Maximální bezpečná teplota pro Core2Duo

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

radekhulan píše:Takto vypadá moje E6600 při minimální zátěži (cca 10%), při zátěži 100% vzroste na cca 65C. Mám tam Scythe Ninja Rev. B, nicméně přemýšlím o něčem, co bude chladit i komponenty kolem, NB a SB. Doporučíte?

Obrázek
muj "slabej" E6300 s vypnutym EISTem hreje 45C pri 3.4GHz@1.45V (Infinity) - zkus pretrit pastu, i kdyz u tebe se mi nezda, ze by bylo neco blbe zapojeny...dale ti doporucuju slepit tu plechovou nalepku ASUS z NB, teploty se hodne zlepsili...nejlepsi chladic pro C2D je asi Tt Big Typhoon, protoze kdyz jeste oblozis pasivama na graficke RAM tech Heat pipes co jsou od zakladny a das tam treba Xilence 68CFM, tak ti teploty klesnou az o 10C, nez kdyz je to bez tohodle modu...navic budes foukat i na prostor kolem patice, takze budes chladit i kondiky a mozna i mosfety...

jinak opravdu doporucuju Scythe Infinity, chladi oproti Scythe Katana-Cu opravdu vyborne cca o 10C lepsi teploty...
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

Scythe Ninja rev B. je top od této společnosti, nemyslím si, že by něco chladilo výrazně lépe:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41230

To už jsem spíše uvažoval o Thermalright SI-128, bude chladit i paměti a NB, na bočnici hodím pasivní windtunel:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40712
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Satiriasis »

Já mám Zalman CNPS7700Cu, kterej sice chladí krásne chipset i paměti a chystam se také udělat windtunel, jen se mi nelibí teploty v 100% vytížení viz obr. Hold jsem kapl na špatně nalepený IHS na C2D... Už jsem 3x předělával pastu, mam co nejtenčí rovnoměrnou vrtsvu (pasta je Artic Silver 5)
Obrázek
//edit: kdo by se chtěl podělit se zkušenostmi se sundaváním, případně leštěním CPU,tak jsem zalozil thread v Modifikace hardware
Naposledy upravil(a) Satiriasis dne ned 26. lis 2006, 18:33, celkem upraveno 1 x.
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Inf chladi podle jednoho thaiwanskyho testu (uz nevim kde to bylo) o 5C lepe v burnu, coz je "ta" kriticka hodnota
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Satiriasis píše:Hold jsem kapl na špatně nalepený IHS na C2D...
Přesně o tom to je :-(
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

radekhulan píše:
Satiriasis píše:Hold jsem kapl na špatně nalepený IHS na C2D...
Přesně o tom to je :-(
kolik do toho davas voltu??
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

h4__ píše:kolik do toho davas voltu??
3600Mhz (400x9) @ 1.450V, zkoušel jsem 3 různé pasty a 3x tedy přesadit chladič, a pokažné +/- 1C stejné.. Prostě v idle je to kolem 55C. Ale už jsem si na to zvyknul :)
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

1.45V v BIOSu, nebo REAL? protoze jestli je to hodnota nastavena BIOsem, tak je to hodne spatny a musim konstatovat ze jsi narazil na kurva spatnej kousek

//sry za sprosta slova, ale takhle je to snadnejsi na vyjadreni
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Já si myslim, že ty teploty co má Radek jsou úplně normální. 3600Mhz a 1.45v udělá sakra svý... A imho špatnej kousek... to je blbost-ba naopak ma velice dobrý kus- při 1,45v 3,6GHz zas tolik C2D nedá. Musíš brát v potaz, že má v bedně 4 gb paměti, 3x HDD a taky přetaktěnou 8800GTX,která uděla v bedně taky svý.. Zkus sundat kdyžtak bočnici a 100% vytížení CPU bez bočnice
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

vis u C2 architektury to neni o MHz pze MHz/W neni umernej - vic MHz neznamena vetsi teplo (E6300 def./1.3V - idle 35C, E6300def./1.5V - idle 44C), ale kdyz tam ma 1.45V, tak je 55C sakra hodne - za me mluvi zkusenost - fakt spatnej kus C2D

//pro doplneni - V/W = umera, MHz/W = neumera
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

No to neni pravda... Na frekvenci taky dost zalezi. Myslis ze doma C2D nemam?? E6300 1,86Ghz, 1,33v -46st v burnu, 2,8Ghz, 1,33v - 55st v burnu. Obojí testováno ve stejných podmínkách mimo case. Ve stejny cas. Mam s taktováním CPU taky dost zkusenosti a vim co napr. udela v bedne vymena GF2 za 9800Pro- tenkrat jsem se divil jakto ze mam na CPU v zatezi o 8st vic.. Nejvic samozrejme roste teplota se zmenou volt. CPU,ale s frekvenci taky a to ne zanedbatelne. Takze se uklidni a nevyskakuj tady ze z tebe mluvi zkusenost a ze mas urcite pravdu. A konec OT

