foťák do 10 tisíc

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
Spider
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

foťák do 10 tisíc

Příspěvek od Spider »

Čau,
v digitálech se moc neorientuju, tak bych se chtěl zeptat, jaký digitál byste doporučili .. musím se vejít do 10 000kč - foťák + karta (kapacita 1GB) .. nabíječku mám, náhradní baterky a pouzdro koupím časem ..

Od foťáku očekávám kvalitní fotky, větší rozsah zoomu, menší velikost (měl by se vejít do kapsy). Neměl by to být takový typ, kde stačí jen zmáčknout a fotka je hotová (prostě, aby měl i pokročilejší funkce, nastavení) ..

Zatím se mě nejvíc líbí Canon Power Shot A710IS http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Type=S ... CAN-A710IS
nebo jeho starší model A700 http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Type=S ... t=CAN-A700 kterému chybí stabilizátor a tuším, že má menší rozlišení (6 megapixelů oproti 7 u A710IS) .. rozdíl ceny je 1500kč, tak jestli to za to stojí ..

Jaký z těchto popřípadě jiný model byste mi doporučili? Nebráním se i jiným variantám .. + k tomu nějakou SD/MMC 1GB kartu (jaká je nejvýhodnější?)
CPU: A64 3000+ Winchester + AC Silencer 64Ultra MB: DFI nF4 DAGF RAM: 2*512MB Kingmax 433Mhz VGA: HIS RX800 392/700@439/972 HDD: 160GB Hitachi mechanika: LG SuperMulti GSA-4163B, floopy case: Chieftec DX-01SL-D-U 410W
LCD: HP L1740, repro: Creative Inspire P380
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Zavisi co do fotaku ocekavas. Jinak Canon obecne je dobra volba, ta 710 nebude spatna ale musis pocitat s vyssi mirou sumu.
Nekolikrat se to tu probiralo, takze kdyz prolistujes forum tak stranku nazopet tak pochopis. (prostuduj vse co se tyka fotaku) Rozhodne se nehon za megapixely. Je to spise naskodu, stabilizator proti tomu je velice uzitecna vec.
Zvazil bych jeste kategorii ultrazoomu - podle toho co chces fotit - Napriklad Sony H2/H3
kminek
Nováček
Nováček

Příspěvek od kminek »

iv.banan_cz
Nováček
Nováček

Příspěvek od iv.banan_cz »

Ja mam KODAK EASY SHARE DX7630 , sice uz je takovej starsi (kupoval sem ho minuly rok ) a ma 6MPX a sem s nim naprosto spokojen ma jak automaticky funkce ze zmacknes a mas nebo poloprofesionalni nastaveni takze pohoda ale vyber je na tobe pisu jen nazor na Kodak je podle me hodně solidní ale vybrat si dneska digital je masakr se v tom vyznat. Ten muj sem si vybiral dost dlouho .

Co se týče ty karty tak dneska sou uz vicemeně vsechny v pohodě ja mam kingston a no problemo .
DESKA: ASUS M2N-E nForce 570Ultra soc AM2 , RAM:CORSAIR 2x512Mb DDRII 667Mhz , GRAFICKA KARTA: ASUS 7600GS , PROCESOR: AMD ATHLON 64 3500+ , HDD : 80GB 8MB Cache ATA , DVD: HP DVD-RW 840b LightScribe , CASE: THERMALTAKE SOPRANO pruhledný Black , ZDROJ: LC POWER 560W TITAN/APFC .
Spider
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spider »

O té vyšší míře šumu (tuším při ISO nad 200) jsem slyšel. Ale na druhou stranu, co jsem viděl fotky, tak se mně zdají kvalitní. Holt je to o kompromisu. Ultrazoomy mě nelákají, hlavně kvůli velikosti a tím pádem hmostnosti.

to kminek:
Díky za recenze, tyto jsem ještě nečetl (a to jsem jich už prolouskal hoodně :) )

Čím dál více se přikláním k tomu Canonu A710IS, takže nejspíš si ho pořídím.

