rozdiely teplot u Opterona 165

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
NiceAss
Nováček
Nováček

rozdiely teplot u Opterona 165

Příspěvek od NiceAss »

Mozno sa uz niekto stretol s tym ze u dvojjadroviek su rozdielne teploty jadier...

netusim cim to je, Opteron 165 /3 GHz/ CoreTemp 0.94 idle - core 0 /34 stupnov/ core 1 /48 stupnov/

zaujimave je ze sa teploty vobec nemenia ani po znizeni /zvyseni/ napatia core. DFI Lanparty NF4 ultra D naflashoval som novy bios, bez zmeny.
nainstaloval CPU driver, nainstaloval patch, dual core optimizer, hotfix z Microsoftu...je tam stale ten 14 stupnovy rozdiel. Pripada mi to ako keby bolo stale zatazene len jedno jadro...skusim este preinstalovat Win /predtym som mal opterona 144/. skusim este nainstalovat nove ovladace od ATI, /aj ked myslim "dualcore" driver riesi problem v hrach/ za skusku nic nedam...a mozno je nekvality heatspreader.

Prime 95 8hodin stabilne pri 3 ghz teplota neprekrocila 58 stupnov
neviem ci sa tym vobec zaoberat, ved nan je 3 roky zaruka :-D
i´am NiceAss
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

Teploty jsou u dvoujadra skoro vzdy rozdilny. Akorat nekdy vic a nekdy min. U moji 165ky neni rozdil teplot nikdy vetsi jak 5°. Kazdy jadro je vlastne samostatnej procesor a tak kazdej muze topit jinak. Pokud to jede v pohode tak bych to neresil... ono to ani moc resit nejde. Mozna zkusit sundat headspread - ale to prijdes o zaruku a efekt muze byt mizivej. Teplota pujde dolu, ale rozdil teplot mezi jadry se nemusi zmenit vubec. Ale 14° rozdil je fakt hodne. Tolik je i na defaultu? Zkontroluj jestli mas rovne pridelanej chladic a rovnomerne nanesenou pastu.
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
NiceAss
Nováček
Nováček

Příspěvek od NiceAss »

trikrat som to kontroloval waterblok drzi jak cert...ale skusim to este raz...myslim ze ak mi prebehol prime95 na 3 ghz stabilne po dobu 8 hodin, fakt asi nie je co riesit...v sobotu este preinstalujem Windoze...
i´am NiceAss
NiceAss
Nováček
Nováček

Příspěvek od NiceAss »

mozno je na vine waterblock skusim dat boxac...

//EfineSS: Pro priste pouzivej funkci "Edit"
i´am NiceAss
NiceAss
Nováček
Nováček

Příspěvek od NiceAss »

no neporiesil som to nijak...s patchom ci bez patchu a ostatnych "dualcore" serepeticiek...topi to stale rovnako...presne to iste na XP, MCE aj Viste...no co uz...ale hlavne je ze ide stabilne na troch gigaherzoch...aj ked v zatazi ma uz 54 stupnov
i´am NiceAss
Federmann
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: rozdiely teplot u Opterona 165

Příspěvek od Federmann »

NiceAss píše:Mozno sa uz niekto stretol s tym ze u dvojjadroviek su rozdielne teploty jadier...

netusim cim to je, Opteron 165 /3 GHz/ CoreTemp 0.94 idle - core 0 /34 stupnov/ core 1 /48 stupnov/
Nehledej chybu, žádná tam není, více jsem se teplotám věnoval zde:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 48#7167048
Napsal jsem tam snad vše, zbytek v dokumentaci AMD, jádra mají samostatné zatížení, ale také samostatné měření teplot, odtud rozdíl.,
NiceAss
Nováček
Nováček

Příspěvek od NiceAss »

chyba bude najskor niekde inde....dneska mi core temp ukazoval u core 0 minus dva stupne...
i´am NiceAss
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“