NAT a UPC

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Reba
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

NAT a UPC

Příspěvek od Reba »

Zdravim,
dneska sem si pořídil router SMC Barricade 7004VBR a připojení mam Chello Light (dovolená 1 MAC adresa). Chci mít trvale připojené 2 PC. A tak by mě zajímalo, jestli musim mít nějak nastavený NAT? Čet jsem o tom tady na fóru a většina lidí psala, že jim to funguje bez problému.
Internet mi funguje v pohodě, přeregistroval sem si MAC adresu síťovky na router.
Jde mi o to, jestli to je potřeba teda nastavovat kvuli UPC a jejich podmínkám? (ptal sem se technika, co to instaloval, jestli se muže používat router a on řikal že bez problému, ale zase sem čet, o nějakých případech, kdy za to byli potrestáni, tak nevim).
Jestli jo, tak jak?
Dá se s NAT např. hrát hry online? (oba PC najedou)
Díky
Gigabyte EX38-DS4 X38, Intel C2D E8400, Corsair 2x1024 MB DDR II 1066 MHz, GigaByte ATI HD3870 512 MB, WD 640 GB, Corsair HX620 620 W, Thermaltake Mambo VC2000, WinVista Home Premium CZ SP1
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

přes NAT se hry hrát pochopitelně dají, občas je akorát třeba nastavit nějaké mapování portů
co se týče postihů, tak to bylo v případě, kdy provinilci poskytovali připojení třetím subjektům
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Reba
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Reba »

Ok dik, takže to znamená, že to NAT nastavovat nemusim? Nebo to funguje již automaticky tehdy, když to ten modem podporuje?
Gigabyte EX38-DS4 X38, Intel C2D E8400, Corsair 2x1024 MB DDR II 1066 MHz, GigaByte ATI HD3870 512 MB, WD 640 GB, Corsair HX620 620 W, Thermaltake Mambo VC2000, WinVista Home Premium CZ SP1
lexik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lexik »

Pokud sis koupil router SMC 7004VBR, tak to řešit nemusíš. Tam totiž NAT vypnout nejde.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“