Creative Inspire T 2900 - čím nahradit? Nebo nenahrazovat?

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
walfischberg
Začátečník
Začátečník

Creative Inspire T 2900 - čím nahradit? Nebo nenahrazovat?

Příspěvek od walfischberg »

Dobrý den.
Uvažuji, že bych si k PC koupil trochu kvalitnější reproduktory. Momentálně mám C T 2900 (link odkazuje na radu 3000, ale je to podobne) a je to dost nekvalitní zvuk. Samozřejmě že od PC repráčků nečekám zázraky, hudbu nechodím poslouchat k PC. Ovšem při práci mi vždy hraje nějaká ta MP3-jka (worldmusic, rock, pop, industrial). Mám integrovanou SB Audigy2 ZS. Chtěl bych nějaké slušné repráčky, abych byl patrný ROZDÍL s tím co mám teď, ale nečekám zážitek jako na velkém zvukovém systému. Cenu bych viděl tak do 2500 CZK (takže opravdu nic extra mít nebudu).

Máte nějaké typy? Pokud si myslíte, že bych se měl na podobný "upgrade" vykašlat, protože tam žádný pořádný rozdíl nebude, tak to klidně napište :)

Osobně bych preferovat "2.0" řešení. Ale nechám si poradit.
Intolerance is evidence of impotence.

CPU - C2D E6600, MB - GIGABYTE GA-965P-DS4, GPU - GIGABYTE GF7900 GT, RAM - 2GB KINGSTON DDR2 667MHz CL5, HDD - Seagate 250GB 7200.10 SATA-3G NCQ 8MB RoHS, Zdroj - Chieftec 620W, LCD F-S P19-2
MAGMA
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAGMA »

2.0 repraky sa riesia o 2 thready dolu "Hifi repro k PC", tak skus popripade tam ci sa ti nezapacia navrhovane varianty. zrovna T3000ky som pocul a hrali dost zle, takze si myslim, ze s nejakymi 2.0 rozumnymi reprami si polepsis.

NB: ASUS N71JQ i7 720QM, 4GB 1333MHz, Intel X25-M 80GB + Seagate Momentus XT 500GB hybridný HDD., ATI HD5730 OC, Win 7HP 64bit
AUDIO: USB EDIROL UA-1EX, Cowon D2 > Onkyo HTX-22HD, Ultimate Ears Triple.fi 10 PRO
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Jo to jsou rozumná doporučení.A já protože jedny z těchto repro mám,můžu říct,že bych na tvém místě bral to nejuniverzálnější řešení.A tím je právě posledně jmenovaná sestava.A ač se možná zdá,že je doporučuji protože je mám sám,přesto můžu s klidným svědomím říct,že s jejich koupí nikdo neprohloupí.Hudbu si dají pěkně,středy nechybí jako u jiných levnějších 2.1 sestav.Tím nechci tvrdit,že ostatní sestavy jsou špatné,ale podle mě si lidi kupují 2.0 hlavně proto,že si myslí,že satelity těch levnějších sestav nezahrajou,ale tady ty satelity hrajou opravdu dobře.A ve filmech a ve hrách zase vykouzlíš basy,o kterých si můžeš nechat u 2.0 sestavy jen zdát.Toto repro můžu opravdu s klidem doporučit a vím,že mi nikdo nevynadá,že jsem mu poradil špatně.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
walfischberg
Začátečník
Začátečník

Dík moc. Altec Lansing CS21 jsem si už prohlížel, někdo ho doporučoval tady v jedné diskusi. Pravdou je, že tuto značku jsem neznal. Ale zaujaly mě.

Ovšem... M-Audio StudioPro 3 jsem neustále přehlížel. Nicméně teď jsem se na ně podíval, vygooglil pár věcí a musím říct a asi si je vezmu. Jen se opět jedná o značku, kterou vůbec neznám...měl bych si rozšířit obzory :)
NobodyLovesMe píše:J...
Akorát teď nevím o kterých mluvíš :)

CPU - C2D E6600, MB - GIGABYTE GA-965P-DS4, GPU - GIGABYTE GF7900 GT, RAM - 2GB KINGSTON DDR2 667MHz CL5, HDD - Seagate 250GB 7200.10 SATA-3G NCQ 8MB RoHS, Zdroj - Chieftec 620W, LCD F-S P19-2
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

No ani s Altecy ani s těmi M-Audii neuděláš chybu. Jediná nevýhoda těch M-Audií je frekvenční rozsah, který začíná až na 100Hz -> ale neslyšel jsem je, takže to nemůžu posoudit.
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

Pokud budes brat M-Audia, tak necekej basy, a taky je nekupuj v CZC, maji je pekne drahe.... http://www.audiotek.cz/ATK/ATK_product_ ... ory=640000
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

walfischberg píše: Dík moc. Altec Lansing CS21 jsem si už prohlížel, někdo ho doporučoval tady v jedné diskusi. Pravdou je, že tuto značku jsem neznal. Ale zaujaly mě.
Akorát teď nevím o kterých mluvíš :)
No přece o Altec Lansing CS21 :lol: Výběr je na tobě,ale pokud chceš i basy,tak jednoznačně tyhle.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
walfischberg
Začátečník
Začátečník

NobodyLovesMe píše:No přece o Altec Lansing CS21 :lol: Výběr je na tobě,ale pokud chceš i basy,tak jednoznačně tyhle.
Tak pravdou je, že basy by to "mít" mohlo :)
Aspon píše:...
Dík, ten rozdíl je zarážející.

crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

taky se přiklánim k Altecům. ne že by monitory nebyly dobrý ale v týhle ceně dostaneš hezčí muziku od Alteců. kdybys dával 10k tak bych mluvil jinak... :D
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
cherson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cherson »

je nějaký zvukový rozdíl mezi Altecama a genius HT 5.1 5000? slyšeli ste někdo obě dvě?
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

cherson píše:je nějaký zvukový rozdíl mezi Altecama a genius HT 5.1 5000? slyšeli ste někdo obě dvě?
Velký rozdíl je hlavně v basech - ty Geniusy jsou fakt velké hučáky a Altecy umí zahrát určitě lépe i výšky, ale teď rovnávám své Altecy MX5021 s Geniusy. CS21 jsem ještě neslyšel.
MAGMA
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAGMA »

Altec som nepocul, ale tie HT 5000 som niekolko krat pocul a jedine na co su dobre, tak to su hry a filmy. co sa tyka hudby, tak ruky prec. mozno jedine na nejaku typu techno, house a pod.

NB: ASUS N71JQ i7 720QM, 4GB 1333MHz, Intel X25-M 80GB + Seagate Momentus XT 500GB hybridný HDD., ATI HD5730 OC, Win 7HP 64bit
AUDIO: USB EDIROL UA-1EX, Cowon D2 > Onkyo HTX-22HD, Ultimate Ears Triple.fi 10 PRO
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

ja vlastnim Altec lansing CS21 a jak tu bylo tvrzeno, potvrzuji to same - altecy hrajou, geniusy bubnujou a hucej :wink:
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

ja vlastnim Altec lansing CS21 a jak tu bylo tvrzeno, potvrzuji to same - altecy hrajou, geniusy bubnujou a hucej :wink:
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“