Kvalita Labelflash médií

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Kvalita Labelflash médií

Příspěvek od hanz »

Ahoj, na základě nedávného úspěšného crossflashingu svého NECa 4550A na 4551A jsem se začal zajímat samozřejmě i o média, na které se dá "kreslit". Prozatím jsem našel jen jedny a to tyto
Opravte mě, jestli nyní existují ještě nějaká jiná...
S tím mě samozřejmě začalo zajímat, jak jsou na tom tato média co se kvality týká. No a tak jsem jedno vypálil (8x) a výsledek je takovýto:
Obrázek
Což jestli se nepletu, tak není příliš veliká krása.... A tak jsem to porovnal s jiným médiem zn. Verbatim, který byl vypálen na té samé mechanice (teda tehdy to byl ještě 4550A) také rychlostí 8x s takovýmto výsledkem...
Obrázek
Což mi přijde jako již zaznamenatelný rozdíl....
Takže se obávám, jestli ona RITEK média zabalená do obalu FUJIFILM nejsou přecijen trošku "nic moc". Nebo jakej je je váš názor?

Sice trošku OT, ale přidám jsem ještě jeden obrázek, také média Verbatim, které bylo ovšem páleno na LG GSA-4163B.... no docela zděšení. Ještě že už 4163B nemám....
Obrázek

Dopustím se ještě jednoho OT - omlouvám se. Ale teď jsem zkusil na základě poměrně vysokého počtu chyb, hlavně tedy PI errors, projet lisovéné AudioCD v NEC-4551A a výsledek mě dost překvapil. Je možné, že jsou lisovaná média tak špatná, nebo NEC fakt tak blbě čte...... Čím to je? Posuďte sami.....
Obrázek
Naposledy upravil(a) hanz dne ned 12. úno 2006, 22:32, celkem upraveno 3 x.
sonoluca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sonoluca »

já bych z těch čisel co lezou z NECů moc závěrů nevyvozoval. to že jediný dostupný LF média vyrábí RITEK :evil: je velký mínus právě pro LF oproti LS

//Bathory: veliké obrázky rozhazující stránku jsem převedl na odkazy...
BenQ DW1640 BSLB
Pioneer DVR-112 1.22
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

Také se domnívám, že NEC nebude pro měření kvality médií ten nejlepší kandidát (ale jinou DVD vypalovačku nemám a tak to nemůžu na ničem jiném zkoušet).
Mohl by tedy někdo, kdo též vlastní NEC 4550/1A něco vypálit na ony LF média RIEK a poté to v nějaké důvěryhodnější mechanice zkontrolovat?
Musíme holt věřit, že se snad další výrobci (jako např. Verbatim) rozhoupou a udělají také nějaká LF média (nejen kvůli kvalitě, ale i ceně).

//2Bathory: tak jsem ty obrázky na začátku tohoto threadu dle Tvého přání předělal a nyní již doufám nebudou nikomu způsobovat nějaké neřešitelné problémy s vyobrazením....
sonoluca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sonoluca »

Mitsubishi Chemicals/Verbatim zatím neuvažuje, že by dělal i LF média
BenQ DW1640 BSLB
Pioneer DVR-112 1.22
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

sonoluca píše:já bych z těch čisel co lezou z NECů moc závěrů nevyvozoval. to že jediný dostupný LF média vyrábí RITEK :evil: je velký mínus právě pro LF oproti LS
Nehledě na to, že mechaniky NEC zpravidla svoje výsledky nadhodnocují. Podle mě je ten graf v naprostém pořádku. Je tam pár špiček, které by na nejspíš Lite-On v KProbe zaznamenal s mnohem menší hodnotou.
Bathory
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

No taky mi to přijde, že NEC těch chyb hlásí nějak příliš (a to i u lisovaného AudioCD). Proto bych byl rád, když by zkusil někdo něco vypálit na LF médium RITEK/FUJIFILM a pak to zkouknul v NECovi a pro porovnání třeba právě na Lite-Onu v KProbe...
sonoluca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sonoluca »

Nehledě na to, že mechaniky NEC zpravidla svoje výsledky nadhodnocují. Podle mě je ten graf v naprostém pořádku. Je tam pár špiček, které by na nejspíš Lite-On v KProbe zaznamenal s mnohem menší hodnotou.
něco podobnýho dělá i BenQ, ale z toho lezou přece jenom "přesnější" čísla v porovnání s K-Probe

hanz:
ještě 2 věci, pro ukládání screenshotů z CD/DVD Speed používej *png, obrázek je kvalitnější a má menší velikost
ad2, na CDfreaks se pro 8ECC (280/32) používá při scanování rychlost 5x
//edit: zapomněl jsem napsat u NECů
Naposledy upravil(a) sonoluca dne pon 13. úno 2006, 09:32, celkem upraveno 1 x.
BenQ DW1640 BSLB
Pioneer DVR-112 1.22
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Celosvětově se používá rychlost 4x, ovšem výjimky se najdou všude...
Bathory
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

2sonoluca: ad1 - viz. SZ, ad2: aha, no já většinou používám také 5x (ale měl jsem pocit, že když to provedu rychl. 1x, tak to bude přesnější). Ale zkusil jsem to i rychlostí "maximální" a výsledek byl víceméně obdobný....
Ale příště tedy použiju rychl. 5x.

2Bathory: to jsem nevěděl, ale mě většinou CD/DVD Speed nabízí stejně jen 1x, pak až 5x a dále.... takže 4x asi nedokážu (nebo nevím jak).

Přesto zkouším zopakovat svou výzvu na to, zda-li by nechtěl někdo RITEKy vypálené v NECu ozkoušet v jiné mechanice....
Prasathor
Nováček
Nováček

Příspěvek od Prasathor »

jak si tak pročítám diskuze o LF tak mě štve že jsem si nepořídil mechaniku s LS nějak jsem se o to prostě nezajímal myslel jsem že média se používají stejné :( a teď když u nás vidím nejlevnější média pro LF za 32kč ... dají se teda sehnat i nějaké levnější ?
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“