Maximální bezpečná teplota pro Core2Duo

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

na reklamaci by to slo, ale rozhodl jsem se pro lapping, protoze by me po reklamaci prislo nejspis to sami, akorat 1000000x horsi OC, takze jsem to dnes vylappoval a teplota je lepsi o 6C coz je good, v burnu je lepsi teplota o 12C
Kinomaniak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kinomaniak »

h4__ píše:na reklamaci by to slo, ale rozhodl jsem se pro lapping, protoze by me po reklamaci prislo nejspis to sami, akorat 1000000x horsi OC, takze jsem to dnes vylappoval a teplota je lepsi o 6C coz je good, v burnu je lepsi teplota o 12C
Sem hod please nejakej postup,jak jsi to leštil-brousil,se na to chystám,třeba pomůžeš víc lidem,dík
E8600@4.5Ghz/500x9/1.44V...Noctua C12P...Asus P5Q Deluxe...Corsair Dominator 1066@1000Mhz 2x1Gb...Ati 4850 750@2400...Cosmos 1000
Kinomaniak
Začátečník
Začátečník

Kinomaniak píše:
h4__ píše:na reklamaci by to slo, ale rozhodl jsem se pro lapping, protoze by me po reklamaci prislo nejspis to sami, akorat 1000000x horsi OC, takze jsem to dnes vylappoval a teplota je lepsi o 6C coz je good, v burnu je lepsi teplota o 12C
Sem hod please nejakej postup,jak jsi to leštil-brousil,se na to chystám,třeba pomůžeš víc lidem,dík
Jinak abych měl E6600 max stable,mam 1,5V a teploty Idle 54-55.
E8600@4.5Ghz/500x9/1.44V...Noctua C12P...Asus P5Q Deluxe...Corsair Dominator 1066@1000Mhz 2x1Gb...Ati 4850 750@2400...Cosmos 1000
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Kinomaniak píše:
Kinomaniak píše: Sem hod please nejakej postup,jak jsi to leštil-brousil,se na to chystám,třeba pomůžeš víc lidem,dík
Jinak abych měl E6600 max stable,mam 1,5V a teploty Idle 54-55.
je to imho hodne

jinak ten postup je jednoduchej, czal jsem pilnik na nehty, kterej ma kazda zenska v kabelce, pak jsem vzal CPU vydrhnuty lihem a zacal jsem lestit tou drsnejsi stranou, vzdy pet minut na jednu stranu, pak o 90* na druhou stranu a tak jsem to furt tocil, celkem me to trvalo cca 2 hodiny, strasne me pak krecovala ruka...jinak jak se pozna nalappovany CPU - origo je to sedy povrch, ale kdyz zacnete lapovat, po okrajich to zacne bronzovacnet, protoze zbrusujete tu horni vrstvu, kdyz je 100% plochy IHS bronzove, mate vyhrano, nakonec vemte tu bilou stranu pilniku a nalestete to jednim smerem, at jsou rejhy jen jednim smerem, to vam zabere tak cca 10minut, nez se predrhnou vsechny ostatni rejhy, co budou kolmo k tem, ktery chcete...mno a nakonec by se mela plocha ICH docela lesknout - tzn, mela by napr odrazet barevny obysy nejakyho sroubky, kdyz tho polozite na IHS...mno a to same u chlkadicu, muj Tr SI-128 ma taky tu stribrnou plochu, vylapoval jsem ji, jeste ne na bronz, mam ho zatim jen 2mm po okrajich, protoze jsem nemel cas, ale zitra dodelam, jinak jsem drive me 40C defult idle, ted mam 33C defult idle

//predtim jsem mel 42C def. idle

//jinak momentalne jedu 430FSBx7 tzn 3GHz a mam idle 40C a burn mam max. 50C, coz je nadhera a cena je 100% ticho, mam totiz v CASE 4x 120mm Xilence a z toho 3x systemovy jsou napichli na Primecooler FAN regulator a jeden mam na tom Tr, takt mam nizky z duvodu toho, ze pri spanku mam vedle nej hlavu, A chci se dobre vyspat...screeny za chvili dodam

//
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) h4__ dne sob 2. pro 2006, 21:34, celkem upraveno 2 x.
Kinomaniak
Začátečník
Začátečník

h4__ píše:
Kinomaniak píše:Jinak abych měl E6600 max stable,mam 1,5V a teploty Idle 54-55.
je to imho hodne

