Hifi repro k PC

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

cherson
Začátečník
Začátečník

Hifi repro k PC

Příspěvek od cherson »

Mám možnost získat hifi repro od hifivěžě ze doubou cenu, jsou 3 pásmové ,ale problém je že nenám k tomu zesilovač.
Nechci investovat moc do zesilovače tak max 1000kč.
Poradili bysme mi nějaký obyčejný zesilovač , příp. kde ho sehnat?

Nebo druhá možnost kouit si repro genius 1250x http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34894
nebo doporučíte jiné?

Předem děkuji za rady pánové.
Naposledy upravil(a) cherson dne ned 26. lis 2006, 20:07, celkem upraveno 1 x.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Ne kup si radši tyhle
http://www.barbone.cz/?stiid=52039&strsort=8QW&str=1
Creative sice není žádný zázrak,ale pořád jim budu věřit víc než Geniusu.A tyhle M80 inspire se prý povedly.

/ Na tu první část dotazu se blbě odpovídá,když nevím,co jsou to za bedny.Kdyby byly od nějaké solidní dražší věže tak možná jo.Avšak to,že jsou 3-pásmové napovídá spíš tomu,že to bude zase nějaké super hi-fi ve stylu Aiwa :cry:
Naposledy upravil(a) NobodyLovesMe dne ned 26. lis 2006, 19:36, celkem upraveno 1 x.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
m.Pták
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.Pták »

ja tu mam doma repraky do auta....takovej ten boombox kde sou 4 repraky....ma myslim 300w...bojim se ze kdyz je budnu ke kempu ze se me treba odpali zvukovka...nehrozi zadny riziko ? :?
CPU: Intel P4 3.06 Ghz COOLER: Thermalright XP-120 GPU: Nvidia NX6600GT MSI 128Mb GDDR3 COOLER: Zalman VF700 Cu MB: Intel D865PERL RAM: PQI 2x 512Mb DDR HDD: 2x Seagate Barracuda IV 40Gb AUDIO: Creative Audigy 4 PRO TV: WinFast TV2000XP HEADPHONES: Pioneer SE-M350 PSU: Eurocase 350W
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

m.Pták píše:ja tu mam doma repraky do auta....takovej ten boombox kde sou 4 repraky....ma myslim 300w...bojim se ze kdyz je budnu ke kempu ze se me treba odpali zvukovka...nehrozi zadny riziko ? :?
ne. a pokud ten tvůj bumbox nemá zesilovač tak nehrozí ani moc zvuku :))
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SleepY.664 »

no_-_name píše:
m.Pták píše:ja tu mam doma repraky do auta....takovej ten boombox kde sou 4 repraky....ma myslim 300w...bojim se ze kdyz je budnu ke kempu ze se me treba odpali zvukovka...nehrozi zadny riziko ? :?
ne. a pokud ten tvůj bumbox nemá zesilovač tak nehrozí ani moc zvuku :))
A pokud má, tak zas nehrozí moc hudby :roll:
cherson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cherson »

je to repro repro od kenwoodu 2*100W, 3pásmové , mno zesilovače jsem našel tak akorát do auta což není nejlepší řešení, ani nejlevnější.

hmm tos me nepotesil ze je nedoporucujes ty geniusy, ale zase si me inspiroval k dalsimu dotazu.
Jake repro kolem 1000Kč? (byl bych rád kdyby se dali koupit v Ostravě).ty creativy nevypadaj spatne ale zase jsou o polovinu drazsi a nejsou v ostrave ,alespon myslim
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Kenwood je vcelku slušná značka, takže bych to řešil přes ten zesilovač. Určitě to bude lepší, než repra k pc. Na zesilovače se zkus podívat na aukro - za tu cenu tam něco najdeš. Ale dej si pozor na impendaci těch repro a zesilovače.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

cherson píše:je to repro repro od kenwoodu 2*100W, 3pásmové , mno zesilovače jsem našel tak akorát do auta což není nejlepší řešení, ani nejlevnější.

hmm tos me nepotesil ze je nedoporucujes ty geniusy, ale zase si me inspiroval k dalsimu dotazu.
Jake repro kolem 1000Kč? (byl bych rád kdyby se dali koupit v Ostravě).ty creativy nevypadaj spatne ale zase jsou o polovinu drazsi a nejsou v ostrave ,alespon myslim
Za 1000 asi nic.To budou ty kenwood asi lepší.Ale zas ta velikost a ten zesík,to by mě strašilo.Bral bych to jedině v tom případě,že chceš poslouchat hudbu primárně na PC.
Musím ti položit tyto otázky...
Máš u Pc dost místa?Kde to chceš mít?Na stole k PC asi nebude místo.Máš třeba poličky,kam bys je mohl umístit?Koupě stojanů by to asi dost prodražila.Pokud to má skutečně takový výkon,máš na ně dost velký pokoj?Jinak je to totiž na prd.Takže tě od toho spíš odrazuju.
cherson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cherson »

koukam, koukam zesilovač nenacházím asi koupím už něco rovnou hotového, a budu mít méně trápení se hnáněním.

