Disky Samsung, vaše zkušenosti

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
sipmart
Nováček
Nováček

Disky Samsung, vaše zkušenosti

Příspěvek od sipmart »

Zdravím, chtěl bych se zeptat jaké máte zkušenosti s disky Samsung co do spolehlivosti, hlučnosti a tak celkově? ještě by mě zajímalo jestli je opravdu nějaký větší rozdíl mezi disky s 8MB Cache a 16MB Cache? díky za vaše poznatky...
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Já mám 2*200Gb samsung sata 2 8Mb cache a nejsem zadnej expert na disky,jen obycejnej uzivatel a musim rict,ze zadny rozdil mezi samsungem a seagatem,co taky mam nevidim...
Samsung je vyc slyset,ale to bude tim,ze ho mam o rok dyl a seag je novej...
A rozdil mezi 8 a 16Mb --- 16Mb disk dy mel mit lepsi pristupovy casy...
Ten seagate je 16 mb a nic nepozoruju...
mOOder
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mOOder »

To mas 16MB cache takzde vyuziti podobny jako u CPU vyrovnava prechody mezy RAMkou a HDD pri zapisu/cteni ( pokud se nemylim tedka sme to brali a doufam ze sem to pochopil spravne ) ono ty cache do poznat u tech vetsich disku 250+ tam jak mate 8MB ( jen ) tak uz je to lemra
PC 1: MB ASUS M2N-SLI Deluxe , CPU AMD Athlon 64 X2 4800+ EE @ 6100+, VGA Asus 4870 900/3700 DDR5 , RAM A-Data 2x1024MB 800Mhz + 2x512MB Geil 800Mhz , HDD Baracuda 1TB SATA2 , DVD-RAM LG 4163b , Zdroj LC-Power 560W TITAN.
Activer
Nováček
Nováček

Příspěvek od Activer »

Se Samsungy mám dobré zkušenosti. Jsou tichý a mají malé % reklamací, alespoň taková je moje zkušenost.
AMD, MSI, CoolerMaster, Zalman, Hiper, Hyundai, LG, Samsung...
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

neni to spatna znacka(ktera je ,ze?) v dobe kdy je tak silena konkurence nemuze si nikdo dovolit zaostavat... ale prece jenm bych se priklonil k seagatu a jeho desitkove rade
Activer
Nováček
Nováček

Příspěvek od Activer »

[CZ]mike píše:neni to spatna znacka(ktera je ,ze?) v dobe kdy je tak silena konkurence nemuze si nikdo dovolit zaostavat... ale prece jenm bych se priklonil k seagatu a jeho desitkove rade
máš pravdu, je to asi jedno. Mě se líbí Samsungy a Hitachi. Ale Seagaty mají prý v poslední době nejméně reklamací
AMD, MSI, CoolerMaster, Zalman, Hiper, Hyundai, LG, Samsung...
sipmart
Nováček
Nováček

Příspěvek od sipmart »

já teď Seagate 10kovou řadu 250GB reklamoval.....ten rachot byl strašný, prostě hodně hlučný, ale reklamoval jsem ho protože v něm cinkalo občas....uvidím jak dopadne reklamačka....jinak asi bych teď další bral Samsung...ikdyž nevím, jestli bude mít zásadní vliv, že má jenom 8MB Cache oproti 16MB.
madPav3L
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od madPav3L »

mam 2x200GB SATA2 samsungy v raidu 0 uz asi rok a naprosta spokojenost, slyset nejsou vubec a vubec netopi
CPU: Ryzen 7 9800X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING WIFI RAM: Patriot Viper Venom 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 GPU: Palit RTX 4090 GameRock FAN: Noctua NH-D15S SSD: 1x Samsung 960 Pro M.2 512GB, 1x Samsung 960 Pro M.2 1TB, 1x Samsung PM981 M.2 2TB HDD: 3x Seagate Barracuda 7200 3TB Display: Dell AW3423DWF 3440x1440 165 Hz OLED PSU: Seasonic Prime SSR-750PD 750W Mouse: Logitech G502 X Keyboard: Cherry MX-Board 6.0 UPS: CyberPower Professional Tower 1000VA/900W CASE: Fractal Design Meshify 2 XL Audio: Creative Sound Blaster Z + Logitech Z906
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“