jinak ten postup je jednoduchej, czal jsem pilnik na nehty, kterej ma kazda zenska v kabelce, pak jsem vzal CPU vydrhnuty lihem a zacal jsem lestit tou drsnejsi stranou, vzdy pet minut na jednu stranu, pak o 90* na druhou stranu a tak jsem to furt tocil, celkem me to trvalo cca 2 hodiny, strasne me pak krecovala ruka...jinak jak se pozna nalappovany CPU - origo je to sedy povrch, ale kdyz zacnete lapovat, po okrajich to zacne bronzovacnet, protoze zbrusujete tu horni vrstvu, kdyz je 100% plochy IHS bronzove, mate vyhrano, nakonec vemte tu bilou stranu pilniku a nalestete to jednim smerem, at jsou rejhy jen jednim smerem, to vam zabere tak cca 10minut, nez se predrhnou vsechny ostatni rejhy, co budou kolmo k tem, ktery chcete...mno a nakonec by se mela plocha ICH docela lesknout - tzn, mela by napr odrazet barevny obysy nejakyho sroubky, kdyz tho polozite na IHS...mno a to same u chlkadicu, muj Tr SI-128 ma taky tu stribrnou plochu, vylapoval jsem ji, jeste ne na bronz, mam ho zatim jen 2mm po okrajich, protoze jsem nemel cas, ale zitra dodelam, jinak jsem drive me 40C defult idle, ted mam 33C defult idle

//predtim jsem mel 42C def. idle
Díky moc za rady
Trinec
Začátečník
Začátečník

Teplota

Příspěvek od Trinec »

Tak jsem taktnul na 2800, mam 6300 Duo, Vcore na 1,325 (tedy default) a jen pri zatezi v Everestu se mne teplota dostane na 75. Chladic mam Noctua, pastu Artic Silver S5. Chlazeni do skrine si myslim mam radne, ale ta teplota mne desi. Vsichni tu pisou o 55 v zatezi, to mam v klidu. Napada mne snad spatne pasta, pokusim se sundat chladic a dat tam jinou. Ten hlinik pasta se mne vubec nezdala. Nebo pokud napada nekoho z vas neco jineho budu rad za rady. Diky.
Intel Core i7-7820X@4600 - Adaptive mode CPU core - offset na každém jádře + EK-FB ASUS ROG R6E RGB Monoblock - Acetal+Nickel, Asus R6 APEX,G.SKILL Trident Z 3200/CL14, Evga 1080 Ti + EK-FC Nickel Acetal, Samsung 960 Pro, Xonar Essence STX II, Evga G2 1000 Sleeve, Thermaltake Core X71, Eizo CG 277-BK, Eizo S2433W, Aquaero 6 LT , Alphacooll Rad 3x140-60, Alphacooll Rad 2x140-40, Alphacooll Rad 3x120-60, EK Revo D5 2x
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

uz to tu na foru opakuju ponekolikate, INTEL proste revize B2 skoro VUBEC nebrousi, a diky nerovne plose heatspeaderu -> spatnemu dosednuti na zakladnu chladice je spatne odvadeno teplo, i ja to zacil, nekolikrat jsem si porezal ruce o ruzne typy chladicu, zkousel jsem cca 1000000 zpusobu naneseni pasty a vrstev, nic nepomohlo, naopak, kdyz tam das tolik pasty, aby byly zakladny tepelne propojene, vznikne termoizolace, takze jestli OC, tak lapping hochu...

//2Kinomaniak: predpokladam, ze po dobrouseni zakladny chladice me teplota klesne jeste tak o 1-2C a po usednuti pasty (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36887) me teplota klesne jeste take o ty 2-3C, takze by vysledna teplota mohla byt vylozene "bozska"
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

už to píšu podruhý, nevěřim tvýmu postupu lapování protože dělat to pilníkem na nehty je největší kravina co jsem kdy slyšel, obvzláš to jak tvrdíš, že si to udělal do zrcadlovýho lesku :lol: to uděláš po několika hodinách broušenim 2000kou pod vodou a pak pár hodin zubní pastou, a oboje musí mít dokonalou rovinu, tim tvym postupem bys z toho měl solidní humus
VAROVÁNÍ PRO VŠECHNY KTEŘÍ BY CHTĚLI LAPOVAT PILNÍKEM NA NEHTY, PŘEČTĚ SI NEJDŘÍV TOTO LINK
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

to h4__: lol! to jsem nevedel, ze se dela ihs z bronzu :lol: :lol:
to all: viz Vivec.... neverim. pilnikem to akorat zkurwite a bude to na pikacu. kdyby jsi nejprve precetl princip lampovani, tak te tohle ani nenapadne... zakladem je rovna podlozka a smirkl.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
Trinec
Začátečník
Začátečník

Uff

Příspěvek od Trinec »

