemáte ještě s tímto obchdoem zkušenosti?? a budu si to kupovat až za 2 měsíce takže to už možná tu akci mít nebudou
Sežeň kačky a třeba si půjč,protože potom bys mohl litovat.Na pixmanii jsem nikdy nic nekupoval,ale jako zákazník máš svá práva a můžeš zboží vrátit.Nějakou dobu jsem byl ve skladě s výpočetní technikou,tak vím,jak se s tím zbožím kolikrát zachází.každé nakupování na netu má své riziko.
luikas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od luikas »

jestli jsou ty tvoje hodne stare reproduktory jeste nejaky Tesly, tak budes ze zvuku toho co si chces koupit asi dost zklamanej
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

luikas píše:jestli jsou ty tvoje hodne stare reproduktory jeste nejaky Tesly, tak budes ze zvuku toho co si chces koupit asi dost zklamanej
má 2.0 kynio,stačí se podívat do podpisu
krondol
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krondol »

Myslim ze jsi vybral dobre a ze zvuku budes urcite nadsenej nedej boze ze te to posadi na pr..... Nicmene nedoporucuji chodit poslechnout si neco lepsiho do nejakeho hifi studia nebo budes brzy kupovat nove:-). At ti dlouho a dobre slouzi a v noci neber ohledy na sousedy :-).
Sony.OK
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sony.OK »

luikas píše:jestli jsou ty tvoje hodne stare reproduktory jeste nejaky Tesly, tak budes ze zvuku toho co si chces koupit asi dost zklamanej
proč zklamanej?? snad by to měl být kvalitnější zvuk ne??

NobodyLovesMe píše:
Sony.OK píše:
Sežeň kačky a třeba si půjč,protože potom bys mohl litovat.Na pixmanii jsem nikdy nic nekupoval,ale jako zákazník máš svá práva a můžeš zboží vrátit.Nějakou dobu jsem byl ve skladě s výpočetní technikou,tak vím,jak se s tím zbožím kolikrát zachází.každé nakupování na netu má své riziko.
ono se to řekne sehnat prachy, musel bys mi půjčit ty :-D jinak dřív jak za 3 měsíce to neseženu, brigádu v zimě a při škole nechci

krondol píše:Myslim ze jsi vybral dobre a ze zvuku budes urcite nadsenej nedej boze ze te to posadi na pr..... Nicmene nedoporucuji chodit poslechnout si neco lepsiho do nejakeho hifi studia nebo budes brzy kupovat nove:-). At ti dlouho a dobre slouzi a v noci neber ohledy na sousedy :-).
neboj, sousedy mám z obou stran babky nějaké cizí tak je trochu naseru :D ono nepotřebuju uplně nejlepší zvuk co se dá sehnat s nejvyšším výkonem, stačí mi do pokoju kvalitní zvuk na hudbu, sem tam hry a filmy takže nepotřebuju 7.1 repro za 15000 s výkonem 1500W, zesilozače a zvukovku za 7000,- :twisted:
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

kartu vem tuhle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40058
je to OEM verze, bez CD s ovladaci, jen karta, ale ovladace si stahnes z netu a oproti klasicke X-fi, kteoru jsi tady postoval usetris 800 Kc, ktere muzes investovat do repraku.
//edit: i kdyz co jsem procital v diskuzich, tak nekdo k te karte mel CD s ovladaci, nekdo zase ne, ale tak neni problem si ovladace stahnout z netu.
Sony.OK
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sony.OK »

jessie.james píše:kartu vem tuhle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40058
je to OEM verze, bez CD s ovladaci, jen karta, ale ovladace si stahnes z netu a oproti klasicke X-fi, kteoru jsi tady postoval usetris 800 Kc, ktere muzes investovat do repraku.
//edit: i kdyz co jsem procital v diskuzich, tak nekdo k te karte mel CD s ovladaci, nekdo zase ne, ale tak neni problem si ovladace stahnout z netu.
Jojo díval sem se na ni a taky sem četl diskuzi pod ní, ale nevim nějak se mi to nelíbí nezdá, ale dík za tip, ještě uvidím...
X-Spidy-X
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-Spidy-X »

1. Moc pekne karty....
2. Sptna sekce :x Rekl bych tak: "Rady a doporuceni s vyberem komponent!
3. A este (ale to je muj nazor - nechci stourat, takze tomu neprikladej velkej vyznam) nechapu jak nekdo ce dat do zvuku 7000 litru...
Sony.OK
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sony.OK »

X-Spidy-X píše:1. Moc pekne karty....
2. Sptna sekce :x Rekl bych tak: "Rady a doporuceni s vyberem komponent!
3. A este (ale to je muj nazor - nechci stourat, takze tomu neprikladej velkej vyznam) nechapu jak nekdo ce dat do zvuku 7000 litru...
1. Dík
2. Zařadil jsem to sem, protže je větší předpoklad že se v této sekci bude pochybovat víc lidí se znalostmi zvukových komponent.
3. "7000 litrů" = "7 milionů" a to do toho fakt vrážet nebudu :lol: těch 7 tisíc mi stačí, ale abych řekl pravdu, to já taky nechápu, ještě si to rozmyslím, ale když si ted koupim kvalitní bedny se zvukovkou tak mám an pěkných pár let vystaráno...
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“