PC a A/V receiver
Moderátor: CageJ
- pibi
- Začátečník

-
- Streethawk
- Mírně pokročilý

TomV píše:Jasně, vždyť neříkám, že je to nutné. Jen říkam, že obecné tvrzení "zlato je nejlepší" není pravda.
Jak bych propojil dvě zařízení, která mají rozdílné konektory ? Myslíš propojení zařízení, kdy jedno má zlato a druhý nikl ? Pokud je to důležitý (např. ve studiu), tak si udělám kabel se zlatem na jednom konci a niklem na druhým. A pokud to není důležitý (kdekoliv jinde), tak se na to vybodnu, neb jsem neskonale línej.
Sry, ze sa ozyvam az tak neskoro, ale nedalo mi to
Vies ono to je asi takto, zlato-zlato(hovorim o cistom zlate, nie pozlatenom konektore) je urcite co sa prechodoveho odporu tyka natom asi najlepsie, problem u zlata ale je, ze je "svinsky" drahe, preto sa pouziva nikel, dalej lepsie ako zlateny konektor je konektor niklovy, pretoze u pozlateneho tu mame strety dvoch roznych kovov, ktore musia byt "nejako spojene" a tento nejaky spoj je urcite horsi ako cisty nikel, proste potom uz radsej ciste zlato
Ale to sa nepouziva, samozrejme kvoli cene, vyznam to ma na doskach nejakych Hi-end obvodov v elektronike atd. ale urcite nie pri klasickych kablovych prepojov v Audio technike, tam si skutocne vystacime z prepojom NIKEL-NIKEL, hocico ine je v podstate "horsie" , pretoze ci uz nikel-zlato(kombinacia) alebo nikel "pozlateny konektor"(v tomto pripade by som povedal ze ide iba o akysi druh marketingoveho tahu), niesu najstastnejsim riesenim, pretoze v danych pripadoch su prechodove odpory najvyssie, je to dane hlavne roznymi vodivymi vlastnostami tych ktorych materialov resp. kovov, vodicov.
Uz sa v tych mojich slovnych spojeniach ani sam nevyznam
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
- Maxtor
- Začátečník

-
- cabman
- Středně pokročilý

Co se týká původního problému tak tady se to v podstatě řešilo: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... ght=audigi.
Já nakonec napojil receiver analogově 6ti dráty a byl pokoj... Ale řešení by mě stejně zajímalo.
Přídavný CHINCH se nechá vytáhnout z karty na konektoru SPDIF_IO.
Co se týká zlato/nikl ... já to mám "nasekané" jak mi to přišlo pod ruku a stále žiji. Rozdíl nepozná ani audiofil.
Jediný problém je že údajně zlato s niklem reaguje a oxiduje to (ale to mám z doslechu a v domácím prostředí tak možná za tisíc let).
Já nakonec napojil receiver analogově 6ti dráty a byl pokoj... Ale řešení by mě stejně zajímalo.
Přídavný CHINCH se nechá vytáhnout z karty na konektoru SPDIF_IO.
Co se týká zlato/nikl ... já to mám "nasekané" jak mi to přišlo pod ruku a stále žiji. Rozdíl nepozná ani audiofil.
Jediný problém je že údajně zlato s niklem reaguje a oxiduje to (ale to mám z doslechu a v domácím prostředí tak možná za tisíc let).
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- Maxtor
- Začátečník

-
- RaZZoR
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- F1l1p
- Středně pokročilý

Tady máš i dražší: http://www.elektrospalicek.cz/detail.php?id=1597RaZZoR píše:Mohl bys mi dát link na nějaký takový kabel ?
- Maxtor
- Začátečník

-
..hehe.. tak prece jen.. komplet zlatej.. 
..do tech 20k se daji sehnat zlaceny kabely v teflonovych pouzdrech, s nekolikanasobnym stinenim z ruznych silenych materialu..
..ono obecne rozdil mezi kabelama jde poznat hlavne co se vyssich stredu a vysek obecne tyce.. dostava to jiskru.. ten kabel da nastrojum takovy zivejsi raz..
..nebudu vam ale nic nalhavat.. sam bych to asi tezko poznal..
..do tech 20k se daji sehnat zlaceny kabely v teflonovych pouzdrech, s nekolikanasobnym stinenim z ruznych silenych materialu..
..ono obecne rozdil mezi kabelama jde poznat hlavne co se vyssich stredu a vysek obecne tyce.. dostava to jiskru.. ten kabel da nastrojum takovy zivejsi raz..
..nebudu vam ale nic nalhavat.. sam bych to asi tezko poznal..
Naposledy upravil(a) Maxtor dne pát 1. pro 2006, 15:42, celkem upraveno 1 x.
- RaZZoR
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Chtěl bych mít tu možnost, slyšet a porovnat naprostý zvukový high-end za miliony, pak nějakou dobrou sestavu do 50 000,- a k tomu nějakou obyč do 10 000,- Chtěl bych slyšet ty rozdíly. A taky bych chtěl slyšet, jak by se na tom high-endu projevil kabel za 1000,- a za 250 000,-F1l1p píše:Tady máš i dražší: http://www.elektrospalicek.cz/detail.php?id=1597RaZZoR píše:Mohl bys mi dát link na nějaký takový kabel ?