pls poradte s spinacem s rele
- H@ns G@mbic
- Nováček

-
pls poradte s spinacem s rele
ahoj nedavno me napadlo si udelat spinaci obvod na pc myslel jsem z 4,5 v baterie na tlesknuti sepne pc poradte mi nekdo nejaky obvod pripadne jeho modifikace moc se v tom nevyznam. diki
- STANIK#007
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- €agle
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Spinat primo zelenej drat na zdroji je blbost. Kdyz uz, tak spinat normalni zapinani na desce (to co vede ke spinaci v case), pricemz po zapnuti compu by se ten obvod musel sam odpojit, jinak by se ti taky mohlo stat, ze pri poslechu hlasitejsi hudby by se ti mohl comp zniceho nic vypnout.
Eagle3D Engine under developement
Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
- srna
- Středně pokročilý

a taky by to rele melo davat jen impulz. (v pripade spinani PWR_ON na desce)
a to vypinani obvodu pri zapnuti pocitace neni nic tezkyho.....napriklad dalsim rele na 12V vetvi a NC kontaktem....nebo nejak tranzistorama, ale relatko je jednodussi a taky se mi jich par vali v garazi....kdeztak nahodim schema na to vypinani, ale ten tleskaci obvod netusim....to bych musel moc myslet
a to vypinani obvodu pri zapnuti pocitace neni nic tezkyho.....napriklad dalsim rele na 12V vetvi a NC kontaktem....nebo nejak tranzistorama, ale relatko je jednodussi a taky se mi jich par vali v garazi....kdeztak nahodim schema na to vypinani, ale ten tleskaci obvod netusim....to bych musel moc myslet
- €agle
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zvukovy spinac se v nejhorsim prodava za par (set) korun jako stavebnice k sestaveni, ale myslim, ze schema bych tu mozna jeste nekde vylovil. A aby to davalo jenom impulz by prave vyresilo to druhe rele, ktere by to hned po zapnuti odpojilo.
- srna
- Středně pokročilý

sme proste genialni.....ale to schema by se mi hodilo.....je to docela zajimava blbina nejen na pc
tzn pokud to spravne chapu....5VSB by napajelo tleskaci obvod, ten by pres relatko (nebo neco na ty desticce) spinal PWR_ON ale zaroven pred obvodem na +5VSB by byl NC kontakt rele ovladanyho z 12V vetve?
jen tak pro uplnost
tzn pokud to spravne chapu....5VSB by napajelo tleskaci obvod, ten by pres relatko (nebo neco na ty desticce) spinal PWR_ON ale zaroven pred obvodem na +5VSB by byl NC kontakt rele ovladanyho z 12V vetve?
jen tak pro uplnost
- €agle
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- srna
- Středně pokročilý

- €agle
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ej, pravda, toho sem si nejak nevsim, no ale 555 i 4013 by mely bezet i na 5V (maj myslim 5-18V) takze by to melo fungovat i tak (mozna bude potreba upravit hodnoty nekterych odporu) a samozrejme rele na 5V.
- srna
- Středně pokročilý

- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- srna
- Středně pokročilý

- H@ns G@mbic
- Nováček