Poraďte mi prosím- Baracuda vs WD

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
warstar
Nováček
Nováček

Poraďte mi prosím- Baracuda vs WD

Příspěvek od warstar »

Na počítači Comp. Pressario http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/docu ... 351&dlc=cs
mi odešel HDD Seagate ST360021A. Sehnal jsem jiný HDD WD800JB a Vůbec se mi nehlásí, počítač ho nenajde
Mohu tyto 2 zaměnit, co musím nastavit?
Díky moc už jsem pomalu zoufalý.
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Môžeš to vymienať v tom to nie je, skôr to vyzerá na radič, skús resetnúť BIOS.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
warstar
Nováček
Nováček

Příspěvek od warstar »

To už jsem vyzkoušel, dokonce jsem Bios i přeinstaloval, když tam dám ten starý (mrtvý) disk, tak se roztočí.
Napadlo mně- nemůže to být tím, že ta deska už nepodporuje větší disk? Pův. tam byl 60 Gb, teď tam dávám 80 Gb
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

Chtelo by to new bios a kdyby nebyl tak radic nejaky do 400kc urcite koupis.Muzes to ale taky udelat tak ze tu 80tku zapojis, normalne rozjed instalaci windowsu a mnel by ti ho najit uz jsem tak parkrat obesel BIOS a fungovalo to
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
warstar
Nováček
Nováček

Příspěvek od warstar »

Bohužel s tou instalací to nefunguje, ohlásí, že v zařízení není disk (nebo tak něco) a že nemůže v instalaci pokračovat.
Jak vybrat ten řadič, popravdě nemám žádnou zkušenost.
Díky
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

Ahoj no ja bych bral tenhle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=22965 ty Kouwelly jsou celkem slusne a ty budes potrebovat tohle -

Z disk(ů) připojených ke KW-571B je samozřejmě možné i bootovat.

Cili si pak v biosu nastavis zrejmne SCSI -0 nebo tak neco aby ti to botovalo z disku ktery bude zapojeny do toho radice.Predpokladam ze to mas 80G PATA disk. Jeste si pred instalci windowsu stahni ovladace k tomu radici na disketu a kdyz ti najede instalace tak nezapomen zmacknout F6 po chvili das specifikovat zarizeni vyberes ovladac a nainstalujes pak pokracujes v instalaci oken uz normalne.Kdybys tohle neudelal tak ti instalacka neuvidi ten disk ktery budes mit pripojeny pres ten radic.Zalezi uz jen na tobe jak se rozhodnes :wink:
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
warstar
Nováček
Nováček

Příspěvek od warstar »

Díky za radu, mám tam původně ATA4, ale tohle už sám asi nezvládnu, budu s tím muset k nějakému lékaři. Vím alespoň směr. Dík.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“