Pravda je že zvuk poslouchám primárně na PC ale potichu(když pracuju, brouzdám po netu), takže nepotřebuju nějaké extra repro, ale zas chci aby na nich šli slyšet všechny zvuky z her DVD a mp3. A aby zváldly nějaký bas u filmu, mp3, hry.
Na todle by měly myslím stačit repro kolem 1000Kč ne? teď tu mám takové plastové chrastítka (myslím že stály před 2lety kolem 400Kč). Ale hrajou opravdu strašně, slyšel jsem jiné plastové chrasítka teda hrát mnohem lépe.
jinak misto na stole by bylo :)
krondol
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krondol »

Jelikoz jsi z Ostravy (jestli jsem dobre pochopil podle komunikace) doporucuji navstivit nezavisle hifi-bazar vedle Sykorova mostu. Smerem od centra tesne pred sykorakem doprava dolu rovne po cca 50m hnusnej barak uvnitr hifi studio+bazar. Mam odtud zesilovac a vyber je tam fakt dobrej. Navic typek se v tom dobre vyzna, rad poradi a bude si mit s kym pokecat.
Barton 2500+ (2.2GHz, 11/200, 1,65 V)+thermaltake//ASUS A7V880//2x512 Kingston HyperX//ATI X1600Pro+Zalman VF900//ATA Hitachi 120GB//Fortron 350W//SB X-Fi, sound: zesik: Pioneer A-302r//repro: AQ Kentaur 611//sluchadla: KOSS 3AA
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Podle mě nemá cenu kupovat zesilovač jestli má integrovanou zvukovku,tam se ještě víc odhalí (ne)kvality těchto integrovaných řešení.Nemá cenu to lámat přes koleno.
Takže bych koupil buď
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=42259
nebo
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=42201
nebo
http://www.pricegrabber.com/rating_getp ... e=masterid jsou tady na ně kladné ohlasy a mohl by sis je nechat vyzkoušet v nextcompu v Osravě na Stodolní.Nemůžu ověřit,jestli je mají,nefungují jim stránky.
Ze své zkušenosti ti doporučuju zajet do toho nextcompu,byli tam moc ochotní,udělali si na mě čas.Nepřipadal jsem si tam jak ve frontě na rohlíky,jako v Alfě.
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Nemůžeš sem hodit např. nějaký screen těch repro? Protože by určitě byla škoda nevyužít je, kdyby bylo ok. Repra k PC za 1k nejsou nic extra a pokud tu je šance, že by jsi na tom mohl být lépe, tak ještě radši pouvažuj.
Jinak ten zesilovač na aukru... je jich tam fakt hodně - hodně z nich prodává někdo z Havířova, takže to by pro tebe neměl být problém.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Přidej tři stovky a kup tento zesík
http://www.mp3store.cz/prenosne-reprodu ... -ixsound-7
Reproduktory klidně zahoď a připoj k němu ty Tvá třípásma. Ten zesilovač sice není dvakrát výkonný, ale zato je velice kvalitní. Mrkni sem na recenzi
http://www.f-sport.cz/hifi/index.php?ac ... topic=1959
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

tenhle nesmysl,který tu napsal exp snad ani nemá cenu komentovat,tenhle zesilovaček nenakrmí 2x100w.
Radím ti dobře,kup si něco z toho,co ti tady radím já,zajdi ale do prodejny,kde si to můžeš vyzkoušet.Pak sám posoudíš,jestli ti to bude stačit.K zesilovači bys potřeboval ještě nějakou rozumnou zvukovku,to máš dalších cca 1500+ zesík bych tipl na víc než těch 1000-(to je hodně optimistická cena)+ ty kenwoody-nevím kolik za ně prodávající chce astejně mi to připadá všechno moc komplikované.Kup si nějakou 2.1 sestavu amůžeš jít na párek:-) 8)
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

NobodyLovesMe píše:tenhle nesmysl,který tu napsal exp snad ani nemá cenu komentovat,tenhle zesilovaček nenakrmí 2x100w.
Radím ti dobře,kup si něco z toho,co ti tady radím já,zajdi ale do prodejny,kde si to můžeš vyzkoušet.Pak sám posoudíš,jestli ti to bude stačit.K zesilovači bys potřeboval ještě nějakou rozumnou zvukovku,to máš dalších cca 1500+ zesík bych tipl na víc než těch 1000-(to je hodně optimistická cena)+ ty kenwoody-nevím kolik za ně prodávající chce astejně mi to připadá všechno moc komplikované.Kup si nějakou 2.1 sestavu amůžeš jít na párek:-) 8)
Koukám, že pán je expert. Pročti si ten odkaz a pak mi dej vědět až si to srovnáš, ano?
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

no nečtu to poprvé...už to znám.
Mně stačí,když si přečtu tohle:
"Jak jsem již mnohokrát uváděl, T-amp obsahuje jednočipový digitální zesilovač Tripath, uváděný výkon 2x15W, ale využitelných je tak 5-7W, pak již roste zkreslení. "
Prostě je to totálně mimo a vznikl by je paskvil.A co s repráky?Ty jsou k tomu zadarmo,že je můžeš vyhodit?To bych si radši koupil stavebnici a donesl ji k jednomu kutilovi a ten by mi ji složil.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

