Jak nabootovat ze SATA?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Stark
- Nováček

-
Jak nabootovat ze SATA?
Mam (pro nekoho mozna primitivni:) dotaz. Mam desku Asus A7N8X-E a na ni HD Seagate 120 GB SATA. Nainstaloval jsem na nej z CD win XP, ale bohuzel mi nejde bootovat primo z nej. V Biosu jsem nenasel zadne nastaveni tykajici se bootovani ze SATA (jsou tam na vyber nejruznejsi USB disky a klasicky ATA-disky, CD-ROM, ale zadnej SATA). Zkousel jsem nastavit bootovani z SCSI, ale ani to nezabralo. Vzdy se mi to zastavi na "veryfing dmi..."
Pokud tam vrazim na primary master starej 2GB WD, tak najednou muzu bootovat i z toho SATA disku.
Diky!
Pokud tam vrazim na primary master starej 2GB WD, tak najednou muzu bootovat i z toho SATA disku.
Diky!
- Shit
- Odborník PCT

Re: Jak nabootovat ze SATA?
Asus A7N8 moc neznám, ale na MSI K7N2 to samýStark píše:Mam (pro nekoho mozna primitivni:) dotaz. Mam desku Asus A7N8X-E a na ni HD Seagate 120 GB SATA. Nainstaloval jsem na nej z CD win XP, ale bohuzel mi nejde bootovat primo z nej. V Biosu jsem nenasel zadne nastaveni tykajici se bootovani ze SATA (jsou tam na vyber nejruznejsi USB disky a klasicky ATA-disky, CD-ROM, ale zadnej SATA). Zkousel jsem nastavit bootovani z SCSI, ale ani to nezabralo. Vzdy se mi to zastavi na "veryfing dmi..."
Diky!
- miskoboss
- Začátečník

- Stark
- Nováček

-
- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
v tom biose musis nieco mat na 100% ja som mal to iste mam dva disky sata na intel radici na doske a ked som tam mal ata disk tak my botoval z neho namiesto z tych sata diskov no po dlhom patrabi som tam nasiel v tom biose nastavenie tam kde volis prioritu diskou tak nad tym tam mam sata raid onboard, pci nieco a este jedno sata raid(mam dva radice sata radice) a tam som nasiel problem skus nieco podobne musis sa hrat s tym biosom a najdes to to by bola blbost aby si to mal na doske a nemal ktomu nastavenia v biose 
- Stark
- Nováček

-
uz to jede..
No, uz jsem to vyresil...chyba byla na strane windows...cisluji si disky a SATA disk, z kteryho clovek chce bootovat musi mit mensi cislo nez kterejkoliv ATA disk...tak uz mi to jede..jen jsem to preinstaloval a je to...sorry, ze jsem vas obtezoval..
P.S. V tom Biosu fakt zadny nastaveni neni, deska proste automaticky bootoje ze sata, pac ma vetsi prioritu nez ata...
P.S. V tom Biosu fakt zadny nastaveni neni, deska proste automaticky bootoje ze sata, pac ma vetsi prioritu nez ata...
- Shit
- Odborník PCT

Re: uz to jede..
Fakt tam není bootovací volba?Stark píše: V tom Biosu fakt zadny nastaveni neni, deska proste automaticky bootoje ze sata, pac ma vetsi prioritu nez ata...
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Musí tam bejt volba boot!!!Ale já tam mam 2 disky jedenSATA druhej ATA
a měl sem problémy pri formátování disku!Když sem dal oblíbené format :C tak mi místo SATA kterej byl jako C zformátil D ATA kde sem měl zálohy
A přitom vypsal že formátil C.Dodneška nepochopim proč!!!!!!!Vždycky když formátim tak musím ATA uplně odpojit jinak ho považuje za C který není. 
a měl sem problémy pri formátování disku!Když sem dal oblíbené format :C tak mi místo SATA kterej byl jako C zformátil D ATA kde sem měl zálohy
- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
nieje to este moc dobre vyriesene tieto sata radice ja som raz formatoval jeden stroj kde bol mirror diskou a bola tam aj citacka a citacka mala oznacenie c d e f a ten mirror mal g cize ani za baranicu som ho nemohol sformatovat a ked som tam prilozil nejaky iny disk ata tak sa cela stupnica posunula ata mal c citacka d e f g a mirror h dobre coDzin píše:Musí tam bejt volba boot!!!Ale já tam mam 2 disky jedenSATA druhej ATA
a měl sem problémy pri formátování disku!Když sem dal oblíbené format :C tak mi místo SATA kterej byl jako C zformátil D ATA kde sem měl zálohyA přitom vypsal že formátil C.Dodneška nepochopim proč!!!!!!!Vždycky když formátim tak musím ATA uplně odpojit jinak ho považuje za C který není.
- Hugo
- Začátečník