Tak výměna pasty pomohla, dal jsem tam to co bylo pribaleno k Noctue. Bez zateze jsem na 42 pri zatezi neprelezu 60. Ale urcite ja pisete, ten procak neni vubec lesklej, tedy ta plocha by za ty prachy mohla byt lepsi :-(((
Intel Core i7-7820X@4600 - Adaptive mode CPU core - offset na každém jádře + EK-FB ASUS ROG R6E RGB Monoblock - Acetal+Nickel, Asus R6 APEX,G.SKILL Trident Z 3200/CL14, Evga 1080 Ti + EK-FC Nickel Acetal, Samsung 960 Pro, Xonar Essence STX II, Evga G2 1000 Sleeve, Thermaltake Core X71, Eizo CG 277-BK, Eizo S2433W, Aquaero 6 LT , Alphacooll Rad 3x140-60, Alphacooll Rad 2x140-40, Alphacooll Rad 3x120-60, EK Revo D5 2x
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

tak s tim pilnikem jsem se dobre nasmal :-D . dyt to neni vubec zadne lapovani. nejake principy lapovani to nesplnuje ani omylem, takze takhle bych to vubec nenazyval. taky bych chtel videt ty ryhy na IHS, pac se mi nechce verit, ze je pilnikem vybrousis tak hladce, aby tam zadne nezustaly. neverim tomu, ze jsi to takhle vybrousil. to je blbost. jak zachovas na tom IHS rovinu, kdyz drzis CPU v ruce? to mi nerikej, ze je to rovne. minimalne tomu strhas hrany a bude to do strisky.
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

ted otazka zda neni drsna plocha lepsi, protoze se zvetsi vyzarovaci plocha, pak uz jen bezeztratouvou pastu a hned to chladi lepe :-)
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Gr8 Vivec píše:už to píšu podruhý, nevěřim tvýmu postupu lapování protože dělat to pilníkem na nehty je největší kravina co jsem kdy slyšel, obvzláš to jak tvrdíš, že si to udělal do zrcadlovýho lesku :lol: to uděláš po několika hodinách broušenim 2000kou pod vodou a pak pár hodin zubní pastou, a oboje musí mít dokonalou rovinu, tim tvym postupem bys z toho měl solidní humus
VAROVÁNÍ PRO VŠECHNY KTEŘÍ BY CHTĚLI LAPOVAT PILNÍKEM NA NEHTY, PŘEČTĚ SI NEJDŘÍV TOTO LINK
nerikam, ze je to zrcadlovy - je to takovy mlhavy, ale pismena na klavesnici se na tom daji precist, ani bronzovy, ale ma to bronzovou barvu, pilnikem jsem to uelal, jestli jsi z prahy, dokazu ti to...
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

jessie.james píše:tak s tim pilnikem jsem se dobre nasmal :-D . dyt to neni vubec zadne lapovani. nejake principy lapovani to nesplnuje ani omylem, takze takhle bych to vubec nenazyval. taky bych chtel videt ty ryhy na IHS, pac se mi nechce verit, ze je pilnikem vybrousis tak hladce, aby tam zadne nezustaly. neverim tomu, ze jsi to takhle vybrousil. to je blbost. jak zachovas na tom IHS rovinu, kdyz drzis CPU v ruce? to mi nerikej, ze je to rovne. minimalne tomu strhas hrany a bude to do strisky.
rozhodne je to rovnejsi, nez predtim, kdyz dam jemnou vrstvu pasty na CPU, tak se 100% obtiskne na chladic, predtim jsem mel na CPU IHS U-rampu

//pls o slouceni dvojpostu, moderatore, jsem na to moc linej :twisted:
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

nevěřim ti ani za mák, pilníkem na nehty v životě neuděláš zrcadlovou plochu, protože ta se mi nepovedla ani správnym postupem na vodnim bloku (cca 6 hodin práce od 800ky šmirglu po 2000 pod vodou a pak zubní pasta), nemluvě o zachování roviny, bez např mramorové desky nebo nějakýho skla to nebude rovný
dodej fotky v pozadí s otevřenym fórem na monitoru a uvěřim
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Obrázek

nevydrhnul jsem to lihem od pasty...
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

dobře, omlovám se, nikdy bych neřek že se to dá udělat pilníkem na nehty, i když jsem si pod pilníkem na nehty přestavovoal naprosto něco jinýho (předpokládám že to je na fotce on?)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

imho stejne je to totalni kravina aby byla teplota po lapovani o 12°C lepsi nez predtim. leda ze bys tam predtim nedal pastu. lapovani ti zlepsi teplotu tak o 5°C, tomu bych mozna jeste trosku veril, ale ne o 12°C.

co ze to mas za chlazeni h4__?
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

Flegy píše:imho stejne je to totalni kravina aby byla teplota po lapovani o 12°C lepsi nez predtim. leda ze bys tam predtim nedal pastu. lapovani ti zlepsi teplotu tak o 5°C, tomu bych mozna jeste trosku veril, ale ne o 12°C.

co ze to mas za chlazeni h4__?
no jestli to mel ale predtim nerovne, tak bych tomu i veril, a chlazeni ma v podpisu - Thermalright SI-128
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

imho IHS nemuze bejt nejak vic nerovnej. kdysi sem se lapovanim zabejval a nakonec sem zjistil ze to skoro nema cenu, a podle teplot ktery sem s tim tehdy dosahnul neni mozny, aby mu na c2d sla teplota dolu o 12°C :roll: imho a ten pilnik na nehty ci co to je. pochybuju. sice vivec to vzdal, ale me se ten pilnik nezda zrovna jemnej. :)
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“