NobodyLovesMe píše:no nečtu to poprvé...už to znám.
Mně stačí,když si přečtu tohle:
"Jak jsem již mnohokrát uváděl, T-amp obsahuje jednočipový digitální zesilovač Tripath, uváděný výkon 2x15W, ale využitelných je tak 5-7W, pak již roste zkreslení. "
Prostě je to totálně mimo a vznikl by je paskvil.A co s repráky?Ty jsou k tomu zadarmo,že je můžeš vyhodit?To bych si radši koupil stavebnici a donesl ji k jednomu kutilovi a ten by mi ji složil.
Zakladatel threadu píše, že poslouchá potichu. Nemám nejmenší obavy, že by tenhle zesilovač nedokázal vyrobit dostatečnou hladinu zvuku, zvláště pokud repro budou v blízkosti (tedy použíté jako nearfield). BTW, ty si myslíš, že ty repro Kenwood zahrajou 2x100W sinus? Schválně si zkus na takovéto repro zapojit zesík 2x100W@X Ohm (X=impedance Kenwood repro) a otoč kolečkem hlasitosti naplno. Reproduktory tě obdaří krásným praskáním, chraptěním, syčením...Ale to ti jako audio expertovi nemusím popisovat, že?
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Exp píše: Zakladatel threadu píše, že poslouchá potichu. Nemám nejmenší obavy, že by tenhle zesilovač nedokázal vyrobit dostatečnou hladinu zvuku, zvláště pokud repro budou v blízkosti (tedy použíté jako nearfield). BTW, ty si myslíš, že ty repro Kenwood zahrajou 2x100W sinus? Schválně si zkus na takovéto repro zapojit zesík 2x100W@X Ohm (X=impedance Kenwood repro) a otoč kolečkem hlasitosti naplno. Reproduktory tě obdaří krásným praskáním, chraptěním, syčením...Ale to ti jako audio expertovi nemusím popisovat, že?
Ok,tak dejme tomu,že to nějak pohraje,ale jestli je ten tvůj zesilovač opravdu tak kvalitní,tak bude potřebovat i kvalitní výstup z PC-ze zvukové karty.Protože ti je jistě známo,že zvuk je vždyd obrý jen tak,jak je dobrá ta nejslabší komponenta zvukového řetězce.Bedny třeba nebudou mít 2x100,tak budou mít 2x70W,to už je reálné.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

NobodyLovesMe píše:
Exp píše: Zakladatel threadu píše, že poslouchá potichu. Nemám nejmenší obavy, že by tenhle zesilovač nedokázal vyrobit dostatečnou hladinu zvuku, zvláště pokud repro budou v blízkosti (tedy použíté jako nearfield). BTW, ty si myslíš, že ty repro Kenwood zahrajou 2x100W sinus? Schválně si zkus na takovéto repro zapojit zesík 2x100W@X Ohm (X=impedance Kenwood repro) a otoč kolečkem hlasitosti naplno. Reproduktory tě obdaří krásným praskáním, chraptěním, syčením...Ale to ti jako audio expertovi nemusím popisovat, že?
Ok,tak dejme tomu,že to nějak pohraje,ale jestli je ten tvůj zesilovač opravdu tak kvalitní,tak bude potřebovat i kvalitní výstup z PC-ze zvukové karty.Protože ti je jistě známo,že zvuk je vždyd obrý jen tak,jak je dobrá ta nejslabší komponenta zvukového řetězce.Bedny třeba nebudou mít 2x100,tak budou mít 2x70W,to už je reálné.
Ohledně zvukové karty - samozřejmě. Autor chtěl poradit co nejlepšího koupit za tisíc korun. Ty Kenwoody zahrají určitě lépe, než repro za tisíc korun, to je snad jasné. Nenapadá mě lepší řešení, zvlášť když autor chce co nejvíce ušetřit - využití těch Kenwoodů mi přijde výhodné, zvlášť pokud budou opravdu zalevno.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

No a proto mu radím,aby si koupil nějaké 2.1,tam se drobné neduhy ztratí a má to plug&play,kompaktní a malé.Dá ten litr,nebo mírně přes a jak už jsem řekl,může jít na párek :lol: .ještě se nevyjádřil,na kolik ho vyjdou ty kenwoody.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“