//edit: ty malej chytráku ty si zajdi raději nejdřív pro občanku a pak tady vyskakuj. Mám v bedně 2x 120mm a 3x 80mm fany... A co to ma co dělat s mojí sestavou.. O tý se nebavíme a říkal jsem, že jsem to testoval venku mimo bednu. Tak se uklidni a ať ti rodiče příště místo PC koupí raději sčoty.
A ještě jedna věc proč bych si měl zajít k psychologovi? Víš vůbec kdo to je? Potíže s etikou máš ty,radím aby tě rodiče mín rozmazlovali a omezovali te v trávení času u PC,abys tu pořád všude nespamoval a nerozváděl OT, nechápu jak to vůbec můžou admini tolerovat
Naposledy upravil(a) Satiriasis dne ned 26. lis 2006, 19:16, celkem upraveno 3 x.
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Aby bylo jasno :-) Jsem s CPU spokojen, na 1.42V (reálně) dělá 3600, a v bedně je ona 8800GTX (teplomet), 3xHDD a další..

Obrázek

Jinak se tam chystám místo Scythe Ninja dát windtunel a Thermalright SI-128, pomůže to CPU, pamětem i desce..
Naposledy upravil(a) radekhulan dne ned 26. lis 2006, 19:07, celkem upraveno 2 x.
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

:-D byt tebou, zajdu si 1. k psychologovi a 2. do czc koupit nejakou CASE s 2x 120mm fanama jinak MHz ma temer nulovy vliv na teplotu CPU (samozrejme v pripade C2 architektury)

//tak to je opravdu az extremni teplota, i C2D E6300 na 1.55V a 3.5GHz topi mene (Scythe Katana-Cu)
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

no nechci tady flamerit, ale kazdej mate tak trochu pravdu, bez zvedani voltaze se teplota moc nezveda do prekroceni urcite mezni frekvence, od ni se zacne cpu vice zahrivat, jinak jakmile se zvedne voltaz, tak jde teplota hoodne nahoru,

ale stejne si myslim ze to je fpohode kousek a i teplota, musi se brat v potaz ze je to teplota jadra, ktera muze mit fpohode 85°C, jeste ze jadra prescott neumely merit teplotu z jadra, to by byly teploty kolem 80-100°C
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

to ja mam doma pujcenou na testy od mawy Ninju rev B2.
A vysledky jsou takovyhle ....

2400mhz default 39idle/53 burn
3200 mhz default 48idle/60 burn
3200mhz 1.45V 60idle/72burn
3600mhz default 53udle/64 burn
3600mhz 1.45V vubec nevim PC se ani nezapne......
+porovnani s boxem!
3200mhz default idle 65/80 burn......cpu se podtaktovava!

Vetsi takty a napeti jsem nezkousel pac to nemelo vubec smysl,pc se nezaplo!Zkousel jsem to na dvouch deskach Asus P5b,Giga DQ6.....vysledky uplne stejny.Teploty byli mereny v TAT pri 2x PRIME.¨
Chladic urcite blbe nasazenej nebyl,pritlak velmi dobrej a pasta byla dobre nanesena.....Tedka zni otazka jestli je spatna Ninja a jeji HP nevedou teplo,nebo je nekde jinde zakopanej pes....
Jinak pro predstavu s vodnim chlazenim mam lepsi teploty cca o 30-40 stupnu a to nepocitam ze jsem se s vzduchem nedostal vubec na svoje takty...

Ma nekdo nejaky vysvetleni ?
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

problem neni mezi stolem a zidli, nybrz mezi jaderm a IHS, to je jediny racionalsni reseni - resp. duvod
Naposledy upravil(a) h4__ dne ned 26. lis 2006, 20:31, celkem upraveno 1 x.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

hele dokud nekdo nevezme brusku a nevybrousi ihs, tak se pravdy nedobereme..... :evil:
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

ja myslim, ze to neni o vybrouseni IHS (teda je, ale jen z 1/3) z vrchu, ale je to o naprouseni zespod a o te paste mezi core a IHS
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

h4__ píše:ja myslim, ze to neni o vybrouseni IHS (teda je, ale jen z 1/3) z vrchu, ale je to o naprouseni zespod a o te paste mezi core a IHS
vsak ja taky myslel az na jadro... :wink:
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

:offtopic: doufam, ze je to vyzva pro prof.Highlanera :)
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“