inštalácia WinXP na HDD S-ATA
Viete niekto poradiť:
Mám dosku MSI KT6 Delta FISR (s nat. podporou S-ATA). Kúpil som HDD Samsung SpinPoint P80 S-ATA, na ktorý neviem nainštalovať WinXP. Pri inštalácii WinXP z CD stlačím F6 a z diskety nainštalujem Via SATA Raid. Všetko prebieha v pohode až po úvodnú obrazovku inštalátora WinXP (colecting informations), kde sa to zasekne: fatal error d:\I386\asms invalid instruction (na d: mám DVD ROM, z ktorého inštalujem systém). Neviem čo s tým mám urobiť.
Mám dosku MSI KT6 Delta FISR (s nat. podporou S-ATA). Kúpil som HDD Samsung SpinPoint P80 S-ATA, na ktorý neviem nainštalovať WinXP. Pri inštalácii WinXP z CD stlačím F6 a z diskety nainštalujem Via SATA Raid. Všetko prebieha v pohode až po úvodnú obrazovku inštalátora WinXP (colecting informations), kde sa to zasekne: fatal error d:\I386\asms invalid instruction (na d: mám DVD ROM, z ktorého inštalujem systém). Neviem čo s tým mám urobiť.
Intel Core i5-3570@3,40 GHz, Asus P8Z77-V, Corsair TX650W, PALIT GeForce GTX460 1GB Sonic Platinum, 2x 4 GB DDR3 1600 MHz Corsair Vengeance, Crucial M4 256 GB, WD Raptor 150 GB, Hitachi 160 GB, DVD HL-DT-ST GH22LS50, SB X-Fi XtremeMusic, Lian Li PC-A17, Sennheiser PC 160, Razer Tarantula, Logitech G9, 22" LCD Dell 2209WA, Win7 Pro Eng SP1 64-bit
- Shit
- Odborník PCT

Re: inštalácia WinXP na HDD S-ATA
Chyba bude asi u tý diskety. Udělej si svoji disketku: Na jiným PC si "vypreparuj" z CD od desky SATA driver asi takhle - bude tam složka WinXP a v ní soubory viasraid.cat+viasraid.inf+viasraid.sys. Mimo složku WinXP nakopíruj soubory txtsetup.oem a vt8237. Pak zopakuj svůj postup a musí to jetHugo píše:Viete niekto poradiť:
- Hugo
- Začátečník

Nepomohlo to. Možno bude chyba v CD. Neviete, čo znamená ten fatal error?Shit píše:Chyba bude asi u tý diskety. Udělej si svoji disketku: Na jiným PC si "vypreparuj" z CD od desky SATA driver asi takhle - bude tam složka WinXP a v ní soubory viasraid.cat+viasraid.inf+viasraid.sys. Mimo složku WinXP nakopíruj soubory txtsetup.oem a vt8237. Pak zopakuj svůj postup a musí to jet
Intel Core i5-3570@3,40 GHz, Asus P8Z77-V, Corsair TX650W, PALIT GeForce GTX460 1GB Sonic Platinum, 2x 4 GB DDR3 1600 MHz Corsair Vengeance, Crucial M4 256 GB, WD Raptor 150 GB, Hitachi 160 GB, DVD HL-DT-ST GH22LS50, SB X-Fi XtremeMusic, Lian Li PC-A17, Sennheiser PC 160, Razer Tarantula, Logitech G9, 22" LCD Dell 2209WA, Win7 Pro Eng SP1 64-bit
- JirkaH
- Mírně pokročilý

Jsi si jistý, že to instalační CD je v pořádku? Tohle vypadá na chybu CDčka. Možná by nebylo na škodu projet mašinu memtestem, jestli není nějaká zrada tam.Hugo píše:Nepomohlo to. Možno bude chyba v CD. Neviete, čo znamená ten fatal error?Shit píše:Chyba bude asi u tý diskety. Udělej si svoji disketku: Na jiným PC si "vypreparuj" z CD od desky SATA driver asi takhle - bude tam složka WinXP a v ní soubory viasraid.cat+viasraid.inf+viasraid.sys. Mimo složku WinXP nakopíruj soubory txtsetup.oem a vt8237. Pak zopakuj svůj postup a musí to jet
Jinak k instalaci OS na disky připojené k onboard přídavným řadičům:
Osvědčilo se mi při instalaci odpojit disk(y) na standartním IDE. Pak to chodí dobře, po provedení instalace disk zase připojím (je v šuplíku). Jinak to skutečně dělá čurbes, disk na standartním IDE to bere jako C: , jenže to je vina Windows.
- Shit
- Odborník PCT

- Hugo
- Začátečník

Už je to v poriadku. Chyba bola nakoniec v CD. A to som mal dve rôzne, preto som chybu najskôr hľadal inde.Shit píše:2 Hugo: Vidí HDD BIOS VT8237? Máš SATA BIOS dobře nastavenej?
Vďaka za rady.