Potřebuju ještě poradit s příslušenstvím.
A to s kartou - vybral jsem si tuto SD A-data http://www.alza.cz/a-data-secure-digita ... d54737.htm
A s náhradními baterkami - http://www.alza.cz/gp-akumulatory-aa-tu ... d59130.htm

Jaký na to máte názor? Popřípadě co mám změnit?
CPU: A64 3000+ Winchester + AC Silencer 64Ultra MB: DFI nF4 DAGF RAM: 2*512MB Kingmax 433Mhz VGA: HIS RX800 392/700@439/972 HDD: 160GB Hitachi mechanika: LG SuperMulti GSA-4163B, floopy case: Chieftec DX-01SL-D-U 410W
LCD: HP L1740, repro: Creative Inspire P380
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Ad prislusenstvi - tam to mas celkem jedno. Za tyhle prachy je to asi dobrej kup. Hodne lidi A-data pouziva a zatim jsem moc stiznosti na ne neslysel, takze tu kartu klidne vem. Ad akumulatory - tam je to taky celkem burt. Pulka lidi ma rada gpcka, pulka je nenavidi. Takze je klidne vem. :wink:

Ad recenze: Zrovna podle tehle recenzi bych se fakt neorientoval. Specialne Mr. Neff je v tomhle opravdu "obornik" :roll:

Prostuduj hlavne recenze uvedene v prvnim threadu. (napriklad na dcresource)
Sum musis vedet sam zda ti vyhovuje. Ze zmensenych fotek to nepoznas - koukni na ty na dcresource pres celou obrazovku.

Co jsem na to zbezne kouknul tak to s tim sumem neni az tak strasny, a celkem ten fotacek vypada hezky. Ja bych ho bral.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

NobodyLovesMe píše:a co skvělý Fuji F30?
http://www.megapixel.cz/fuji-finepix-f30-zoom
a) Maly zoom
b) absence hledacku
c) XD karty

ale v principu proc ne, neni to spatny fotak
slivamichal
Začátečník
Začátečník

Fuji? Raději ne.

Příspěvek od slivamichal »

Do rukou se mi dostalo pár foťáků značky Fuji(sice trochu vyšší třídy) a nidky jsem z nich nebyl moc nadšený.
Fotky vykazovali celkem velký šum(to by se dalo vydržet), ale špatná detailní kresba, ostrost snímků v rozích fotky.
U jednoho typu Fujifilm FinePix S9500 byla neostrá zhruba 1/3levé strany fotky :( . A to už pak není moc použitelné.
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Slivamichal: tos mel pravdepodobne smulu na spatny kousky. Napriklad tenhle kompakt (Fuji F30) ma neporovnatelne nizsi sum nez ostatni. Opticky ma problemy s aberaci aloe krome toho je to skutecne vybornej kompaktik.
EVF kompakty od fuji patri taky k tomu "lepsimu" co se da sehnat.

Takze asi jsi skutecne mel nejakou smulu na kusy....
slivamichal
Začátečník
Začátečník

sx02: Možná máš pravdu,po reklamaci výše uvedeného Fuji,reklamace proběhla až u výrobce přes meřící lavici mi bylo zděleno že na reklamaci nemám nárok, protože se jedná o foták pro bežného uživatele a že je vše v pořádku.Takže jsem na ně zanevřel.
Je možné že tyhle kompakty jsou lepší než ty EVF, stěma jsem zkušenosti moc neměl.

Osobně fotím zrcadlovkama, takže jsem zvyklý na jiný standart.
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

SlivaMichal: Tak to bude asi ten problem. Mnoho zrcadlovkaru ma zcela jine pozadavky a casto nechapou ze je proste ten kompakt nemuze splnit ;-)
Ja si osahal opravdu hodne kompaktu nez jsem dosel k zrcadlovce takze jsem k tomu schovivavejsi. :wink:
Tohle jsou proste dve odlisne kategorie, od kinofilmovyho ultrazoomu taky neocekavas zazraky...
slivamichal
Začátečník
Začátečník

sx02 píše: Ja si osahal opravdu hodne kompaktu nez jsem dosel k zrcadlovce takze jsem k tomu schovivavejsi. :wink:
Taky jsem přešel z kompaktů,takže jsem jich pár vyzkoušel.Byl jsem v této kategorii překvapen hlavně Canonen a Nikonem,i některými Olympusy.

Takže jsem neskočil rovnou do zrcadlovek, postupně si tím musí projít každý. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“