Pomozte se zapojením SLI

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Danda
Nováček
Nováček

Pomozte se zapojením SLI

Příspěvek od Danda »

potreboval bych pomoct se zapojenim 2 karet nvidia 7900GTX. Mel sem jiz drive jednu a ted jsem si dokoupil druhou spustil ji v biosu stahl nejnovejsi drivery a presto mi ta druha stale nebezi. Muze mi nekdo popsat podrobny postup co mam udelat? Predem se omlouvam jestli se tu jiz neco podobneho resilo..snazil sem se neco pohledat ale je tu toho tolik ze jsem to mozna prehlidl. Dik za pomoc. :wink:
[CZ]Airwolf[OC]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od [CZ]Airwolf[OC] »

radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

Jakou máš základní desku? Na některých starších deskách musíš fyzicky přepnout pár switchů pro 2x8 PCIe a zapnout SLI podporu v BIOSu...
Danda
Nováček
Nováček

Příspěvek od Danda »

radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Zapnul jsi podporu SLI v BIOSu desky?
Danda
Nováček
Nováček

Příspěvek od Danda »

no prave ze zapinal nevim jestli neni potreba jeste nejak to propojit primo na desce...karty mezi sebou mam propojeny...
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ne, tato deska umí přepínat elektronicky, jen nastavením BIOSu. Zkus do obou 7900GTX karet naflashovat stejný BIOS, odstranit v Safe Mode Forceware ovladače, a dát tam poslední oficiální z webu NVIDIE.
Radim Štěpanec
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radim Štěpanec »

Danda píše:no prave ze zapinal nevim jestli neni potreba jeste nejak to propojit primo na desce...karty mezi sebou mam propojeny...
Nejdříve musíš odstranit původní ovladače, většinou nebývá režim SLI v nich povolený, pokud nedetekuje 2 karty
X2 4800+, 2GB RAM, MSI 6150
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

ještě můžeš stáhnout nvtray a nastavení sli v ovladačích udělat tam... pokud si nezačal s něčím co je popsáno výše, tak doporučuji vyzkoušet nejdříve to nejsnadnější.
vt askbaru je ikona - klasicky pravé tlačítko myši - hardware - sli a ještě si můžeš doupravit další věci dvojklikem na ikonu v taskbaru
Danda
Nováček
Nováček

Tak mi to už fachčí

Příspěvek od Danda »

Tak jsem přehlédl nastavení v BIOSU z 2-cosi-cosi-16 na 8-cosi-cosi-8.

Systém detekoval kartu, ale "spadla obrazovka" do černých mdlob. Poté natvrdo reset, kontrola v BIOSu – údaje zústaly, poté v systému se nic nestalo (šlapalo to na neSLI, ale šlapalo), po následné restartu nvidia soft sám nabídl aktivaci SLI. Teď už to všechno šlape...

Díky všem zúčastněným :)

//Thellwin - promaz OT
termixxx
Nováček
Nováček

Příspěvek od termixxx »

zdravim. Mam podobny problem s instalovanim sli. Mam desku Asus A8N-Sli. Mam GF N6600GT 256DDR a ted se mi do ruk dostala druha ta sama karta. Zkousel jsem to zapojit ze zvedavosti. Postupoval jsem dle manualu, ale nedari se. Na MB mam přepli na dual graphic card, v biosu mam povoleno SLI, ale v ovladacim panelu NVIDIE mi pise, ze "nejdrive mam odstranit vsechny karty, ktere nepodporuji SLI". Grafiky maji odlisny BIOS (1- 5.43.02.66.00 / 2- 5.43.02.84.00), bude to tim? Forceware mam 81.98, ktery byl u cd. Kdyz tam nainstaluju 162.18, tak mi zase nejedou filmy (zelena obrazovka).
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“