Potreboval bych radu, cas od casu se mi z niceho nic restartuje PC, nekdy mi to tyden bezi bez restartu, jindy se mi to behem dne restartuje 3krat. Nemusim na tom pocitaci delat nic narocnyho, stava se to kdykoliv, klidne i kdyz u toho pocitace nejsem a je v klidu. Uz me to nici, co to muze zpusobovat?
Mate nekdo nejaky napad? Uz jsem z toho fakt zoufalej.
Potreboval bych vedet cim to je, ale nikde nic, v event logu o tom neni zadna zminka, deje se to uplne nahodne. Jakykoliv testovani s jinejma komponentama tady bude obtizny kvuli ony nahodnosti tech restartu.
No jo, mam takovy podezreni ze by to mohl zpusobovat disk, obcas tak divne chrochta, je nejakej zpusob jak to otestovat bez nutnosti formatovat, popr. nejak jinak si kazit file system?
Knight píše:No jo, mam takovy podezreni ze by to mohl zpusobovat disk, obcas tak divne chrochta, je nejakej zpusob jak to otestovat bez nutnosti formatovat, popr. nejak jinak si kazit file system?
no, fyzicky ho otestovat tzn. s.m.a.r.t napr v speedfanu, ale to už je iná sekcia
Mate nekdo na tehle desce Scythe Infinity + fan ????? Zajimalo by me jestli se tam s vetrakem vejde a nezabere zadnej slot na ramky. Docetl jsem ze se tam Ninja vejde ale pouzival to bez fanu.. diky za rychlou odpoved... popripade poradte jakej nejlepsi vetrak na E6700 do tehle desky???
Asi se zeptám dost blbě . Můžete mi říct zda byste si opět koupili tuto Gigabyte DQ6 znova nebo jinou například Asus PSB DELUXE . A ještě jste s DQ6 spokojený . Já jsem měl v úmyslu koupit DFI ATI RD600 ale bohužel ta bude až po novém roce ( možná )
Rossi46 píše:Mate nekdo na tehle desce Scythe Infinity + fan ????? Zajimalo by me jestli se tam s vetrakem vejde a nezabere zadnej slot na ramky. Docetl jsem ze se tam Ninja vejde ale pouzival to bez fanu.. diky za rychlou odpoved... popripade poradte jakej nejlepsi vetrak na E6700 do tehle desky???
mam infinity a vejde se na DS4 uplne fpohode, nezabere ani slot ani nekoliduje s pasivama, jen s fanem nejde vyndat ram, musis nejdrive sundat fan
Wiruz píše:mam infinity a vejde se na DS4 uplne fpohode, nezabere ani slot ani nekoliduje s pasivama, jen s fanem nejde vyndat ram, musis nejdrive sundat fan
Diky, tohle jsem chtel slyset
Jeste otazecka, budu mit 2x raptory a chci je dat do Raidu 0, jak je to u tehle desky s instalaci Raidu a AHCI? cetl jsem ze AHCI lze zprovoznit jen zapojeni do zlutych sata a instalaci ovladace RAID(ahci jen pro 64bit wokna) No lze rozchodit AHCI na disku raptor? ktery je SATA I a ne SATA II a jak popripade naistalovat AHCI + Raid 0? diky
fortress píše:Rossi a nejsou ty dva raptory zbytečně vyhozený peníze? Malá kapacita, velká hlučnost za cenu o neco malo vetsi rychlosti?
Tak taky me to docela mrzi ze raptory stoji hrisny prachy, ale myslim si ze ten narust vykonu(nacitani) co jsem cetl bude viditelnej. Prvni jsem tam chtel WD 500GB SATAII, ale pak jsem se rozhodl 2x 150GB Raptory.. az casem nebude misto tak pak se neco prikoupi.
Chci se zeptat vas odborniku.Bude fungovat Intel Xeon znacenej jako 771/775 v teto desce?protoze v seznamu podporovanych cpu tento procesor vubec neni....
