Start počítače

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
dobry_den
Nováček
Nováček

Start počítače

Příspěvek od dobry_den »

Posledni dobou mi zacal zlobit pocitac pri startu. Kdyz ho zapnu, zacne nejdriv normalne nabihat, ale tak po jedne dvou sekundach se vsechny vetraky zastavi, jakykoliv zvuk uvnitr ustane a zustane svitit jen predni ledka (ktera oznamuje, ze pocitac je zapnutej). Potom je treba pocitac vypnout (drzet par vterin to startovaci tlacitko) a vyzkouset to znovu... Nekdy treba pri patem zapnuti naskoci, nekdy driv, nekdy ale i pozdeji. Nekdy ho musim na chvili nechat byt a vyzkouset to zase za chvili.. Nevite, v cem by mohl byt problem?

Bojim se - zrejme opravnene - ze tim nicim i vsechny ostatni soucastky v pocitaci (HDD, atd.) , proto bych to chtel co nejdrive vyresit.
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Jaký máš zdroj?
dobry_den
Nováček
Nováček

Příspěvek od dobry_den »

300w, znacku nevim, dodan spolecne s EuroCase (vypada stejne jako EuroCase ML5470, ale jestli to je uplne stejny model nevim, uz to jsou tak dva tri roky, co jsem ji kupoval)...
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

dobry_den píše:300w, znacku nevim, dodan spolecne s EuroCase (vypada stejne jako EuroCase ML5470, ale jestli to je uplne stejny model nevim, uz to jsou tak dva tri roky, co jsem ji kupoval)...
no tak to asi bude on
tu nie je velmy popularni ten EC
skus ho vymenit a asi mas po problemoch :wink:
dobry_den
Nováček
Nováček

Příspěvek od dobry_den »

jj, taky to asi tak vidim... jeste mimochodem - mate nejaky doporuceni, za jakej ho vymenit? na CzC jsou nejprodavanejsi prave ty EC, 4. v poradi je nejaky Fortron ATX-350PNF 350W, co na nej rikate?
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

dobry_den píše:jj, taky to asi tak vidim... jeste mimochodem - mate nejaky doporuceni, za jakej ho vymenit? na CzC jsou nejprodavanejsi prave ty EC, 4. v poradi je nejaky Fortron ATX-350PNF 350W, co na nej rikate?
ak sa porozhliadnes tu na fore tak zistis ze aj tu je dost oblubeny
inak kvalita/ vykon :-D a tych 350W staci aj z rezrvou
dobry_den
Nováček
Nováček

Příspěvek od dobry_den »

a jeste jedna malickost - "5 napájecích konektorů molex (jeden pro disketové mechaniky) a napájecí konektor pro zařízení Serial ATA"? co to presne znamena konektor molex? mam v pocitaci dva disky PATA + dvd vypalovacku, tak doufam, ze je tam zapojim..?
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

vyuzijes 3 molexi
dobry_den
Nováček
Nováček

Příspěvek od dobry_den »

jo, co jsem se koukal na wikipedii, tak tenhle konektor znam... :D
dobry_den
Nováček
Nováček

Příspěvek od dobry_den »

a ted teda naposledy.. mam zakladni desku ASUS A7N8X-X s 20-pin ATX konektorem pro napajeni.. Na CzC pisou, ze ten zdroj (Fortron ATX-350PNF) ma 20+4-pinovy ATX konektor... Co presne znamena to +4? Pujde zapojit do me desky?
MYTH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MYTH »

dobry_den píše:a ted teda naposledy.. mam zakladni desku ASUS A7N8X-X s 20-pin ATX konektorem pro napajeni.. Na CzC pisou, ze ten zdroj (Fortron ATX-350PNF) ma 20+4-pinovy ATX konektor... Co presne znamena to +4? Pujde zapojit do me desky?
Pujde,ty zbyly 4piny jsou pro novejsi desky.Tzn. ze jde zapojit do 20pin i 24pin.
dobry_den
Nováček
Nováček

Příspěvek od dobry_den »

jinde na foru jsem jeste cetl, ze to muze byt zpusobeno kondensatory na zakladni desce, ktere maji tendenci se nejak "nafukovat" ci co.. nevite, kde je na te zakladni desce najdu, abych je mohl zkontrolovat.. (asus a7n8x-x)? diky
dobry_den
Nováček
Nováček

Příspěvek od dobry_den »

tak uz jsem namontoval ten novej zdroj a je po problemech. jeste jednou diky
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

co treba napsat celou sestavu at se mame od neceho odpichnout?
....ze by to byl MELOUN
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“