Papirove tunely atd

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jcdenton12 »

[CZ]mike píše:
jcdenton12 píše:no ako tak citam tak ste ma moc nepotesili :sad:
chystam sa urobit tunel aby fan z pod HDD fukal na chipset chladeny zalman pasivom
bude zahnuty o 90° (jasne ze ne hrana ale nejako naoblo
mne by napriklad nevyhovovalo keby fukal zpredu dozadu lebo tam sa rusi airflow so zalmanom na VGA
myslite ze to bude nejaka velka strata ucinnosti ak urobim tunel so zakrutou???
davat fan naspod skrine je velice efektivni, ale priprav se ,ze kazdou nedeli budes muset vysavat i case :-D
sry blbo som sa vyjadril
nebude nasavat zospodu case ale bude v prednej stene pod poziciou na hdd
ako je v lepsich bednach 120mm inatke tak z neho tunel na chipset pasiv
...
riker
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riker »

Jak to tu tak procitam tak nevim..mam v case vpredu 1x80mm vetrak intake a vzadu 2x80mm vetraky outtake+zdroj a rikal jsem si ze bych si udelal windtunel z bocnice primo k CPU ale co tu skoro kazdej rika tak to moc dobrej napad asi neni co?
CPU: AMD Athlon 64 3500+ Venice 939 @ 2,6GHz MB: GIGABYTE GA-K8NMF-9 RAM: 512MB MB Kingston DDR400 CL2,5 VGA: Gigabyte Radeon X1600Pro Silentpipe II 256MB HDD: WD 80GB, Seagate 80GB Mechaniky:LG SuperMulti GSA-H10N Zdroj: KME PZ-500, 500W ATX-P4
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jcdenton12 »

riker píše:Jak to tu tak procitam tak nevim..mam v case vpredu 1x80mm vetrak intake a vzadu 2x80mm vetraky outtake+zdroj a rikal jsem si ze bych si udelal windtunel z bocnice primo k CPU ale co tu skoro kazdej rika tak to moc dobrej napad asi neni co?
vyzera to tak ze mas slusny flow v bedni aj ked su to iba 80mm fany ale tu asi fakt tunel nepomoze
minimalne by dost narusil flow
...
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Nejlepší průvan udělá systém,kdy intake a outtake jsou ve stejné výšce.
Tzn. že se namontuje do 5.25 pozice třeba tohle:
http://www.alza.cz/chladic-scythe-kama- ... d63648.htm
a doprostřed se hodí HDD na nějaký antivibrační rámeček a je hotovo.Sice to není zadarmo,ale průvan to zajistí ideální,lepší než,když je intake dole-tam tak maximálně zásobuje grafiku.Tunel je k ničemu.
WT
Nováček
Nováček

Příspěvek od WT »

ja mam tiez na skrinke tunel, ale je dost siroky takze okolo chladica mam mam medzeru 1-2 cm, mam P4 3000MHz so zakladnym chladicom, v nezatazenom stave ma okolo 45°C, takto s tunelom su otacky 1300rpm a ked som dal dole tunel a zapchal som dieru tak stupli na 1500rpm, takze si myslim ze to je dost ucinne, v zatazenom stave mam normalne 60°C, ked som pretaktoval na 3300MHz tak teplota stupla na 65°C, skusim tam nieco dat aby tam vobec nebola diera okolo a uvidime aka bude teplota, vzadu mam chladic s priemerom 12cm(samotny chladic, bez ramu), vpredu mam tiez nejaky asi 8cm ktory mi chladi disky, takze cirkulacia vzduchu tam je a predsa ten tunel pomohol
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Satiriasis »

Koukam ze tu převažují spíše skeptický názory na windtunel... Mam v bedne 1x120mm vent. vepredu a 2x 80mm v zadu + 120mm od zdroje a myslel jsem ze z toho 120mm vyvedu az k desce windtunelem vzduch a z bocnice na CPU taky jeden- mam Zalman CNPS7700Cu, tak tedy myslite ze je to zbytecne?
WT
Nováček
Nováček