Nabu píše:Chci se zeptat vas odborniku.Bude fungovat Intel Xeon znacenej jako 771/775 v teto desce?protoze v seznamu podporovanych cpu tento procesor vubec neni....
ano, Topič měl tento muj na zkoušku, na test OC u sebe, tímto mu velice děkuji a jsem dlužníkem
mimo to presně tento cpu xeon 3060 měl někdo z Brna z Cpress-u na test, dostal se s nim na 4,2GHz na vodě
Knight píše:No jo, mam takovy podezreni ze by to mohl zpusobovat disk, obcas tak divne chrochta, je nejakej zpusob jak to otestovat bez nutnosti formatovat, popr. nejak jinak si kazit file system?
no, fyzicky ho otestovat tzn. s.m.a.r.t napr v speedfanu, ale to už je iná sekcia
Tak jsem to zkusil, vsechno mi vyslo na very good, az na "Power On Hours Count", kde je warning:
NOTE : your hard disk Power On Hours Count attribute current value (98) is below the normal range (100 - 100) reported for your specific hard disk model. Basically your hard disk was powered on for more than the maximum time the average user did. This means that either all of the reports collected are from hard disks that were not powered on for too long (this is realistic for recent models) or that your hard disk is becoming old. Usually this is not considered as a pre-failure advisory, but you should check whether you want to replace the hardware or keep an eye on its performances over time.
Ten disk je starej tak dva mesice, jak je to mozny?
Tak jsem desku taky zakoupil a zrovna nadšenený nejsem, hlavně z jednoho důvodu. Vše jsem zapojil, ale objevil se u mě problém. Dva ze tři FAN konektorů nefungujou tak jak mají. Buďto se fany rozjedou až tak po 5 -6 sekundách, nebo vůbec. A když už jedou tak mají daleko mín otáček než mají mít. Nevíte, čím by to mohlo být ? Zkoušel jsem resetovat CMOS, vyndavat baterku. Nic nepomohlo. Zdroj mám dobrý ENERMAX Liberty 500W
Ferda píše:Tak jsem desku taky zakoupil a zrovna nadšenený nejsem, hlavně z jednoho důvodu. Vše jsem zapojil, ale objevil se u mě problém. Dva ze tři FAN konektorů nefungujou tak jak mají. Buďto se fany rozjedou až tak po 5 -6 sekundách, nebo vůbec. A když už jedou tak mají daleko mín otáček než mají mít. Nevíte, čím by to mohlo být ? Zkoušel jsem resetovat CMOS, vyndavat baterku. Nic nepomohlo. Zdroj mám dobrý ENERMAX Liberty 500W
V biosu je defaultně zapnuta položka "Smart fan", která větráky reguluje. Když to vypneš tak uvidíš, že ti hned pojedou na max.
zdravim vsechny, mam problem pri OC na desce Gigabyte GA-965P-DQ6 - Intel P965. pri zvednuti FSB nad hodnotu 360MHz, se dostane PC do "cyklovaneho" restartu, ktery se da vyresit jenom vypnutim a naslednym vymazanim CMOS.
mam povypinane funkce v Advanced BIOS Features:
CPU enhanced halt (C1E), CPU EIST function, virtualization technology, no-execute memory protect
v PC Health Status mam vypnute:
FAN speed control method
nastaveni MB Intelligent Tweaker:
CPU clock ratio - 9x
CPU host frequency - 360MHz
PCI frequenci - 100MHz
C.I.A.2 - disabled
system memory multiplier - 2x (
DRAM timing selectable - manual
5
5
5
18
(ostatni nastaveni pameti auto)
napeti chipsetu, pameti, fsb nastaveno na "normal" (pridavani 0.10V u vseho, nepomohlo ke stabilite)
napeti procesru nastavene na 1.450V se ukazalo jako stabilni a bezproblemove pro FSB 360MHz. zvysovani az do hodnoty 1.525V, nemelo na vyslednou stabilitu o5 zadny vliv.
bios desky F7, pokud mate nekdo napad, budu rad kdyz se o nej podelite. mozna mam vazne spatny kousek kremiku, ale pokud je jeste nejaka nadeje. predem dekuji.
Nejsem jedinej, kterej resi stejnej problem a dokonce uz jsem videl 2 lidi tady nebo jinde na foru z Brna co se tim taky trapi. Btw taky jsem z Brna, takze kdyby nekdo vedel co delame spatne tak at da vedet. Mohl by tady nekdo popsat detailneji jake napeti mame nastavit (ikdyz uz si s tim hraju 2 dny a nic) nebo neco jinyho.
Intel core2duo 6600(ninja plus, revize B), 2*A-DATA 800 Mhz(Cekam na 1000 Mhz extreme edition), 2xraptor raid0, 1xsata hdd, 1xdvdrom, 1xfdd, tv karta, x-fi xtreme music, 480 w tagan, thermaltake Armor.