Athlon 64 3000+ ma ochranu proti zniceniu?
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- struhanka
- Nováček

-
Athlon 64 3000+ ma ochranu proti zniceniu?
Pred 4 dnomi sa mi stalo, ze po cca 3-4 hodinovom neustalom pracovani na Pc sa mi z nicohonic vypol, pocitac stichol ziadny ventilator sa netocil, snazil som sa ho znovu zapnut, kedze kontrolka (vedla HDD led) stale svietila, ale po stlaceni sa nestalo nic. Zdroj som vypol od siete s vypinacom na zdroji, po chvilke som zdroj zapol, klavesnica blikla a po stlaceni tlacitka na zapnutie Pc sa Pc zapol a bez problemov nabehol, zacal som nanom zase pracovat a po cca 3min opät Pc vypol. Snazil som sa ho zapnut, no na stlacenie tlacitka nereagoval, az po 3stlaceni sa zacali tocit ventilatoriky na maticnej a procaku no hned prestali to sa stalo asi 2x. Tak som zas vypol zdroj + odpojil som vsetky kable -USb kable, kable od televiznej karty(couaxial, dialkove ovlad, FM antenu). sietovy lan cabel, audio a ked som zdroj zapol, tak sa Pc sam od seba zapol a nabehol opät (dokonca ani scandisk nenabehol). tak som zacal zapajat koncovky do zapnuteho Pc, ked som zapojil do televiznej koncovku na dialkove ovladanie tak sa zas vypol. Chvilu som pockal (cca5-10min) a Pc zapol este raz, tentokrat mi Pc zas bezal asi 1hod, potom som ho vypol. Zapol som ho po 2hod a bezal bezproblemov asi 3hod. Den nato isiel cca 8hod v kuse (dokonca tych 8hod isla televizia so vsetkymi zapojenymi kablikmi), uz som hral vkuse hry asi 3x po zhruba 3hod ale nic sa uz nestalo. Najprv som myslel ze to bola televizna karta, kedze tak dlho v kuse bezala (8hod), tak to ona asi nebude, potom ma napadlo ze to bol pretazeny zdroj, ale to by asi odisla poistka a nevipol by Pc sam, potom som si spomenul ze ked som si cital pred kupou Pc parametre a funkcie procesoru tak tam bolo spomenute nieco ako ze obsahuje poistku proti prehriatiu (samozniceniu). Mohlo to byt sposobne tym ze procak bol nahriaty (vkuse pracoval cca na 100%- nieco ako 3D kresliaci software) a vypol Pc aby sa neznicil? Stalo sa uz nikomu nieco podobne? Ako som spomenul, teraz mi Pc bezi bez problemov. Alebo to bolo nieco ine?
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A teploty si pozeral ? Podľa mňa to bol zdroj nestabilný, možno nejaké výkyvy v sieti.

Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
- struhanka
- Nováček

-
No vtedy ma to nenapadlo skontrolovat teplotu, musel som este vytlacit tahak, aby som mal do skoly, keby nahodou som nemohol zapnut Pc a vytlacit zadania a potom som uz isiel do skoly tal som vypol Pc, ale vykyvi to asi neboli, to by sa my restartol Pc, tak sa my to stalo, ked vypli elektrinu a hned ju zapli. Elektrina bola, lebo monitor bezal. Este som rozmyslal ze maticna by mohla mat podobnu poistku. Este moja zostava: MSI K8 Neo2FX, Athlon64 3000+ 939socet, Ram-DDR 2x512MB, Grafika: MSi GeForce FX 5700, Televizna Realtek Profesional 2000, Hdd S-ATA Hitachi.
- Behemot
- Červená karta

-
- Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
- Kontaktovat uživatele:
Na jednom počítači v klubu při škole (včera byl odcizen
) se nám stalo když byl větrák na CPU zadřenej, že do pár mintu šel CPU na 90 stupňů a začal se vypínat. Takže bych to tipoval na přehřátí-mrknout na teplotu a jak se točí větrák. Pokud to není tím tak omrknout zdroj a mohlo by pomoci jako poslední řewšení flashnout BIOS na novější/starší verzi (občas špatný BIOS dělá neuvěřitelnou neplechu).
- RainMakeR
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Black.Fighter
- Nováček

-
- Warran
- Žlutá karta Bazar

-
Tepelnou ochranu urcite ma. Bavime se predpokladam o DH8-E3 nebo E6 alias Venice.
Pokud procesor zjisti katastrofalni prehrati, mel by vyslat signal Thermal Trip do základní desky a ta by měla vypnout.
Jestli ti to funguje zjistis napriklad navodem na Světě hardware, článek Ladíme výkon Athlonu 64.
Článek má URL: http://www.svethardware.cz/art_doc-EB2C ... 0E41E.html.
V první části je vysvětlení jak zacházet s WPCREDITEM, není to nic složitého, a ve druhé části je návod právě na tohle. Taky jsem to zkoušel a všechno proběhlo jak má. Tedy ochrana zapnuta a při její pokusné inicializaci se deska vypnula. Tak to můžeš vyzkoušet.
Mimochodem, po stlačení se všechno rozběhlo a hned zase vypnulo mi připomíná stav, kdy jsem měl v počítači zkrat na grafice a vypínala mi ochrana ve zdroji
To ale tvůj případ nebude.
Pokud procesor zjisti katastrofalni prehrati, mel by vyslat signal Thermal Trip do základní desky a ta by měla vypnout.
Jestli ti to funguje zjistis napriklad navodem na Světě hardware, článek Ladíme výkon Athlonu 64.
Článek má URL: http://www.svethardware.cz/art_doc-EB2C ... 0E41E.html.
V první části je vysvětlení jak zacházet s WPCREDITEM, není to nic složitého, a ve druhé části je návod právě na tohle. Taky jsem to zkoušel a všechno proběhlo jak má. Tedy ochrana zapnuta a při její pokusné inicializaci se deska vypnula. Tak to můžeš vyzkoušet.
Mimochodem, po stlačení se všechno rozběhlo a hned zase vypnulo mi připomíná stav, kdy jsem měl v počítači zkrat na grafice a vypínala mi ochrana ve zdroji