Příspěvek od WT »

no, tak som to vyriesil pridanim ventilatora do tunela ktory ide na 5V, v nezatazenom stave klesli otacky z 1300 na 1200, pri pretaktovani na 3300MHz (10%) klesna teplota a 3°C,
lol ale bola haluz, ked som drzal v ruke ventilator, zapojil som ho na 12V, a hovorim si, super, vobec ho nepocut, polozim ho na bocnicu a zacne to hucak ako vysavac, pozeram :O , no dobre, tak takto to asi nepojde, tak som skusil 5V a tam je to uz v pohode, uplne nehlucny
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

Satiriasis píše:Koukam ze tu převažují spíše skeptický názory na windtunel... Mam v bedne 1x120mm vent. vepredu a 2x 80mm v zadu + 120mm od zdroje a myslel jsem ze z toho 120mm vyvedu az k desce windtunelem vzduch a z bocnice na CPU taky jeden- mam Zalman CNPS7700Cu, tak tedy myslite ze je to zbytecne?
ten skepticky nazor je vzhledem k dnesni dobe. pokud mas HP chladit vezoviteho typu, tak WT je zbytecny. pokud ovsem mas stale chladic boxoveho typu, nebo vejiroviteho typu, tak si tim pomuzes..... otazka je, jestli se vyplati rezat do skrine a jebat se s tim, nebo za 500,- koupit freezera :wink:
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

2all: lepsi je koupit freezera...zkousel jsem dnes udelat radoby windtunel na BOX od A64 3000+ sc.939, schvalne jsem ho taktnul na 2.0GHz pri 1.55V (MSI a winchester si nerozumej) a teplota byla bez WT v idle 35C a v burnu 52C - pro upresneni CASE Tt Soprano, oba 120mm Tt off, 92mm v bocnici on...fotak tu nemam, takze to nevyfotim :( - ted ta dulezita vec, c windtunelem z 92mm z bocnice se teploty zlepsili o "pouhe" 4C na 31C, mozna je to tim, ze jsem nemel zapojeny outtake ventilator (jen zdroj a GK) a kdyz jsem vyndal 92mm a nechal jsem pouze windtunel, tak jsou teploty uplne stejne

// sestava
MSI K8N Neo4 Platinum + Zalman ZM-NBF47
AMD Athlon 64 3000+ 219FSB -> 1.97GHz
2x256MB GeIL Ultra DualPACK DC
Sapphire Radeon X850XT + Arctic Cooling VGA Silencer 5 ATI rev. 2

v pondeli me dorazej novy 120mm Xilence Red Wingy, protoze ty stary maj uz pekne vyklouzany a hlucny loziska, tak pak postnu s tema in a outtake vetrakama...
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

h4__ píše:v pondeli me dorazej novy 120mm Xilence Red Wingy, protoze ty stary maj uz pekne vyklouzany a hlucny loziska, tak pak postnu s tema in a outtake vetrakama...
a co takhle silikonovy sprej... a jsou jako nove.... :wink:
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Jarynek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jarynek »

Musim souhlasit s Myomem. S box chladicem se to muze vyplatit. Ja to zkousel a teplota v burnu klesla cca o 8°C (1ks PETky+izolacka+5min prace :-D ). Na druhou stranu podstatne stoupne hlucnost. Ja mam v casu z boku diru - urcite bych do ni kvuli tunelu nerezal. Urcite je lepsi udelat v bedne poradny airflow.
Athlon II X4 630, Asus M4A78T-E, 4GB Patriot Viper DDR3 1600CL7, Powercolor HD4870@800Mhz, WD 640GB + Seagate 250GB, Fortron Epsilon 600W, LG GSA-H10N, Viscool CPU+GPU, HPPS, homemade HDD + radiators + expa
MSI GX600
Veterán IBM Thinkpad 240 10,6"
Dell D420
Compaq N400c
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“